Weird Problem....####

tomerb

New member
Weird Problem....####

שלום , יש לי רד האט 7.1 , לא מזמן כיביתי את המחשב (RESET) באמצע X מכיוון שהוא נתקע...(וזה מוזר!)... עכשיו אני מעלה אני הלינוקס ורואה שהוא עושה את הבדיקה (בזמן האתחול!) של המערכות קבצים ואז אומר שיש ERROR , זה כבר קרה לי מס´ פעמים אך תמיד הוא תיקן את הבעיה והלינוקס עלה טוב . עכשיו הוא מתחיל "לתקן" את הבעיה ואחרי התיקון הראשון הוא אומר שהוא לא מסוגל לתקן וכותב FAILE . אחר כך יש לי 2 אופציות - 1)ללחוץ Ctrl + D ולהמשיך באתחול רגיל , הבעיה שהוא ישר עובר לINIT של REBOOT . והלינוקס לא עולה... 2)לתת את סיסמת ה-ROOT ואז מופיעה לי שורת פקודה שכתוב בה (Repair Filesystems) הבעיה היא שאין לי מושג מה לעשות... אם יש מישהו שיוכל לעזור לי אני מאוד אשמח...תודה.

תמר,

New member
תפסיקו לתת עצות של התקנה מחדש!! ../images/Emo46.gif

זה קורה לפעמים שהמערכת מגיעה למצב כזה. זה בגלל שעשית הורדה לא מסודרת למחשב, ומערכת הקבצים נהרסה. הנה כמה כללים: דבר ראשון לעולם אל תעשה reset למחשב, אם יש אפשרות לתקן ללא זה. בפעם הבאת תנסה להקיש על ctrl+alt+del - זה מוריד את המערכת באופן מסודר. דבר שני - xwindows זאת לא מערכת ההפעלה של לינוקס. זה רק תוכנה שרצה תחת מערכת ההפעלה הזאת, לכן אם הוא נופל - כל המערכת עדיין רצה ואתה יכול להריץ את ה-x מחדש, או "להרוג" את התהליך שלו בעזרת הפקודה kill. אם ה-X נופל, עוברים לקונסול בעזרת המקשים Ctrl+alt+F1 עד F6. עושים login כ-root, ואז אפשר לעשות הרבה דברים. ואין צורך לאתחל את המחשב. אני לא כותבת לך מה היית יכול לעשות במצבך - כי אין לי מושג מה נפל לך בדיוק. ולענין - מה שאתה צריך עכשיו זה לעשות login כ-root, ולהריץ את הפקודה fsck על המחיצה שבה יש לך שגיאות. אם תשים לב, זה בדיוק מה שכתוב לך לעשות כאשר המחשב נותן שגיאות. על כל שאלת FIX? ענה ב-y, ואח"כ הקש Ctrl+d. המחשב יעלה מחדש, והפעם בצורה טובה. אם יש לך כמה מחיצות - הרץ על כולן את הפקודה הנ"ל. תנסה להכניס לראש שלינוקס זה לא חלונות. לא צריך לאתחל את המחשב כדי לפתור בעיות.

razinf

New member
בעיות בהעלעה

אתה בד"כ מתבקש בשלב זה להקיש את סיסמת ה ROOT אח"כ אתה עובר ל PROMPT שם צריך להקיש את הפקודה שמופיעה בהודעת השגיאה כולל פרמטרים על גבי ה PARTITION עם הבעיה למשל על dev/hda1/ כשתוכנת התיקון רצה אתה מתבקש לעיתים להקיש תשובות בגמר התיקון יש להקיש Ctrl-D ולקוות לטוב רצוי לא לכבות לינוקס בצורה לא מסודרת. כש X נתקע ניתן בד"כ לצאת ממנו ע"י Alt-Backsapce או לעבור לקונוסל על ידי הקשת Alt-F1 ואז לכבות את המחשב בצורה מסודרת

למעלה