wellgo 804

talctalc

New member
wellgo 804

אז ככה. בהמשך לסאגת הפדאלים מאמצע השבוע, הזדמן לידי זוג של WELLGO 804 לזמן בלתי מוגבל. קראתי בסקירה ש MTBR דברים טובים ודברים רעים (נו-מה חדש...) חלק ציינו התנתקות קשה בטירוף וחלק אמרו שממש קל להתנתק ולהתחבר, והמליצו עליהם בכל פה...רובם ציינו אותם כטובים למתחילים. אשמח לשמוע: א. מה דעתכם\ן? ב. מי לעזאזל מייצר פדאל בצבע צהוב???

alonaski

New member
וולגו - מייצרים פדאלים בצהוב!! ../images/Emo13.gif

וגם באדום וגם... (אם אני לא טועה) - בכחול! לי יש בדיוק כאלה בבית - מולבשים על אופני הפרירייד-אורבן שלי!
אין לי שום בעיית התנתקות מהם! מתנתקים בקלות ובמהיימנות!
ואם אתה כבר לוקח פדלים כאלה לניסיון... מן הסתם - יהיו לך גם נעליים עם קליטים תואמים ואז... אוכל להשאיל לך פדלים קליטים פשוטים שתנסה במקביל!

talctalc

New member
קבלתי גם נעליים...אבל הן קטנות עלי

וכמו שאת רואה..גם לא נסעתי לבן שמן-יש לי כאבים בכתף מאתמול בכרמל...תמונה תגיע מאוחר יותר.

Eli R

New member
אלונה בוקר טוב, אם אני לא טועה,

רוב החברה (שאני מכיר) שרוכבים פרירייד (ולא אורבן, לא מכיר חברה כאלה) רוכבים עם פלאטים ולא עם פדלים עם קליטים, אני טועה? למה ברכיבת פרירייד ו/או רכיבת אורבן כדאי לרכב מחוברים? יש לכך יתרון? או אולי חסרון? או שזה סתם עניין של הרגל? אשמח לתשובה, במיוחד בגלל שהניסיון שלך באורבן גדול משלי באינסוף (פשוט הניסיון שלי מסתכם ב-0 עגול ומעוגל, ולכן האינסוף. נו קצת אלגברה! ). סופ"ש נעים, אלי נ.ב. לגבי השרשור של ניסיונות ההתנקשות בטל, מהיכרות עימו, צריך פשוט לשפוך עליו דלי של מים ששחו בהם דגים! ועדיף שהדלי יעמוד בשמש כמה ימים!

alonaski

New member
הי אלי! ../images/Emo13.gif בוקר אור! (בוקר?...)

כל הפריריידרים שאני מכירה (וזה כולל - פריריידרים עירוניים = אורבנים) רוכבים רק על פלאטים ובשום אופן לא מחוברים! רק אני (=זו "קטגוריה נפרדת"
) = רוכבת מחוברת - כי אני לא יכולה אחרת וכי מאז שאני רוכבת מחוברת - איבדתי את הטכניקה ויכולת רכיבה על אופנים שהם עם פדאלים רגילים! זה אולי נשמע לך לא הגיוני או מצחיק... אבל... זה - באמת מצחיק!!!
וגם - אמיתי ונכון!!!! (לצערי
) הרבה מרוכבי הפרירייד האורבנים שאני רוכבת איתם כל הזמן "מטיפים" לי להפסיק להגיע עם פדלים-קליטים ולהתחיל לפתח מיומנות על רכיבה טכנית עם פלאטים!!! אבל - אני לא מוצאת שזה הדבר הנכון (לפחות לא מבחינתי ולפחות - לא כרגע!). אין לי שום שליטה על האופניים או על הרגליים - אם אני לא מחוברת לפדאלים! אם אני קופצת איזה דרופ/מדרגה על אופנים עם פדאלים פלאטים - בנחיתה = הרגליים שלי בורחות מהפדלים והואפניים - בורחים מהרגליים... ו.... זה ממש לא מוצלח!!!
אני נוהגת לכנות, אגב, את החיבור לפדלים: "חגורת הבטיחות של האופנים"! כמו שתמיד אחגור חגורת בטיחות ברכב כשאכנס אליו ואתחיל בנסיעה - כך גם - לעולם אתחיל רכיבה - מחוברת - לא-כל-שכן כשמדובר בקטע בעייתי/אתגרי/טכני במיוחד!!!!! (=הכוונה בעיקר לקטע טכני בירידה). חייבת רק לציין שהגישה הזאת שלי רווחת בקרב 50% מהרוכבים בערך
. 50% הנותרים - דוגלים בדיוק בהיפך = שבקטעים טכנים עדיף להם לא להיות מחוברים כדי שבשניה לפני הנפילה - יוכלו להפרד מהאופנים, לקפוץ מהם ולהנצל!
הגישה שלי אומרת - שדווקא בקטעים הטכניים אתה חייב להיות "אחד" עם האופניים כי יכולת השליטה הרבה יותר טובה - אתה מעביר לאופנים "הוראות שליטה" דרך ניואנסים קטנים וקטנים-פחות של ניעות הגוף והעברת שיווי משקל ומרכז הכובד!... ככה שגם תגובות גופניות אינסטנקטיביות שלי לאיזון, תוך כדי או "שיפור פוזיציה" ונסיון חילוץ ממקרי-חירום-של-הרף-עין... - ישר מועברים מהגוף לאופנים - כל עוד אני מחוברת אליהם ואנחנו יחד "גוף אחד"!
אם אני עומדת בפני ירידה סלעית טכנית במיוחד ואני חוששת שאני עלולה ליפול... אני אשקול לוותר את ההתנסות ברכיבה עליה אבל בשום אופן לא יעלה השיקול של - לנסות לרדת לא מחוברת!
הגישה צריכה להיות - אם אתה לא בטוח - אל תנסה! ולא לנסות למצוא "פשרות" כי הן רחוקות מה"שלמות" והן ברוב המקרים - הרות אסון!
לגבי דאון-היל אגב, נדמה לי ששמעתי לאחרונה שדאונהילרים עברו לרכיבה מחוברת!!! לפחות אמיר כספי הגדול (-אלוף הדואל הבלתי מעורער!!) - שנה שעברה עשה את הדואל סלאלום - מחובר! (=למד ממני!
) שנה שעברה כל המתחרים על הדואל בבארי היו על פלאטים בלבד!
אתה מוזמן להכנס ולשאול שאלות בעניין FR ו DH בפורום השכן כאן!

איתי נ

New member
קטונתי מלהטיף לך...

וחוץ מזה אני מסכים עם מה שכתבת כאן. מתוך ניתוח של כמה סרטוני נפילות וגם נפילות שקרו לי, רוב הנפילות קרו אחרי שרגל כבר השתחררה מהפדל (או שלא יכלו להמנע אחרת). לפני הרבה זמן קראתי מאמר שממליץ למי שרגיל לרכוב מחובר לעבור באופן זמני לפלאטים. בזמנו זה שכנע אותי. חיפשתי שוב את המאמר, בלי הצלחה. בדרך מצאתי כמה דברים נחמדים (בקישורים). בענין האחרון: רוכבי DH עוברים לרכיבה מחוברת! רוכבי FR על פלטים. הקו המפריד: זמן אויר (סימוכין בקישור השלישי).

Eli R

New member
היי אלונה, תודה על ההסבר המפורט

ברור לי שיותר קל לבצע באני הופ מחובר כי אז נדרש פחות מטכניקה מושלמת ע"מ להצליח ולהרים את האופניים. בגלל זה, לפעמים אני פשוט יוצא מהבית בערב לרכיבה באיזור הבית ומתאמן על כל מיני תרגילים עם נעליים רגילות וברכיבות שגרתיות אני מנצל את היתרון של להיות מחובר. דרך אגב, מאז שהתחלתי לרכב מחובר, אני מצליח לעלות עליות טכניות בהצלחה מרובה יותר. בכל אופן, שוב תודה, ושבוע טוב, אלי

dekelsgi

New member
מחובר או לא?

אני לכשעצמי מעדיף לרכוב מחובר.לעניין החיבור למציאות אשתי ואני טרם הגענו להסכמה מלאה.

Xטיל

New member
שכנעת אותי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כבר היום אני מחבר את הברזלים הקטנים לנעליים והולך לנסות, על דשא רך כמובן...

למעלה