WHAT IS IN YOUR CAMERA BAG

shirai ryu

New member
WHAT IS IN YOUR CAMERA BAG

מה יש בתיק הצילום שלכם?
מה הציוד שאתם לא יכולים בלעדיו?
ואם אתם משנים, מוציאים או מכניסים, מה הן הסיבות לכך?

ravivme

New member
תיק הצילום שלי לא מכיל ציוד קבוע

אבל יש דברים שאני משתמש בהם יותר -
סט פולפריים
  • סוני A7II (מירורלס)
  • סוני-צייס 35/2.8 - קטנטונת נהדרת, שימושית בעיקר לצילומי רחוב
  • סוני 16-35 F4 - כשאני צריך משהו רחב

סט קרופ
  • סוני A6300 (מירורלס)
  • סוני G 16-55 F2.8 - עדשה יוצאת מהכלל שקניתי לא מזמן. נפלאה לתיעוד, טיולים, ארועים וכו'
  • סיגמה 56/1.4 - עדשת פורטרטים יוצאת מהכלל

עדשות ידניות
אני אוהב מאוד עדשות ידניות ויש לי לא מעט כאלה. משתמש בהן כמעט תמיד על פולפריים.
  • ניקון - AIS 35/2, 50/2, E-Series 100/2.8
  • פויטלאנדר 40/1.4 - עדשה נהדרת כדי לספר סיפור
  • פויטלאנדר 21/4 - קטנטונת עם רנדרינג מיוחד. אני משתמש בה דווקא על מצלמת קרופ לצילומי רחוב כשאני רוצה את הסט הכי קטן וחשאי שיש.

ציוד אחר
  • סוללות. בסוני הסוללות נגמרות מהר. בדגמים החדשים כבר לא, אבל המצלמות שלי כבר לא חדשות...
  • כרטיס זכרון נוסף - אני לא חושב שאי פעם השתמשתי בו, אבל זה לא תופס מקום ומשקל
  • כיפה - למקרה שאני הולך למקומות של דתיים
  • בקבוק מים חצי ליטר - חובה !
  • כובע מצחיה - כי צריך להגן על הקרחת...

ואני מתלוננת על המצלמה שלי שגומרת לי את הגב

ravivme

New member
אני לא סוחב את כל זה

לוקח בדרך כלל מצלמה ושתי עדשות.
במקרה הכי גרוע לוקח שתי מצלמות ושלוש עדשות. אבל זה חריג מאוד.
ברמב"ם למשל הלכתי ביום השני רק עם מצלמה אחת ועדשה אחת (A6300, 16-55).
הכל תלוי במצב. ככל שאני מכיר את המקום/סיטואציה טוב יותר, כך אני יכול לקחת ציוד יותר ממוקד ולא להסחב עם ציוד מיותר.
בדרך כלל אני משתמש בתיק צד קטנצ'יק (Lowepro Adventura170) שמלכתחילה מגביל אותי מבחינת כמות הציוד, אז אין בעיה של משקל.
ודבר אחרון - אם תסתכלי טוב תראי שאין לי אף עדשה כבדה. הגדולה ביותר שוקלת קצת מעל חצי קילו.

ravivme

New member
כל הציוד

יש כנראה עוד 20 עדשות, פלאשים, חצובות ועוד כל מיני שטויות.
כתבתי את הדברים שיותר בשימוש לפי סטים.

ravivme

New member
אני נהנה לשחק כל פעם עם משהו חדש

הרבה מהציוד שלי אלה עדשות ידניות, רובן ותיקות.

shirai ryu

New member
כן. אני זוכר.

הלוואי והייתי חובב ציוד כמוך.
אני בעיקר אוהב כל מה שקשור לפילם,
אבל זה עסק יקר מאוד.

ravivme

New member
ציוד לפילם זה גרושים. הסרטים והפיתוח זה משהו אחר

shirai ryu

New member
בגלל שהפילם בעלייה בשנים האחרונות

מצלמות עולות היום הרבה יותר.
הכימיקלים לא קל להשיג.
בישראל תמחור הציוד מאוד גבוה.

ravivme

New member
קניתי סט עדשות ניקון ידניות

35/2 AIS
50/2 AI
85/2 AIS
עלו לי ביחד 1400 שח.
זה הרבה יותר זול מציוד דיגיטלי, והעדשות מצויינות והגודל מאוד נוח.
מחירים של מצלמות לא בדקתי כי אני לא מצלם בפילם.
אבל אני די בטוח שאפשר להשיג איזו ניקון טובה בכמה מאות שקלים.

ravivme

New member
אפרופו תיקים שימושיים

לפעמים אני הולך עם המשפחה לטיול ואז אני משתמש ב- Lowepro Photo-Sport 200 AW. גם בימי צילום ארוכים בחוץ אני לעיתים משתמש בו.
זה תיק גב שיש בו יותר מקום לציוד אישי מאשר לציוד צילום.
אפשר לשנות את הגודל שלו וזה יתרון גדול. אפשר לקשור לו ציוד מבחוץ שזה חשוב לכמה אנשים. התיק יחסית קטן אבל אם מרחיבים אותו הוא מספיק לציוד ליום טיול / צילום.
אפשר להוציא בקלות ציוד צילום כי הפתח של התא המרופד נמצא בצד.
התיק הזה עמיד ביותר, יושב נהדר על הגוף (יש גם רצועות למותניים), קליל מאוד ויעיל להפליא.
קניתי את הדגם הראשון אחרי שהדגם השני כבר היה בשוק ולכן מצאתי אותו במחיר מגוחך ב- EBAY. שווה כל גרוש למי שיש שימושים כמו שתיארתי.

מה אפשר לקחת בו:
  1. מצלמה עם שתי עדשות (בתא נגיש ומרופד היטב)
  2. ציוד אישי - בגד קל, אוכל
  3. בקבוק מים ליטר וחצי בתא צדדי
  4. שק מים שיש לו תא יעודי צמוד לגב
  5. עוד המון דברים קטנים בשניים-שלושה תאים

steiff

New member
האמת היא שיש לי כמה וכמה תיקי צילום

התיק הפשוט ביותר הוא המארז של האייפון. תוצרת otterbox ומחזיק את המצלמה שנמצאת עלי יומם ולילה. מצלמה רחוקה משלמות, אבל יש לה יתרון של נוכחות מתמדת.

התיק השני גם הוא לא ממש תיק. הוא המעטפת החיצונית של ה-X-100F. משהו דמוי עור. זו המצלמה המינימליסטית. גוף משוכלל. חיישן מעולה. עדשה מצויינת, אבל ״תקועה״ על אורך מוקד של 23 מ׳מ שבמונחי FF זה בערך 35 מ׳מ.

התיק השלישי הוא תיק די ישן של Kata. חברה שחבל שכבר אינה קיימת. הוא מכיל X-T2 ושלוש עדשות. בדרך כלל 10-24/4 ו-16-55/2.8 (שהתחלפה זה עתה ל-16-80/4) ו-50-140/2.8. בנוסף יש בו מקום לעוד כמה סוללות, כרטיסי זיכרון ואפילו בקבוק מים. זה התיק לנסיעות ״שימוש כללי״.

התיק הרביעי: בעצם כמה תיקים של כמה חברות בגדלים שונים. תיקים שהצטברו עם השנים ואני בוחר וממלא אותם במה שצריך למשימות צילום קצת יותר אינטנסיביות (מבחינת הציוד). אפשר לצרף לזה חצובה, אחת או יותר מעדשות הפרים או הזום הנוספות. גוף נוסף, פלאשים. מידת השימוש - ספוראדית.

התיק החמישי הוא בעצם יותר ״בויידעם״ מאשר תיק. הוא אמנם זמין לשימוש די מיידי (רק צריך לטעון את הסוללות) ויש שם ארסנל של שני גופי FF של ניקון ומבחר גדול של אופטיקה. לא הקלקתי במצלמות הללו כבר יותר משנתיים. הן לא מעלות אבק משום שהן שמורות בארון סגור, אבל תכלס - אני לא רואה את עצמי חוזר להשתמש בציוד הזה אבל אין לי לב להיפטר ממנו.

והתיק השישי: גם זה לא תיק אלא ארכיון. אוסף של מצלמות פילם שחלקן זקנות אפילו יותר ממני. לייקה M3, פנטקס k1000, ניקון F3, ניקון FA, ניקון F6. את אלו אין לי כוונה למכור (חוץ מאולי את ה-F6 אם יש מי שמעוניין). זה האוסף שהנכדים אולי יעשו ממנו הון (או יזרקו לפח) בעוד שנים.

winner999

New member
Kata נקנתה ע"י Manfrotto

עדיין לא היה לא צורך בתיק חדש (לצערי עשיתי בשנים האחרונות שנמוך של "המצלמה שאתי" מ-DSLR עם 2-4 עדשות למצלמת סופר זום וממנה ל-iPhone
) אבל בטוח שלא ייתנו את השירות שקטה זצ"ל נתנו בארץ, כולל לשלוח לי תיק חדש עם שליח עד העבודה !
את תיקי הגב שלהם אני אוהב מאוד, הפיצ'ר הטוב ביותר לדעתי הוא כיוון הפתיחה שמונע נפילת ציוד אפילו אם מרימים את התיק כשהרוכסן של תא הציוד פתוח.
כנראה שזה התיק של מנפרוטו שהחליף את ה-DR:
[URL]https://www.manfrotto.com/global/advanced-camera-and-laptop-backpack-active-ii-mb-ma-bp-a2/[/URL]
שימו לב לפתיחה של התא התחתון.
כשהשתמשתי בציוד ה-DSLR, השתמשתי בתיק הגב מסדרת DR של קטה ובתיק צד ישן ובלוי של Tamrac שהוא נוח מאוד ומצא בשימוש (יותר כמחסן ציוד) עד היום.
חוץ מזה יש תיק אף פשוט וקטן שמשמש את הסופר זום כשאני לוקח אותה, תיק צד של Lowepro שמחזיק (בארון) שני גופי DSLR וכמה עדשות ובירכתי הארון המפלצת - תיק צד ענק שמכיל את גופי הפילם והעדשות שכבר לא בשימוש, ולחשוב שלפני כמה עשורים ירדתי עם התיק הזה עמוס ציוד למפל הבניאס וגם עליתי חזרה....

dudi4321

Active member
אז ככה

כשאני בחו"ל, מתגעגע, תיק צילום Reporter שחור.
בתוכו D800, שלוש סוללות, אחת שחוטה סתם חברה.
עדשת: 24-70, 70-200F4, 14, סמיאנג ידנית, 50 F1.8, מטען לסוללות. מחשב נייד וקורא כרטיסי CF
שלושה כרטיסי זכרון CF.128G
בטיול בישראל גם תלת רגל ולפעמים גם 150-600 טמרון הדגם הישן.
&nbsp
בבית תיק צילום עם D5100 ,18-105, 70-300, מקרו 105, 135 לא ניקון,עוד 18-105, פילטרים ND שונים - כרטיסי זכרון SD שונים וקורא כרטיסי זכרון.
לא רואים אור יום מ2015.

ravivme

New member
כדאי לך למכור ציוד מיותר

ה- DSLR כבר במגמת ירידה ואם לא תמכור בתקופה הקרובה יהיה לך יותר קשה בהמשך.

למעלה