What the Bleep Do We Know

What the Bleep Do We Know

בהמשך לדיון שהתעורר על מציאות והזיה, המלצה חמה על הסרט (השם בכותרת) שהוא משום מה (?) מאד פופולרי במחוזות הודו והסביבה. סרט דוקומנטרי ששואל את השאלות הנכונות. על הקשר בין פיזיקת קוואנטים לניו אייג', על הקשר בין התודעה שלנו למציאות, האם אנחנו רק צופים מהצד או שאנחנו יוצרים אותה, והאם יש למחשבות שלנו כוח להשפיע על המציאות. על נוירו-פיזיקה ועל תפיסת האלוהים החדשה. הרבה שאלות, אין תשובות מלבד השאלה, מה לעזאזל אנחנו כבר יודעים. רוצו לראות.

סלסרו

New member
רוצו לראות.. וקחו איתכם שק מלח

take it with a grain of salt אחד המרואיינים היחידים הרציניים שם, דוד אלברט, פרופ' לפיזיקה בקולומביה, היה קליינט שלי, בקרתי אצלו בבית והכרתי גם את אשתו הישראלית אורנה. קראתי שהוא טוען שדבריו הוצאו מהקשרם, ואני מאמין לו לחלוטין. מהשיחות הקצרות שהיו לי איתו, אני לא מאמין שהוא היה מעונין להשתתף בסרט שכה מלא בבולשיט. בשעתו בדקתי כמה מה"מחקרים" שהם מצטטים בספר, ומצאתי שהם סולפו או פשוט נעשו בצורה גרועה (כמו זה למשל שתפילה עזרה להוריד את רמת הפשע בעיר), או שהם מצטטים חוקרים שלקרא להם "פרינג'" זה אנדרסטיימנט.

ח א נ צ

New member
../images/Emo4.gif לא אהבתי אותו...

וגם ליוסי רז יש כמה מלים להגיד על הסרט הזה- מופיע תחת הכותרת-"אז איך קרה שהקלישאות השחוקות של לואיז היי קיבלו קאמבק כזה אדיר". ומסכם לא רע את הנקודה... ובאותה הזדמנות אפשר גם לקרוא את בדולינה/מי הזיז תגבינה שלי/הנזיר שמכר תפרארי שלו ועוד כמה יצירות מופת...

uri80

New member
את הסרט לא ראיתי, אבל את "מי הזיז

את השנוזל שלי" ואת "הנזיר שמכר את הפופיק שלו" קראתי לצערי. (מכירים את הספרים האלה שקוראים רק כדי לראות על מה המהומה?) לא דיבר אלי למרבה ההפתעה.

אבזץ

New member
כן... רק שהספיקו לי שלושה דפים

להבין זאת. הסתכל על העולם ולך הפוך, נגד הזרם, כך תפתח טעם טוב - כשל פורל... יאמי. רבי מכר לא בבית ספרינו. תודה. ורק לך, יורי, מתאים לקחת ברצינות רבה מאוד את המשפט הזה.

uri80

New member
לי יש כאן פאק קטן. התחלתי ולכן

אסיים. לא יכול להניח ספר מהיד מהרגע שהתחלתי לקרוא אותו. עד היום יש רק ספר אחד כזה וגם הוא מתישהו יקרא בתורו, כשממש אבל ממש אהיה משועמם. וכן, בהחלט צריך לקרוא יותר...

לי יש פאק הפוך..

אני מתחילה לקרוא המון ספרים, ולא מסיימת לקרוא אותם. אני תמיד קופצת מספר לספר.. כדי שאני אסיים ספר אני צריכה ממש לאהוב אותו מההתחלה (או לפחות מספיק מסוקרנת לגבי ההמשך).

boten d

New member
את רוצה ספר מעניין מההתחלה?

תקראי את "עולם הסוף" של אופיר טושה גפלה (כן, זה השם שלו).

boten d

New member
זה ספר שקודם כל כתוב מעולה

הסיפור הוא על סופ-ר (אפילוגן, סופר שכותב רק סיומות לספרים), שאישתו מתה. שנה אחרי מותה הוא מתאבד כדי לפגוש אותה, ומגלה את העולם שמעבר לעולם הזה (בלי גן עדן\גהינום, אלא עולם המשך) ספר מצחיק וכתוב טוב מאוד. נ.ב רק שתדעי, מסתבר שבאך ממש אוהב מוזיקה אלקטרונית

מיסתי

New member
../images/Emo63.gif"נקמה" של שרה אנג'ל

אני ממליצה לך על הספר הזה... בקושי יכולתי להפסיק לקרוא אותו.

זה ספר שהמון זמן רציתי לקרוא..

המליצו לי עליו הרבה. עכשיו כשהתפנה לי המון זמן אני אקרא אותו. תודה

גם אלי הספר "הנזיר שמכר את הפרארי

שלו" לא דיבר. כשקראתי אותו חשבתי שהוא נחמד. יום אחרי כבר הבנתי שזה עוד חרטה ניו אייג'ית או משהו כזה.. ספרים-מדריכי-חיים לא עושים לי את זה.. ותמיד מעניין אותי אם הכותב חי את החיים לפי התפיסה שהוא שוטח בספר. אני ממש לא בטוחה בזה..

boten d

New member
איזו מקיות מדהימה

ראיתי את 40 הדקות הראשונות של הסרט ביום חמישי. משכנע כמו חבדניק שצועק לך: "גבר! יש לא אבא בשמים והוא אוהב אותך!" סרט ממש מגמתי, כמעט מסיונרי. לא התרשמתי במיוחד. צר לי.

avi972

New member
נראה לי כמו בולשיט

כמו ברוב הדברים האלה כשמקשיבים להם הרבה זמן אז זה נשמע הגיוני. אחר כך כשחושבים על זה מגלים כמה שזה שטויות. מוזר שיש 2 תיאוריות שמצדיקות את רוב הניו אייג'. הראשונה אומרת שהסינים/יהודים/פגנים/השלם-את-החסר הקדמונים היו גאונים וגילו כל מחנח דברים שאנחנו לא יודעים איך הם עובדים השניה אומרת שרק עכשיו, עם גילוי מכניקת הקוונטים ופיזיקה מודרנית אפשר ללמוד דברים שאי אפשר לדעת קודם. שיחליטו : חדש או ישן הכרתי מתמטיקאי שאהב לרדת על הפיזיקה המודרנית. החברים הפיזיקאים שלו הוא היה אומר, "בוקר טוב. כמה מימדים יש ליקום היום ?"

למעלה