When we are in harmony- Brothers of a Feather

Aeroguy

New member
When we are in harmony- Brothers of a Feather

קודם כל - המון תודה תומר!!!
קיבלתי את ה-CD/DVD, אחרי שכבר ממש חלמתי עליו בלילות. מאיזושהי סיבה, את את זה בחנויות כאן עדיין. כמו שאתם כבר יודעים מהביקורת של תומר שנתן את הרקע הדרוש, מדובר בהופעה אינטימית של כריס וריץ', המנוע והמוח מאחורי הלהקה - ולמעשה, המהות של הבלאק קרואוז. הביצועים המופשטים לשירים שמופיעים כאן חסרים אמנם את המורכבות שכמה מהשירים זוכים להם בגרסאות האלבום , אבל יש בביצועים המופשטים האלה קסם מיוחד. הם מסירים את הוילון ונותנים לנו הצצה ישירה ובלתי אמצעית למוח ולנשמה של הלהקה. וזה מראה מדהים. כעת אסקור את כל שירי האלבום כפי שהם מופיעים ב-DVD, וראוי לציין ש-6 מהם לא מופיעים בדיסק האודיו המצורף. Horsehead - פתיחה די מפתיעה. למרות שכבר היה לשיר הזה ביצוע אקוסטי, ריץ' מנגן בטלקאסטר, וכריס נותן את הנשמה. בכלל, הביצועים המופשטים מאפשרים ממש להתעמק בקול של כריס, והוא נשמע מדהים לאורך כל האלבום. עמוק להפליא, צרוד במקומות הנכונים, חד וכנה. Cursed Diamond - שיר זה תמיד היה אחד האהובים עליי, אך לאחרונה שמעתי אותו קצת פחות. בשבוע האחרון שמעתי אותו שוב ו"גיליתי אותו מחדש". אין ספק שמדובר באחד מהשירים הגדולים של הלהקה. כאמור, ביצוע הסטודיו מאוד מיוחד בגלל התחלופה בין ההתחלה השקטה לאמצע הרועש והסיום המפוייס. המעברים בין חלקי השירים אף פעם לא היו דרמטים באותה מידה כשהלהקה (או האחים) ביצעו את השיר אקוסטית, אך מצד שני, הרכות מאפשרת למאזין להכנע לחלוטין לקול של כריס. והוא לוקח את זה למקומות אחרים. Over The Hill – שיר נפלא! לא הכרתי את השיר לפני זה, מדובר בקאבר לג'ון מרטין. שיר מהנה, אבל עדיין מצליח להיות עמוק. שיר שפשוט לא יוצא לי מהראש. Magic Rooster Blues – שיר מקורי וחדש. שמעתי עד כה את השיר רק בגרסת כל הלהקה, ולא בגרסת האחים לבד. בגרסה עם כל הלהקה השיר היה נחמד אבל לא יותר. בגרסה של שני האחים אני אוהב אותו יותר. הסיבה העיקרית היא שמדובר במלים מאוד יפות, אבל המנגינה לא מאוד מיוחדת. עם כל הלהקה, כשהדגש יותר על המנגינה, היא קצת לוקחת את הפוקוס מהמלים המיוחדות. My Heart's Killing Me – ביצוע טוב. היה יכול להיות נחמד אם נגן כינור היה מתארח בשיר (דוני הרון?), אבל בכל מקרה מדובר ביופי של שיר. Better When You're Not Alone – אין הרבה מה לומר, שיר מיוחד מאוד, שהם מבצעים רק לעתים נדירות בהופעות. אני נהנה מכל דקה שלו כמובן. חבל רק שהוא לא מופיע על הדיסק, אלא רק ב-DVD. Forgiven Song – יש אצלי בלב מקום חם, חם מאוד, ל- Paper, אלבום הסולו של ריץ' שיצא בזמן שהלהקה היתה בהפסקה (2001-2005). אין ספק שהאלבום הזה מאוד מיוחד עבור ריץ' – הוא מאוד אישי, הוא מנגן שם על כל הגיטרות והבאס, כתב את כל השירים ושר את הכל. זה היה למעשה הפעם הראשונה שהוא מוציא אלבום – רק שלו, אחרי 20 שנה בתור מוזיקאי פעיל. אחרי שהקרואוז חזרו להופיע ביחד במרץ 2005, הם לא ניגנו שום שיר בהופעות מאלבומי הסולו של כריס או ריץ'. במרץ 2006, בלונדון, לפני אחת ההופעות, ניגשתי לריץ' כשהוא נכנס לאולם, לקחתי חתימה כמובן והודיתי לו על כל המוזיקה שהוא נתן לאורך השנים, ושאלתי אם יש סיכוי שהלהקה תבצע גם שירים מ-Paper, בגלל שיש שם שירים מאוד מיוחדים. ריץ' לא ענה, אבל היה לו חיוך רחב והוא הודה לי מאוד. אין לי מושג אם זה קשור לזה (זה לא קשור, אבל תנו לי לפנטז), 3 שבועות אחרי לונדון, כשהאחים יצאו לסיבוב ההופעות הזה של Brothers of a Feather, הם החלו לעשות שירים מתקופת הסולו שלהם, וגם – מתוך Paper. השיר הזה הוא אחד הפנינים באלבום מלא בפנינים, וכשכריס מוסיף את קולות הרקע, אין דרך לעמוד בפני השיר הזה. הרמוניה. Someday Past The Sunset – אין ספק, ההפתעה של האלבום הזה מבחינתי. כריס, כידוע, היה מאוד פעיל בתקופה שהקרואוז היו בהפסקה. הוא הוציא שני אלבומים מעולים, וכתב עוד עשרות רבות של שירים, חלקם הוא ביצע בהופעות וחלקם לא, שפשוט נשארו במגירה. לכו תדעו אילו אוצרות מחכים שם. נראה שחוץ משני האלבומים שהוא הוציא, יש לו מספיק חומר להוציא עוד אלבום או שניים של שרים חדשים, ושיהיו באותה איכות של האלבומים שיצאו. השיר הזה, Someday past the sunset, לא שוחרר מעולם, ולמעשה כריס ביצע אותו רק פעמיים בהופעות עם להקתו,The New Earth Mud. מעולם לא שמעתי את השיר, ומדובר במציאה של ממש, מילים עמוקות וחודרות, שנכנסות עמוק לנשמה, ושילוב נפלא של שתי הגיטרות האקוסטיות שמניעות את השיר קדימה. Welcome to the Goodtimes – עוד שיר מ-By Your Side, והשיר הראשון עם דייב אליס על הסקסופון. שיר ממש נחמד, והתוספת של הסקסופון מוסיפה המון, מה גם שיש סקסופון בגרסה המקורית של האלבום. Roll Um Easy – קאבר ל-Little Feat. הקאבר הזה בא בעיתוי מצויין מבחינתי, שכן בחודשיים האחרונים קניתי את 3 האלבומים הראשונים של הלהקה הקסומה הזאת. למי שלא מכיר, Little Feat היא להקה מלוס אנג'לס, שהובלה על-ידי הזמר, גיטריסט וכותב השירים Lowell George חברי הלהקה האחרים יצאו מה-Mothers of Invention. הם פעלו בשנות השבעים, והוציאו אלבומים מדהימים, עם גרוב איטי ועמוק. השיר המדובר הוא מאלבומם השלישי (והטוב ביותר לדעתי), שנקרא Dixie Chicken. מדובר בשיר אהבה מאוד איטי, שמאפשר לכריס להראות את היכולת שלו לשיר שירי נשמה בצורה הטובה ביותר, עם התוספת הנפלאה של מונה-ליסה וצ'ריטי ברקע.

Aeroguy

New member
חלק ב'

Soul Singing – מהאלבום האחרון שהלהקה הוציאה, Lions. אחד מהשירים המוכרים יותר של הלהקה, שהיא מבצעת הרבה בהופעות. יש משהו מאוד מרענן בביצוע האקוסטי, שממש מאפשר לכריס לעשות את מה ששם השיר אומר. Cold Boy Smile – עוד שיר מקורי חדש. גם את השיר הזה כבר שמעתי בגרסה עם כל הלהקה. אין ספק אבל, שמדובר בשיר המיוחד ביותר מהשירים החדשים שהקרואוז הציגו בשנה שעברה. שיר על אהבה ראשונה ותמימה. And how you made this cold boy smile / From the storm you took me weathered, weary and tired / And you showed me the lessons of simple things / How love made this cold boy sing. גם השיר שבכותרת הוא מהשיר, ושני האחים שרים זאת בהרמוניה. בהחלט מדובר במשפט שממצה את האלבום הזה. Bring On, Bring On – לאורך שנים, שיר זה היה (ועודנו) ה-שיר האהוב עליי של הקרואוז. שיר שבגרסת הסטודיו שלו, מיוחד ומורכב וכולל שכבות רבות שיוצרות פיסת מוזיקה שיודעת להרים אותי מהרצפה כשהכל נראה שחור. הגרסה ב-DVD (לצערי השיר לא מופיע על הדיסק) מיוחדת מאין כמוה. קודם כל, דייב אליס מצטרף על הסקסופון לאורך כל השיר ונותן מגע שונה ומרתק לשיר. בנוסף, מונה-ליסה וצ'ריטי מצטרפות. למעשה, מדובר בחזרה שלהן להופעות עם הקרואוז לאחר כחודשיים. דרמה גדולה הכתה אותן, כאשר הבן התינוק של צ'ריטי, שהיא הבת של מונה-ליסה, נפטר ממחלה. בהופעות האלה בלוס-אנג'לס הן חזרו להופיע עם האחים. השיר הספציפי הזה מסתיים עם מונה-ליסה שרה "The Baby's Eyes" בצורה מדהימה. זה היה רגע מאוד טעון ומרגש, ומסיים ביצוע מיוחד במינו, לשיר מיוחד במינו. Driving Wheel – שיר פולק, קאבר לאמן בשם Tom Rush, שלא שמעתי עליו עד עכשיו, אבל נראה לי שהוא יתווסף לרשימה ארוכה של אמנים שגיליתי על-ידי הקרואוז. קאבר פשוט ענק, מלנכולי ומרגש. שיר שצריך פשוט לשמוע, בגלל שלכתוב עליו לא יכול לעשות לו צדק. Leave it Alone – עוד שיר מאלבום הסולו של ריץ'. גם כאן, כריס מוסיף המון על קולות הרקע, ומאוד משנה את אופי השיר. כמו כל השירים מהאלבום של ריץ', מדובר בשיר מאוד אמיתי וכנה. אני יודע שכמעט בלתי אפשרי להשיג את האלבום הזה בארץ, אבל אני מאוד ממליץ לנסות ולהשיג אותו. לא מדובר באלבום לכל אחד, ולוקח זמן עד שנכנסים אליו... אבל ברגע שאתם נכנסים, אתם לא יכולים לצאת. Polly – אני יודע שכתבתי כבר המון על שירים מדהימים באלבום, אבל אם אני צריך לבחור שיר אחד כשיא של האלבום, זה השיר, ללא צל של ספק. שוב, קאבר לשיר פולק של אמן שלא הכרתי (אך עוד אכיר) בשם Gene Clark. כבר מהפריטה הראשונה של ריץ', אתם מבינים שמדובר במשהו שונה ומיוחד. השיר יכול להשמע כפנטזיה, אבל מדובר בשיר כ-ל כך עמוק ומדוייק, שדוקר לי את הלב בכל שמיעה מחדש. הוא נפתח במלים הבאות: If the wild bird could speak / She'd tell of places you had been / She's been in my dreams / And she knows all the ways of the wind ואז מגיע השיא: הפזמון. כריס וריץ' שרים יחד, לאט, הקולות שלהם משתלבים ב(דיס)הרמוניה שלא שמעתי בחיים כדוגמתה. כזאת, שבשילוב עם המילים של הפזמון, גורמות לי להרגיש ערום רגשית כל פעם שאני שומע את זה מחדש: Polly, come home again / spread your wings to the wind / I feel much of the pain / as it begins. הבית השני והאחרון לוקח את זה קדימה. כל מילה בשיר הזה היא מדוייקת ומדודה, ללא פסיק אחד מיותר: Dreams can cover much time / Still they leave blind / The will to begin / I searched for you there / And now look for you from within . ואחרי זה, חוזרים שוב לפזמון. הקצב איטי, ומשרה תחושה שלשיר אין שום קונספט של זמן. זה שיר שילווה אותי כל החיים. הוא מזכיר לי מעט את אחד השירים האהובים עליי, High Flying Bird של Jefferson Airplane, ביותר ממובן אחד. Darling of the Underground Press – שיר שהקרואוז הקליטו לאלבומם Southern Harmony, אך שוחרר רק כבי-סייד בסינגל של Remedy. שיר קליל ונחמד, שהקרואוז מבצעים מדי פעם בהופעות. מנוחה קלילה אחרי המסע הרגשי בשיר הקודם. Jealous Again – אחד מהלהיטים הגדולים של הלהקה, מאלבומם הראשון. הקרואוז ניגנו אותו אקוסטי באירועים שונים, ואין בביצוע הזה משהו מאוד מיוחד. עדיין, זה שיר מאוד מהנה. Forever Young – קאבר לבוב דילן. בהחלט שיר מרגש של בוב דילן, וכמו כל קאבר אחר, כריס מראה איך הוא יכול להפוך שיר שלא הוא כתב, לשיר שלו לחלוטין, עם ביצוע נפלא לקלאסיקה הזאת של דילן. Thorn In My Pride – השיר הזה לווה עם ג'אמים סביבו בערך מאז שהקרואוז הופיעו אתו לראשונה ב-1991. מאז החזרה שלהם ב-2005, הקרואוז האריכו את הג'אמים סביב השיר, שנחשב לאחד מהשרים הגדולים שלהם ואחד משירי ההופעה הטובים ביותר שלהם. בדרך-כלל, השיר (שבגרסת האולפן שלו הוא כ-6 דקות) מגיע לכ-25 דקות בגרסת הופעה. בגרסה של שני האחים השיר אמנם מתארך, אבל לא עד כדי כך – "רק" 12 דקות, שמאפשרות לריץ' לתת סולואים נפלאים על הגיטרה האקוסטית, ולכריס לשחק עם המפוחית, לפני שהם חוזרים, מסיימים את השיר ואתו את האלבום. לא נותרו לי עוד הרבה מלים על האלבום הזה. אני רק אגיד שמדובר באלבום לכל החיים, קלאסיקה מיידית, והוצאה מיוחדת במינה מבית משפחת העורבים.

SaintJohn

New member
נהניתי לקרוא!

מאוד אהבתי את הפירוט האישי שלך, סיקרנת אותי מאוד וממש עשית לי חשק לצפות ב-DVD. בהזדמנות, תומר?

AeroTom

New member
ברור! פעם הבאה שניפגש...בכיף.

אני גם חייב לעשות לך copy של לונדון...

AeroTom

New member
כשהיינו בלונדון

בזמן שאני הייתי חולה מת והגעתי מאוחר יותר לאולם כדי לחכות עם גיא ומעריצי הקרואוז הנחמדים האחרים מכל העולם, אז תפסו חלק מחברי כשהגיעו. וגם אחרי ההופעה האחרונה גם כן. לגיא יש חתימות גם על הז'קט ג'ינס המגניב שהכין של הקרואוז והביא ללונדון (של כריס כזכור לי, ומארק?). יש לו גם תמונה עם סוון... אני די פיספסתי את הקטעים האלה, כי כאמור הייתי ממש ממש חולה שם. כשההופעות הסתיימו אני מיד חזרתי למלון, כי הגוף שלי פשוט היה במצב ממש גרוע (ועוד אחרי כל הופעה כזאת, מהשורה הראשונה, 3 שעות, הייתי עוד יותר והיה לי רק לילה אחד להכין את עצמי לערב הבא...
מזכרות נוספות אבל יש לי 2 מקלות תופים שסטיב השתמש בהם שתפסתי ב-2 ערבים. הם שוכבים פה יפה על המדפים לצד כל אוסף הקרואוז המלא שלי.

AeroTom

New member
איזה כיף היה לקרוא את זה...../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני כ"כ מסכים במילים שכתבת על הביצועים פה. פשוט מדהים לראות את זה. גם אני בהחלט התעניינתי כאן בכמה מן האמנים המקוריים של הקאברים שהם מבצעים. כמו שהרבה קורה לי עם הקרואוז, שהכירו לי כמה וכמה להקות ואמנים שאני מאוד אוהב כיום. אני אצטרף באותה הזדמנות להמלצה על האלבום Paper של ריץ' שהזכרת. הוא באמת ממכרות הזהב האלה שמחכים שעוד יגלו אותם. בהתמקדות על הקאברים, Polly למשל היה קאבר שחיבבתי לפני, אבל אחרי זה אני פשוט מת עליו. ההרמוניה הזאת כמו שהגדרת זאת בצורה נהדרת, עושה את הכל. Brothers Of A Feather הוא עוד דוגמה אדירה לפשטות הכ"כ מקסימה של האחים, הקרואוז, או מוזיקה בכלל. אני באמת ממליץ בחום למי שאין לגשת לאוזן השלישית ולבדוק אם ה-CD עדיין נמצא שם. ועוד יותר מזה - להשקיע ולהזמין מחו"ל את ה-DVD שמגיע גם עם ה-CD בנוסף. באמת מהוצאות ה-DVD היותר יפות שראיתי. תענוג אדיר. כפי שציינתי מהקאברים הכי מחובר אלי כרגע הוא "Drivin' Wheel":
"Just called to tell you that I need you Just called to tell you how I feel I feel like some old engine lost my drivin wheel Feel like some old engine lost my drivin wheel".​
מדהים מה שהקול של כריס והגיטרה האקוסטית של ריץ' (וההרמוניה של שניהם יחד כשמצטרפים לקולות) יכולים לעשות. קסם גדול. יש לי חשק עז להכניס שוב את ה-DVD לצפיה. הביקורת הנפלאה כמובן עלתה גם למאמרים. תעשו אותי מאושר ותכתבו פה כמה שיותר על המוזיקה וההוצאות של הלהקה, כולם. זה כיף גדול לקרוא את הדברים האלה, ואנחנו נמצאים במקום הנכון לעשות זאת

Aeroguy

New member
מגניב... ../images/Emo13.gif רק בקשה קטנה

אתה יכול בבקשה להוסיף את הכותרת למאמר שלי? When we are in harmony, כמו שכתבתי בנושא של ההודעה.

למעלה