Where I end and you begin

V e g

New member
Where I end and you begin ../images/Emo79.gif

והשם האלטרנטיבי הפעם: The sky is falling in ("השמיים קורסים")
there's a gap in between there's a gap where we meet where i end and you begin and i'm sorry for us the dinosaurs roam the earth the sky turns green where i end and you begin i am up in the clouds i am up in the clouds and i can't and i can't come down i can watch but not take part where i end and where you start where you, you left me alone you left me alone. X' will mark the place like parting the waves like a house falling in the sea. i will eat you all alive i will eat you all alive i will eat you all alive i will eat you all alive there'll be no more lies there'll be no more lies there'll be no more lies there'll be no more lies​
יש מרווח באמצע יש מרווח במקום בו אנו נפגשים במקום בו אני נגמר ואתה מתחיל ואני מצטער עלינו הדינוזאורים משוטטים על כדור-הארץ השמיים הופכים ירוקים במקום בו אני נגמר ואתה מתחיל אני למעלה בעננים אני למעלה בעננים ואני לא יכול אני לא יכול לרדת למטה אני יכול להתבונן אבל לא לקחת חלק במקום בו אני נגמר ובמקום בו אתה מתחיל במקום בו אתה, אתה השארת אותי לבדי אתה השארת אותי לבדי. X יסמן את המקום כמו להפריד בין הגלים כמו בית שנופל לתוך הים. אני אאכל אותך חי אני אאכל אותך חי אני אאכל אותך חי אני אאכל אותך חי לא יהיו יותר שקרים לא יהיו יותר שקרים לא יהיו יותר שקרים לא יהיו יותר שקרים __________________________________________________________________________________________ אני מאוד אוהב את השיר. אני חושב שהוא מהכי טובים שלהם. המוסיקה הקודרת מתחברת עם המילים (האפוקליפטיות משהו...). אוהב את הלחן המינורי עם הסינתי הזה והבס. השיר הזה מדבר לדעתי על סוף העולם, הכחדת המין האנושי, על זה שאלוהים מאס בנו... ה- gap in between לדעתי הוא עידן הקרח. יתכן שב"דינוזאורים" הכוונה לראשי ממלשות, אנשי שלטון וכו' - בגללם נוצרו זיהומים אקולוגיים (והשמיים הפכו ירוקים). "like a house falling in the sea" קצת מזכיר לי את תיבת נוח (בנו של ת'ום קרוי נוח).

שיר מדהים

מבחינת המוזיקה, באמת כמו שווג' אמר אחד השירים הטובים של רדיוהד ללא ספק בכלל. לגבי משמעות של השיר עדיין אין לי משהו מגובש כל כך, אבל ככה בקטנה אני חושב שזה פשוט שיר על המוות ועל חיים חדשים שמתחילים, ופשוט זוהי מחזוריות החיים וככה הם החיים ממשיכים ורצים ולאף אחד לא אכפת. שוב לא כ"כ מגובש אבל בערך משהו כזה:) בקיצור שיר מדהים, הפייבוריט שלי בהייל.

Latisia

New member
אני נורא אוהבת את השיר...

מבין הטובים שלהם לדעתי1 ממש מעולה. אני מסכימה עם ווג' , גם אני חושבת שזה מדבר על סוף העולם וכזה. אני חושבת שת'ום מדבר על המצב האקולוגי של עולם ועל זה שהוא לא יכול לעשות משו נגד התופעה ובסופו של דבר זה יביא לסוף המין האנושי. בקשר לתיבת נוח אז דווקא השיר sail to the moon יותר מזכיר כי תיבה ומבול מוזכרים בשיר P: חח בטח כולם קוראים לבן של ת'ום נואה או נוה או נועה כי הם בטח לא מסוגלים לבטא את הח'.. כמו השם של איזה בחור אחד שלומד פיזיקה איתי, הייתי בטוחה שקוראים לו נועה או משו P: חחחח

V e g

New member
מגיבים נוספים?

ציפיתי ליותר התייחסות לאחד השירים הטובים שלהם, בכל זאת.

Knives Out

New member
אין לי ממש מה להגיב,

אבל בהחלט אחד השירים הטובים יותר של רדיוהד. :) הקצב שם מגניב..

יש לי כ"כ הרבה רגשות כלפי השיר

אבל כשאני מנסה לנסח שום דבר לא יוצא...
אני לא יודעת עד כמה פוליטי / אקטיביסטי השיר הזה. נראה לי פשוט שיר אהבה קלאסי בו שני האנשים לא מסוגלים באמת להתחבר. יש גאפ כל-כך גדול בינהם, שדינוזאורים משוטטים שם. ת'ום מרוחק, היא (או הוא) עזבה אותו והוא לא יכול לחזור למצב הטבעי. השירה של ת'ום קורעת אותי בשיר הזה - יותר מבדרך כלל. אחד השירים בדיסק שכיף לי לשיר כי המלודיה כ"כ מושלמת. שוב, קשה לי לנסח בדיוק מה אני מרגישה ולכן לא כתבתי מיד.

Latisia

New member
דעה מעניינת...

אף פעם לא הסתכלתי על השיר הזה מהזוית הזו.

V e g

New member
ולמרות זאת, הצלחת לנסח במדויק

יש את העניין הזה בהמון טקסטים של ת'ום - לא יודעים עד כמה הם פוליטיים או שהם בכלל שירי אהבה אבל אני מניח שזה עוד משהו שיפה בהם. השירה באמת מבליטה את הקול שלו לעומת שירים אחרים באלבום. המילים והמוסיקה מעבירים המון עצבות...אולי זה חלק מהעניין.

lbsh

New member
קליפ מעולה לשיר

http://video.google.com/videoplay?docid=3772696099377691164&q=radiohead+where+i+end+and מדהים. לדעתי הוא עצמאי ולא קשור ללהקה.

Longbow 3

New member
באמת קליפ יפה!!../images/Emo45.gif

אבל לא הבנתי עדיין משהו מאוד מהותי בהקשרו: שמתי לב שבשני האלבומים,קיד א' ואמנזיאק,ישנו איזשהו מוטיב שחוזר על עצמו.משהו עם דובים. זה קשור במקרה גם למנגינה HUNTING BEARS? אם מישהו יוכל בקשה להסביר לי מהשרש את עניין הדובים אני מאוד אשמח!תודה מראש,ושבת שלום שתהיה!!

למעלה