כי לפי זה ווטרס הוא בכלל לא הסולן. אומנם הוא שר 60% מהחומר אבל מלא שירים שר גילמור וגם רייט בחלק. ובכלל רק בחומה הוא שר את הרוב בDARK SIDE הוא כמעט לא שר! אז למה ווטרס נחשב כווקליסט כשגילמור עשה חצי מהעבודה ??
שלומות(נדחפת לשיחה בסתר) זה נורא ועצוב לדעת שאנשים לא מכירים את רוי הארפר (למרות שיש רבים כאלו). הבחור מוכשר בצורה מטורפת - ולא סתם הם בחרו בו באקראי - אני ממליצה לכולכל (למי שלא מכיר כמובן) לרוץ לחנויות הקרובות ולאסוף את כל מה שהבחור הזה ששמו רוי הארפר נגע בו. (ולא זו לא הערצה עיוורת) נרגעתי.. מצטער אם יצא לי פוגע...
גילמור הוא אכן הסולן הראשי, ואנשים רבים יגידו הסולן היותר טוב. אבל הרגש, הרגש! ווטרס יותר טוב, והשירים שהוא שר (הכל משנת 73) מלאי רגש! תארו לכם גילמור שר את הסוף של דוגס!
כשגילמור שר הוא שר עם קצת reverb ובלי יותר מדי אפקטים מיוחדים. רוג´ר שר בדרך כלל עם reverb כמו גילמור אבל הוא גם מוסיף קצת אפקט מעוות כזה (late flange למי שמבין) ובדרך כלל הוא גם עושה overdub (זה שהוא שר עוד פעם מעל הקול שלו. אני לא אומר שזה בהכרך עושה אותו זמר יותר גרוע זה פשוט קצת חומר למחשבה... אני אישית כבר לא יודע מה אני מחליט אבל... תראה, גילמור שר את pillow of winds
ובדרך כלל הוא גם עושה overdub (זה שהוא שר עוד פעם מעל הקול שלו. אני לא אומר שזה בהכרך עושה אותו זמר יותר גרוע זה פשוט קצת חומר למחשבה מה זה אומר? זה עדיין הכל שלו, ואני מת על העומק בכל שלו. על הרצינות. הרגש!!