ה"למה" הוא למה זה קורה? מאיפה זה מגיע? מהן הסיבות לכך?
וה"למה" הוא גם למה דווקא זה מגיע לי?
כמו בכל דבר בחיים, התשובה היא מורכבת.
אני לא חושבת שזה באמת מגיע למישהו, אבל חלקנו מקבלים את זה.
כמו שיש צרות אחרות בחיים, יש גם את זה. ואת כל הסבל והחוסר יציבות שכרוכים בכך...
ברור שזה לא קל להתמודד עם מעמסה כזו ברמה היומיומית אבל זהו אתגר שהחיים מציבים בפנינו.
שולחת חיבוק וכוחות להמשך הדרך!
שכן תבקשי עזרה, ושתחליטי שזה לא חייב להיות ככה.
נכון, חלק גדול מהתחושות האלה הן לא בשליטתנו. וזה חשוב שנבין את זה כדי לסלוח לעצמנו. אבל יש הרבה דברים שאנחנו יכולים לעשות כדי להקל ולטפל.
מצטערת שאת מרגישה ככה (רק מבקשת לכתוב ״טריגר״ בכותרת ולא לכתוב את התוכן הקשה בכותרת כי יש אנשים שהמילה הזאת מקשה עליהם).
את רוצה לספר לנו מה עובר עליך?
אני לא יודעת בת כמה את ובדיוק מה קרה, אבל כן יודעת שתקופות של פרידה הן קשות. הן מלאות בחרטות והאשמה עצמית ובדידות וכאב.
אבל האמת היא שזוגות שנפרדים לא באמת אמורים להיות ביחד.
מציעה לך להיאזר בסבלנות כי הכאב הזה חולף. בדוק.
ובינתיים ממליצה לך להיאזר בנו.
אני חושבת שאני צריכה לעשות רשימה של כל הדברים שאיתו שגרמו לי להרגיש חרא ולהזכיר לעצמי איך הרגשתי כשרציתי להפרד ממנו ולא העזתי. האמת שאף פעם לא תיארתי לעצמי שהקשר שלנו יגיע למצב כזה שאנחנו בכלל לא מדברים אבל כניראה לכל דבר יש סוף.
כשקשר נגמר והפרידה כואבת יש לנו נטיה לעשות אידיאליזציה לבנאדם, אפילו כשהמצב היה ממש לא משהו.
תלמדי ממני, ששנה שלמה המשכתי להיות מאוהבת בצורה עיוורת אחרי פרידה. תזכירי לעצמך כבר עכשיו למה זה נגמר. ובאמת שמצפים לך אנשים מתאימים יותר בעתיד.
אני גם חושבת, הפיתרון הכי טוב זה זמן.. השאלה עד מתי. עד מתי אפשר לסבול עד שמגיעים לנקודה שאומרים "נמאס לי לסבול, נמאס לי לחשוב על זה"? אני עוד לא שם.
ואם אפשר לשאול, מה גרם לך להפסיק להיות מאוהבת ולהמשיך הלאה? ניתקת קשר? פגשת מישהו חדש?
אחרי שניתקנו קשר היה הרבה יותר קל לפנטז ולחשוב שהוא היה אדם מושלם. ואז פגשתי אותו אחרי שנה במקרה. ופתאום צפו לי זכרונות של חוסר התקשורת והקור שלו.
לקח לזה עוד זמן עד שבאמת התגברתי, אבל זו היתה נקודת המפנה.
הקטע המבאס בפרידות, בנוסף לזה שאת עושה אידיאליזציה לקשר ולבנאדם, זה שרק הזמן עוזר, למרות הקלישאתיות שיש בזה.
התמודדות אחרי פרידה היא מאוד סובייקטיבית, יש כאלה שמעדיפים להתעמק במה שקרה שם, בסיבות לפרידה ויש כאלה שבוחרים לא לחשוב על זה ופשוט להתנתק לתקופה. ויש את אלה שבוחרים לעשות קצת מזה וקצת מזה.
מה שלא תבחרי, אנחנו כאן איתך, להקשיב למה שתגידי ולתמוך בך.