WILD

רמורהאז

New member
WILD

קראתי לא מעט על נושא החצלולים, והייתי רוצה לנסות את שיטת WILD (חלום מודע מתוך ערות). למרות שאני מאוד רוצה ללנסות אותה, יש לי כמה שאלות חשובות לגביה.
  1. האם היא תפגום במהלך השינה התקין שלי? האם הוא לא יהיה מנוחה אמיתית לגוף, או שייפגם אם אקטע את מהלך השיטה באמצע?
  2. מה מידת הפחד שייתכן שאחווה אם ארגיש או אראה ישות בחדר שלי, או שארגיש שמישהו נוגע בי שמישהו נוגע בי (תופעת המכשפה)?

מחכה לתשובה,
רמורהאז

היי רמורהאז, ברוך הבא

שיטת הווילד באמת נשמעת אחלה, אבל היא שיטה קשה שלא עובדת לכולם.
בדרך כלל מומלץ לצבור קצת הצלחות בשיטות קונבנציונליות יותר לפני שמנסים אותה, אבל אין פה באמת סיכון.

השיטה הזו ללא ספק תפגום במהלך השינה התקין שלך. כחלק מהשיטה אתה צריך להתעורר בלילה, להישאר ער קצת ואז לנסות להירדם תוך כדי שמורה על מודעות. מה שיקרה כנראה זה שתהיה עייף ביום שאחרי, אלא אם תיתן לעצמך לקום מאוחר.

מידת הפחד? אני מניח שזה סובייקטיבי. אם אתה מאוד מודע לעניין אז כנראה שזה לא יותר מדי מפחיד.

אני הייתי מנסה שיטות אחרות קודם, פשוט כדי להצליח ולא לאבד מוטיבציה ואז לאבד את כל הנושא.

רמורהאז

New member
תודה רבה,

אבל אם לא אישן 5-6 שעות לפני שאני מנסה את השיטה, אלא אעשה אותה בתחילת הלילה? זה עדיין יפגע בשינה שלי?

Boglob

New member
עדיין

בשימוש בwild, הגוף מדלג את כול שלבי השינה שנועדו למנוחה שישר מדלג לשלב של החלימה, אם עושים את זה בתחילת הלילה בבוקר תתעורר ותרגיש עייף כאילו עברת לילה לבן. בגלל זה יושנים 6 שעות לפני כדי שהגף יספיק לנוח.

לא מדוייק...

הבעייתיות בלנסות WILD בתחילת הלילה היא אחרת. מחזורי השינה הראשונים באמת משמשים יותר למנוחה ופחות לשנת חלום (למרות שיש שנת חלום גם בהם). החלומות נוטים להיות פחות "איכותיים".
זה יפריע לך בשינה בעיקר כי קשה מאוד להירדם ככה. אתה מבקש מהגוף להירדם בדרך חדשה שהוא לא ניסה מעולם (אתה מנסה להרדים את הגוף וחלק מהמוח, אבל להשאיר חלק אחר ער. זה מצב שהמוח שלך לא רגיל אליו כל כך).
that being said, אם תצליח בכל זאת (ואני אומר שוב- הסיכוי לא גבוה, במיוחד אם קשה לך להירדם באופן טבעי) אז לא תסבול משום עייפות או בעיות.
מה שיקרה ככל הנראה (במידה ותצליח) זה שתיכנס לחלום צלול, יהיה לך מגניב והכל ואז יגמר החלום. או שתתעורר ואז תחזור לישון או שפשוט תמשיך לישון ותעבור הלאה למחזורי שינה נוספים כמו שקורה בדרך כלל.
חשוב לי להבהיר- כשאתה חולם צלול הגוף שלך עדיין נח. אתה ישן לכל דבר ועניין.

רמורהאז

New member
תודה, מעולה

אם כן, אנסה את ווילד. באמת קשה לי להרדם, אבל כבר הצלחתי להגיע לשלב די מתקדם בווילד, ולכן אני מאמין שאצליח. אגב, זו הסיבה שבגללה שאלתי בכלל את השאלה הזו - באמת הצלחתי להגיע לשלב שבו לא הרגשתי את מה שקורה מחוצה לי, אבל אז קטעתי אותו, מה שהקשה על השינה שלי, וגרם לזה שהצלחתי להרדם רק בשעות הקטנות של הלילה.

MrMelada2

New member
כאחד שהצליח וילד

1.אם תצליח ומהר זה לא יפגום בשינה, מה שקרה לי לפחות זה שעשיתי וכשנגמר החלום או שהתעוררתי או שפשוט עברתי לשינה רגילה.
אבל בהתחלתה זה לוקח זמן, יכול להיות שתישאר ער למשך חצי שעה-שעה נוספת בגלל שלא הגעת לחלום, לי קרה שקמתי בערך ב5 בשביל לנסות וילד, ופשוט לא הצלחתי להירדם עד שהייתי צריך כבר לקום.
2. אם לא תפחד זה לא יהיה מפחיד, אם תראה דמות או תרגיש משהו במקום לפחד תדמיין שזה משהו טוב. אם תפחד או תהיה לחוץ זה יהיה פשוט מדרון תלול לתוך סיוט.

למעלה