Windows Phone 8

• פותח הנושא KNYJ
  • פורסם בתאריך

KNYJ

New member
Windows Phone 8

ערב טוב,

האם מערכת ההפעלה החדשה לטלפונים חכמים מבית מייקרוסופט מאפשרת התקנה של אותו מגוון תוכנות שקיימות עבור מחשבים בעלי מערכת הפעלה Windows 8 (במגבלות החומרה כמובן) או שגם כאן נאלץ להסתפק בהיצע ה-"אפליקציות" שפותחו במיוחד עבוד פלטפורמה זו?
במידה והתשובה היא 'לא', האם יש דרך להתקין בכל זאת תוכנה (קטנה) שנכתבה עבור מחשב המריץ Windows על מכשיר המריץ WP8?

תודה רבה!

BravoMan

Active member
לא, לא, לא ולא!

מערכת WP 8 היא מערכת סגורה ונעולה מכל הכיוונים.
לא רק שהיא דורשת אפליקציות שנכתבו במיוחד עבורה (כמו כל מערכת), אלא שהיא מאפשרת אך ורק התקנה של אפליקציות דרך החנות המובנית.

וכמובן MS מגבילה את סוגי האפליקציות שניתן להכניס לחנות.

בכל מקרה, אפליקציה שנכתבה ל-Windows השולחני, בהנחה שמודבר ב-EXE, אינה מתאימה לשום מכשיר נייד, בין אם היא קטנה או גדולה, ובין אם המכשיר מריץ WP, WM או כל דבר אחר.

זאת עקב שוני סוג מעבד ומערכת הפעלה.

כמובן, אם תספר מה בדיוק הפונקציונליות שאתה מחפש, ייתכן מאוד שאפשר יהיה להמליץ על תוכנה מקבילה לטלפונים חכמים.

KNYJ

New member
~~>

ראשית, תודה רבה לך,

לצערי הפונקציה שאני מחפש היא אקזוטית למדי וקשה לי להאמין שקיימת אפליקציה שכזו.
אני מחפש תוכנת עזר לאדם שעבר ניתוח לכריתת מיתרי הקול.
מצאתי תוכנה (מעולה אגב) שיודעת לתרגם טקסט בעברית למלל (כלומר מקריאה את הטקסט בקול אנושי ואפילו בצורה די מוצלחת), אם משלבים את התוכנה עם תוכנה נוספת שמתרגמת כתב יד (באמצעות מסך מגע ועט סטילוס) לטקס מוקלד מקבלי שילוב מנצח בו כתב יד הופך למלל. התוכנה קיימת עבור Windows ו-iOS5.
הבעיה עם הגרסה למכשירי אפל היא שלא הצלחתי למצוא בשום מקום אפליקציה שמתרגמת כתב יד בעברית לטקסט מוקלד ובכל מקרה לא ברור לי האם ניתן וכיצד ניתן להפעיל את שתי האפליקציות במקביל כך שהן "ידברו" אחת עם השניה בפלטפורה של iOS (השילוב עובד נהדר על Windows 'שולחני' עם מסך מגע).

אשמח לכל עזרה,

שוב תודה ושיהיה לילה טוב!

BravoMan

Active member
אכן מצער, כי גם לא תמצא כנראה

אני אומנם ממליץ לך לשאול ליתר ביטחון בפורום iOS:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=1104

אבל היות ו-Apple אינה מרשה חלופה למקלדת שלה, כנראה שלא תמצא תוכנה לזיהוי כתב יד, בטח לא כזו שקל לשלב עם תוכנות אחרות.

אם זאת, אני מאמין שכדאי לך לרכז את החיפוש בעולם ה-Android.

לגבי תוכנת הקראה, חפש Text to speach.
אני יודע בוודאות לגבי יישומים כאלה עבור אנגלית, אפילו יישום מובנה לנגישות, אך לא יצא לי לבדוק לגבי עברית.

לגבי כתב יד, ב-Android יש אפשרות להתקין בקלות מקלדות שונות (מקלדות ווירטואליות שמוצגות על המסך).
אני מאמין, שניתן יהיה למצוא מקלדת שלמעשה מתרגמת כתב יד, במקום להציג מקשים.
היות והיא תתנהג כמו מקלדת רגילה לחלוטין כלפי העולם החיצון, ניתן יהיה להשתמש בה בכל תוכנה, בלי פעולה מיוחדת לשילוב.

כאמור, לא ביצעתי חיפוש כזה בעצמי, אבל מהיכרותי עם השוק הנייד, זה כנראה כיוון היחיד.
ברצוני לציין, שהיה לי ניסיון עם תוכנה לזיהוי כתב יד על מכשירי WM ישנים.
בעוד שמסכי ה-resistive שלהם (רגישים ללחץ) סיפקו מגע הרבה יותר מדויק ממסכי capacitive המודרניים שנועדו לאצבעות, זיהוי כתב יד עברי אף פעם לא נתן שם ביצועים מזהירים.

אני מקווה שהדברים השתפרו מאז, אבל בכל מקרה יש לקחת בחשבון שצריך סטיילוס מיוחד למסכים החדשים, כי הם מגיבים למטען חשמלי ולא ללחץ.

בהצלחה!

עטלפוני

New member
תנסה לפנות למפתח התוכנה..

אם אני קורא נכון בין השורות, זו תוכנה ישראלית... אז שווה לך לנסות לפנות למפתח, ולראות אם הוא יכול להתאים אותה ל WP8.

זה נורא תלוי איך היא כתובה, אבל ייתכן ויש אפשרות בעזרת עבודה להמיר אותה לגרסה מוביילית... לדעתי המתכנת ידע לומר לך הכי טוב אם זה אפשרי או לא.

מבחינת העברה לטלפון, תמיד אפשר להעלות אותה לחנות (אם כי זה עולה 99 דולר לפתוח חשבון מפתח שם), או לחלופין לחכות לאופציות "פריצה" כמו שיש לאנדרויד, אייפון ו WP7

למעלה