Wish You Were Here

Hurakano

New member
Wish You Were Here

So... so you think you can tell heaven from hell... blue skies from pain וכו'.... סתם תהיתי... מה הקשר של הבית הראשון ("אז אתה חושב שאתה יכול להבדיל...") לבין הנושא של השיר ? הגעגועים לחבר

שאלה יפה

בהתחשב בכך שהשיר נכתב - לפחות בפן אחד שלו - על סיד בארט, המילים מתקשרות לנושא הטירוף, שהעסיק את ווטרס. זהו גם אחד השירים הטובים ביותר של ווטרס מבחינת המילים, כאשר ווטרס מעביר את תחושותיו ורעיונותיו בצורה פואטית ונמנע מ"רשימת קניות" או מדימויים מילוליים ופשטניים, שלצערנו נפוצים בשיריו כיום.
So, so you think you can tell Heaven from Hell Blue skies from pain Can you tell a green field from a cold steel rail? A smile from a veil? Do you think you can tell?​
הטירוף, לכאורה, מונע מהאדם להבחין בדברים שמרכיבים את החיים, את החוויה האנושית העמוקה: כחול השמיים, כאב, שדה ירוק, פס פלדה.. . ווטרס תוהה היכן "נמצא" חברו, מבחינה מנטלית, רגשית, ומדגיש בכך את הריחוק הנפשי ביניהם. וכך גם בבית השני, בו השאלה המרכזית היא הבחירה - אולי שלא מרצון - שעשה החבר: רוחות רפאים במקום גיבורים, עצים במקום עפר חם, בריזה קרה במקום אוויר חם, שינוי במקום נוחות, מקום מרכזי בכלוב - במקום תפקיד משני במלחמה. ווטרס ללא ספק ראה את חברו כגיבור, כמנהיג - פעיל, מוביל, סוער - ועתה הוא מושתק ("הם" שכנעו אותך להחליף את X ב-Y).
And did they get you to trade your heroes for ghosts? Hot ashes for trees? Hot air for a cool breeze? Cold comfort for change? And did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage?​
והבית האחרון מדבר בעד עצמו:
How I wish, how I wish you were here We're just two lost souls swimming in a fish bowl year after year Running over the same old ground What have we found? The same old fears Wish you were here​

Hurakano

New member
ניתוח יפה ../images/Emo13.gif

ומי אלה אותם "הם" ששכנעו אותו להחליף ?

Hurakano

New member
אה ותודה !

חחח איך שכחתי

amitexc

New member
אממ טעות קטנה

קצת התבלבלת בניתוח הבית השני לכל הדימויים ולדעתי את הבית הראשון אפשר לנתח אחרת אבל שוב זאת דעתי וכל אחד יוכל להבין דברים בדרך שונה בקישור לחיו האישיים.

amitexc

New member
אז ככה (PARTS I-V)

הבית הI So, so you think you can tell Heaven from Hell Blue skies from pain Can you tell a green field from a cold steel rail? A smile from a veil? Do you think you can tell? טוב אז אתה יוכל להגיד שיש לך את כל הטוב שלך מה הדברים הקשים כמו גן עדן מהגהנום כמו שמיים כחולים מכאב כמו שדה ירוק(דבר המעיד על חיים וחום) ממשטח פלדה(דבר המעיד על דבר דומם וקר) ווטרס לא מבין איך חברו רואה את כל הדברים הטובים בסמים שבעצם הוא עובר את אותם הדברים הלא טובים ובעצם מעונה ובכל זאת ממשיך ולכן נשאלת השאלה מספר פעמים "אתה יוכל להגיד?!" שהיא בציניות(כי הוא לא) ווטרס מדגיש בעצם את הריחוק בין המחשבות של סיד לבין המציאות כי הרי הוא עושה זאת על מנת לספק את עצמו. בית II הבית השני חוזר על הכוונה של הבית הראשון אבל השאלה פה היא שונה ומראה שסיד מושפע מהם וזה לא הוא זה שגורם את זה לעצמו (הכוונה לסמים) בית השלישי עדיין לא חשבתי עליו לעומק סיכום יוכל להיות שאני סתם מערב יותר מידיי את הדמיון שלי ואולי לא אבל זה הקטע בניתוח בספרות לא
אבל שוב קיבלתי רק 60 בספרות אז אל תיבנו על זה
אשמח לקבל חוות דעת עמית

The Albatross

New member
אתה יכול לקרוא גם ניתוח שלי

במאמרים, תחת העבודה על סיד בארט.

Shakty

New member
יש לך טעות בסיסית בהבנת האנגלית

can you tell a from b האם אתה יכול להבחין בין A ל B ולא מה שכתבת - הניתוח של ציף מדוייק. אני מתייחס לשיר הזה בשני רבדים הרובד האישישל ההתיחסות לסיד והרובד האנושי שבוא רוג'ר כרגיל מבקר את בני האדם שמוכרים את עצמם עבור בצע כסף - מוכרים את עצים לפחם עשן המפעלים במקום בריזה צוננת וכולי...

amitexc

New member
אני עוד אחזור אלכם

אני הולך לבדוק את זה שוב אז לא פלא שקבלתי כזה ציון בספרות

amitexc

New member
נכון אז זה להבחין

אבל לא נתין להגיד של מי יותר מדויק בגלל שכל אחד יוכל לנתח בצורה אחרת אז חוץ מזה שזה להבחין ולא להגיד כמו שרשמתי הניתוח שלי גם מדויק! וכל הבית דן בעצם ביכולת ההבחנה הלקוייה של החבר שמעדיף את ומוצא את הטוב בכל מה שהוא באמת עובר ע"י צריכת הסמים!!

אני לא חושבת שהשיר הוא על סמים

אלא יותר על מחלת הנפש של בארט, ומעבר לכך - העדרו, העלמותו, וחוסר התקשורת בינו לבין חברו.

amitexc

New member
מחלת הנפש שלו נגרמה כתוצאה מהסמים

לדעתי לא? וברור שהשיר הוא לא על הסמים עצמם אלא על מה שהם גרמו לחבר להיות: לחיות כמו משוגע שלא מתקשר עם העולם כי בסך הכל המחלה או השינוי חל אחרי שסיד התחיל להתפרסם או שוהא היה משוגע מההתחלה?ותמיד היה מסמם את הת החתול ומסתגר בחדר שבועות ואוכל קרקרים וגם את החברה מידיי פעם

amitexc

New member
אופס שלחתי בטעות

וסוגר את החברה גם מידיי פעם בשביל הכיף לפי השירים הנוספים בדיסק נראה שהתהילה עצמה גרמה לסיד להשתגע ב HAVE A C ובWELCOME ששם התהילה היא ההסבר לכל הלחץ והשגעון של סיד

למעלה