Wish You Were Here

Wish You Were Here

האם זה השיר הכי טוב של הפלויד? בארה"ב, זהו השיר הכי מוכר שלהם - יותר מ-Money ו-Another Brick in the Wall pt. 2. אך, האם זה פסגת היצירה שלהם? מה דעתכם?

flowerboy69

New member
לא

comfortambly numb הוא השיר הכי טוב לדעתי שאי פעם נכתב.מעולם לא שמעתי שיר שמשלב בכלו שלמות צליל ומילים.wish you הוא גם שיר יפהפיה-מרגש מאוד ומלא רגשות של געגוע לאדם ותקופה שאבדו ללא חזור

שלום רצף

אני מבינה שאתה חדש בפורום. אז קודם כל, ברוך הבא. אתה מוזמן לקרוא את מאמרי הפורום, השאלות הנפוצות, ושרשורים בעמודים קודמים. יש מידע רב בכל המקורות האלו. עוד מקור שכדאי שתעיין בו, הוא תקנון הפורום. יש קישור אליו מהטאגליינס והוא מצוי במאמרים. בפורום שלנו נהוגה תרבות דיון מסויימת, עליה אנו שומרים. לתשומת
ך.

oribarak

New member
כאלה ילדים?למה כאלה ילדים?

זה שהגבת לו הוא בן 25 אם אני לא טועה...סתכל לפני שאתה כותב

brotos

New member
"הכי טוב"? לא מתאים לך, ציף.

ובכל זאת, Wish you הוא שיר יפהפה. ולמה? בגלל שהמילים שלו נוגעות, פשוטות, כמו גם המלודיה שלו - וזה בדיוק מה שהשיר הזה היה צריך להיות. Money, לעומת זאת, הוא שיר שאני לא ממש יכול לסבול.

Coon Jew

New member
לא

האמת שזה לא כזה חשוב מה היצירה השיר הכי יפה שלהם...כמעט כולם מעולים..אבל אם כבר אז :) shine on you crazy diamond

buffa

New member
לציבור ניתן למכור כל דבר ולעולם לא

ניתן לסמוך על הבחירה שלו. ההגדרה "הכי טוב" שגויה מיסודה ואם נמדוד איכות עפ"י מה מוכר (תרתי משמע) אז בעצם בריטני היא שיא היצירה ופאף דדי הוא פסגת המוזיקה. להקה שהייתה פעילה כ"כ הרבה שנים והשאירה חותם כזה גדול על עולם המוזיקה לא יכולה להימדד עפ"י שיר אחד (שהוא בהחלט לא פסגת היצירה שלהם, אך עדיין שיר נהדר) ולשפוט את פ"פ לפי שירים גם לא נכון לטעמי כי כדי להנות ולהכיר אותם באמת צריך להאזין לדיסקים, שמספרים לך סיפור שלם בעזרת התוים. מעבר לזה, בחרת לתת את Money ו-another brick כהשוואה אך לדעתי יש שירים יותר טובים מהם כך שבסופו של דבר הכל אינדיבדואלי ולא באמת אפשר להגיע לתשובה חד-משמעית בעניין.

holo

New member
אצלי תמיד הוא יהיה ברשימה הפותחת

אני פשוט מת על השיר הזה, גילמור בתרומה הכי גדולה שלו לשירה של הלהקה יחד עם money. תגידו מה שתידו, מפורסם או לא, זה לא כל כך מעניין אותי, שיר מרגש ביותר.

Elinor BC

New member
הכי טוב שלהם??

אם כבר אז, comfortambly numb וshine on you carzy diamon מילים עם עוצמה כל כך גדולה!!! (יותר מוויש יו..) והלחן והצלילים כל כך יפים שבא לבכות.. אומנם וויש יו הוא שיר יפיפה ומעולה ומרגש.. אבל לא הכי. למה בכלל השאלה ציף?

כדי שנדון קצת על המוסיקה של הפלויד

ולא רק בשאלה אם הם יתאחדו או לא. כ"כ, זה נותן הזדמנות לחדשים להביע את טעמם.
אני מודה שאת השאלה אילתרתי על רגל אחת, והיא טפשית להחריד. אתם מוזמנים להעלות נושאים יותר טובים לדיון.

Liorking

New member
לא הייתי אומר

זה שיר אדיר, אבל לא פסגת היצירה שלהם. פסגת היצירה שלהם היא Money ו- Shine On You Crazy Diamond. יכול להיות שגם Time, אבל בטח שלא Comfortably Numb. אז יש לזה סולו גיטרה טוב, אז מה? זה לא סולו הגיטרה הכי טוב בעולם, והשיר עצמו (בעיקר בחלק של גילמור) די משעמם. אני הכי אוהב את הקטע של ווטרס.

afon

New member
בלי שום ספק

הסולו של Time! מרגש נוגע חזק ופשוט אדיר. הסולו הכי טוב שאני שמעתי בחיי.

Liorking

New member
יש כמה

הסולו של Time יותר טוב, גם הסולואים של Money ובטח Shine On You Crazy Diamond.

holo

New member
הגזמת..

Comfortably Numb, לדעתי השיר בין הטובים אם לא הטוב ביותר. ממתי money, או בכלל time הם פסגת היצירה שלהם? תסביר, זה שאתה אוהב אותם ממש לא אומר שהם פסגת היצירה.

adonhashlulit

New member
אבל

האלבומים האהובים עליי של פ"פ הם בעיקר אלבומי הקונספט, וברובם (אולי חוץ מבודדים כגון TDB וTFC) קשה לי להחליט על קטע או שיר ספציפי אהוב ביותר - כולם משתלבים היטב ביצירה. אין, זו לא להקה ללהיטים.

Liorking

New member
אני הגזמתי?!

במיוחד זה שאתה אוהב שיר מסוים לא אומר שזה פסגת היצירה שלהם. אני הבעתי את דעתי, אתה יכול לקבל אותה או לחלוק עליה, אבל לא מדברים פה על פסגת היצירה האבסולוטית שהיא בגדר עובדה, אלא בגדר דעה.

למעלה