with their heads!

oribarak

New member
paul is dead

מישהו שמע על השמועה שכביכול פול מקרטני מת ובכל השירים של הפינק פלויד זה כפיל מנגן ושר? מי שרוצה פרטים יש לי המון..גם המון אתרים על השמועה הנה אחד מהאתרים-http://www.geocities.com/SunsetStrip/3674/pid.html

pink floydror

New member
אעה?

בתור אחד שיש לו המוון פרטים על זה הייתי מצפה שתדעה שפול מקרטני הוא מהביטלס בכלל.. איזו טעות היסטרית בנאדם!!!!!!! פעם הבאה כשאתה מנסה לעבוד על אנשים עם קישורים שקריים, נסה שהעלילת שקר שלך תהיה טיפה יותר מציאותית.

THINKING PLAGUE

New member
תתפלא...

אבל עם עומס האמנים הללו, זו לא בעיה לפזר שמות שגויים לכל מקום. אין זה אומר שאדם מסוים לא יודע דבר מה על כך. מפזר שקרים. ובכלל על מציאות, "מהי"?

ADCMAN

New member
חחח תקורע

הבטילס היו כאלה גדולים שלא היה כזה דבר לא לזכור את השמות שלהם, או לחשוב שפול מקרטני היה הבסיסט של הפינק פלויד.. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

oribarak

New member
לא לא התבלבלתי חח היתי לא מרוכז

אל תזלזלו...רוג'ר ווטרס בלע בלע בלע אני מכיר את ההרכב של פינק פלויד כמו רובכם התבלבלתי..סליחה על הטעות אבל בכל זאת יש כזו שמועה וזה ממש לא שקר....תגידו שאתם רוצים פרטים אני אכתוב את כולם אה וגם את ההרכב של הביטלס אני מכיר כמו גדול

פול מת? באמת? ../images/Emo6.gif

אורי, מדובר באגדה אורבנית שמקורה עוד בסוף שנות השישים, בארה"ב. המציאו את זה כמה היפים אמריקאים מסטולים עם יותר מדי זמן פנוי. יואב קוטנר "המחיז" את הסיפור לתסכית רדיו עוד באמצע שנות השבעים, שם שמעתי על כך לראשונה. וברצינות: פול מקרטני לא מת. סר פול חי ונושם, ואף אב לתינוקת חדשה. הוא ממשיך לפעול ולהקליט (אמנם לא דברים איכותיים, אבל ניחא). והערה אחת: נושאים כאלו שאינם קשורים ישירות לפינק פלויד, מקומם בשרשור OFF בלבד. בעצם, שתי הערות: דעתי אינה נוחה מפרסום אגדות אורבניות בפורום, אלא כבדיחה (כגון זו על סיד שנחתף). לתשומת לבכם.

itaikuskus

New member
לא מדויק

האגדה מקורה הוא בביטלס עצמם בעצם. אחרי תאונה שפול כביכול השתתף נוצרו הדים של "פול מת" ושבעצם כפיל מחליף אותו או משהו... רמזים לעניין אפשר לשמוע בשירים כמו strawbery fields forever בקטע מעבר אחרי השיר אפשר לשמוע 'i barried paul',יעני אני קברתי את פול... ועוד איזה שיר שאני לא זוכר אם מנגנים אחורה מקבלים paul is dead now ובשיר don't pass me by "you were in a car crash and you lost your hair" וכמובן גולת הכותרת-עטיפת אלבום האבי רואד...אני לא זוכר את התאוריה במדויק אבל אני אגיד מה שאני זוכר-הארבעה כידוע הולכים אחד אחרי השני על מעבר חציה. ראשון ג'ון לנון בבגדים לבנים-מסמל כביכול את הכומר שמוביל את תהלוכת ההלויה... אחריו רינגו בחליפה-מסמל את אלו הנושאים את הארון. אחריו פול,יחף ובבגדים ובחליפה,כמיטב מסורת הקבורה הנוצרית שבה המת נקבר בבגדים מכובדים. הוא גם פוסע ברגל שמאל כשהשאר ברגל ימין-סימן שהוא לא עוד בניהם...ואחרון ג'ורג' שהולך בבגדי פשטות שמסמל את בגדי האבלים. והיו עוד כמה רמזים שאני לא זוכר כרגע ואין לי כוח לבדוק. 'תכסיסים' אלו בעצם נועדו להגביר את מכירת התקליטים (הגבוהה גם ככה) של הביטלס. לדעתי (ואני מדגיש לדעתי) בתקופת רבולבר הביטלס עברו לליין מוסיקלי חדש-משירי she loves you,please please me,from me to you וכו',הם התקדמו לזרמים יותר פסיכדלים ולא מקובלים כל כך באותם ימים. כמובן שאלבומים כמו רבולבר וסרג'נט פפר שהיו פורצי הדרך נמכרו כמו לחמניות,זו אחת הסיבות בעצם. מיודעי דבר שחיו באותה תקופה שמעתי שאיך שהיה יוצא אלבום של ביטלס כולם היו רצים לקנות ולהתחיל לשחק עם התקליט (תחילה לחפש רמזים על מותו של פול בשמיעה רגילה ואחר כך גם לנגן הפוך את האלבום)...אז מותו של פול היה תכסיס שיווקי..דיי גאוני יש לומר.

צר לי, אך התאוריה הזו אינה נכונה

הסיפור הופיע לראשונה בעיתון סטודנטים במדינת איווה, בארה"ב, בשנת 69, ולאחר שהועתק לעיתוני-סטודנטים נוספים, הגיע לתקשורת. שדרן בדטרויט סיפר את הסיפור בתכניתו - הוא התלוצץ אבל המאזינים לקחו אותו ברצינות. משם זה הגיע לעיתונות האמריקאית המיינסטרימית. במהלך 1969-1970 הסיפור הופיע בהרבה עיתונים בעולם - לא כדיווח חדשותי, אלא כ"קוריוז". הביטלס היו משועשעים מכך בתחילה, אבל אחר כך, כשראו שהסיפור תופש תאוצה וקונה מאמינים, הם די התעצבנו. כנראה שהסיפור תפש תאוצה בין היתר על רקע הקרע בקרב חברי הביטלס עצמם, שהיו עסוקים באותה תקופה בסכסוכים פנימיים, ובעצם בהתליך הגירושין ביניהם. גימיק שיווקי היה הדבר האחרון שהם חשבו עליו, באותה תקופה. הם גם לא נזקקו לזה - הם היו הלהקה הכי ידועה בעולם, וכל מוצר שלהם היה נמכר ממילא יותר מאשר מוצרים של כל להקה אחרת. התקליטים שלהם נמכרו, אגב, משום שהמוסיקה היתה נפלאה, ולא משום סיבה אחרת. ואם כבר גימיקים: למה להמציא גימיק כזה, לפיו אחד מחברי הלהקה מת?? האם זה לא היה מביא לשברון לב של אוהדים רבים? ויתרה מזאת, אם הם החליפו את פול בכפיל, מדוע לתת רמזים לכך? האם לא רצו להסתיר זאת, מלכתחילה? פשוט לא הגיוני. אני ממש לא רוצה להכנס לכל אחד מה"הוכחות" למותו של פול, אך מכיוון שהבאת, אענה עליהן: א. בשיר Strawberry Fields Forever ג'ון אומר Cranberry Sauce (הטייפ נוגן במהירות איטית מהרגיל), ולא I buried paul. ב. אם מנגנים את השיר Revolution 9 אחורה ניתן לשמוע כל מילה בשפה האנגלית (או אף בשפה העברית, אם תרצה), ולא רק paul is dead. ובכלל, למה לנגן תקליטים אחורה? זה דבילי. כנ"ל העטיפה של האלבום אבי רואד - אפשר לפרש את זה בכל דרך שתרצה. זו בסה"כ העמדה לצורך צילום. לפעמים מקטרת היא רק מקטרת, אתה יודע. ולבסוף: עצתי לכם - האזינו לשירים הנהדרים של הביטלס, והודו על כך שהלהקה הזו היתה קיימת - על כל חבריה - ושאנו והדורות שאחרינו יזכו לשמוע את שיריה. כל השאר זה שטויות.

itaikuskus

New member
את יכולה להסתכל על זה ככה

אני רואה שאת מאוד נחרצת בדעותיך וקצת קשה לי להתווכח עם מישהו שאשכרה היה בסביבה באותם ימים אבל בכל זאת יש המון המון סימנים (גם בעטיפת סרג'נט פפר)...למה לנגן תקליט אחורה-בדיוק בגלל זה.. אם לפי התיאוריה שלך לא היו דברים מעולם והכל בגדר שמועה אז בואי נגיד שהשמועה עזרה למכירות שלהם מאוד. ואין לי כוח לרשום עוד הודעה מחדש אז אני אנצל את ההזדמנות לבחור שכתב שלד זפלין "רומזים על השפעות מטולקין"... השורה "in the darkest dephts of mordor i met a girl so fair but golum and the evil one went up and slipped away with her heeeeer uh yeahahah" ובכן הם בפירוש משתמשים בדמויות משר הטבעות אין פה כל כך מה לרמוז...

למכירות של מה?

אתה טוען ברצינות, שהם הכינו גימיק במשך שלוש שנים כדי לקדם את המכירות של Abbey Road או Let it Be? אף יחצ"ן לא היה בונה על זה.

itaikuskus

New member
ממממ

יותר בסגנון של The magical mistery tour ו-white album abbey road היה אלבום הפרידה שלהם בעצם...הם לא היו צריכים גימיקים באלבום הכי איכותי שלהם מבחינתי (לא שהם היו צריכים באחרים). let it be יצא ללא רשות/ידיעת הביטלס אחרי שהם התפרקו אז זה כבר לא נתון לדיון

לא מדוייק

א. Let it be בהחלט יצא בידיעת וברשות הביטלס, גם אם הם לא היו מרוצים מההפקה ולא הסכימו בינם ובין עצמם, על העריכה. ב. השמועות על "מותו של פול" החלו רק באמצע 1969 - הרבה אחרי magical mystery tour והאלבום הלבן. נשארו לך רק abbey road ו-let it be. ושוב - מדוע להשקיע שנים - מאז סרג'נט פפר לפחות - בגימיק שאמור להניב תוצאות רק הרבה מאוחר יותר? זה לא הגיוני, מבחינה יחצנית טהורה.

Rocky Raccoon1

New member
לא חשבת פעם על זה

שכול ה"רמזים" שלך הם דבים שהביטלס עצמם לכאורה שמו שם? הם נניח נניח הם היו רוצים לשמור על זה בסוד, הם לא היו מפזרים רמזים. חוץ מזה: 1)אם פול היה מת, אחיו היה מנהל את חלקו ב'אפל', אבל פול לא מת ולכן הוא עצמו מנהל את חלקו ב'אפל'. 2)נראה לך באמת שביטלס מצאו בן אדם שגם נראה כמו פול בצורה מדהימה, גם נשמע כמו פול, גם יודע לנגן באס כמו פול, גם מעריץ את הביטלס בצורה כול כך פאנאטית שהסכים למחוק כול זכר לעצמו ולהיות מישהו אחר, שהמשפחה שלו לא התנגדה בשום צורה להחלפה הזו, וגם שיש לו מספיק כישרון מוזיקלי משל עצמו כדי במשך 30 שנה ליצור עשרות אלבומים בסגנון "פול"? לא נראה שזה אפשרי... אולי אם שכפול גנטי.. 3) המשפחה של פול לא התנגדה בכלל? נראה לי שלא 4) הביטלס ידעו על המוות של פול, אבל שוטרים, רופאים, פקידים, עדי ראייה כול שהם לא היו ולא ידעו על זה? איך זה אפשרי? אפילו אם היו יודעים, איך הביטלס מצאו את כול אחד ואחד מהם ושיחדו אותם? ואיך כולם אחד אחד קיבלו שוחד ועברו על החוק, אפילו שוטרים? גם כן לא נראה לי

itaikuskus

New member
אני אפילו לא אגיב לשטויות שכתבת

אם מה שהבנת מכל מה שכתבתי זה שאני אשכרה מאמין שפול מת.

Rocky Raccoon1

New member
טעות שרשור שלי

זה התכוון לזה שפתח את השירשור ובכלל כל מי שמצדד בתאוריה של פול איז דד

itaikuskus

New member
זה מצחיק כשזה בא ממך

אם אני זוכר נכון זה בדיוק מה שאני אמרתי לך כששאלת אם זה נכון שהבסיסט של ביטלס מנגן בבס שדומה לכינור...

ADCMAN

New member
שכחתי לציין

אני מצטט דיברי חכמים חנפן שכמוני....

למעלה