"woooow" אחלה רעיון

• פותח הנושא bs69
  • פורסם בתאריך

bs69

New member
"woooow" אחלה רעיון

כל הכבוד לכל מי שחשבה על הרעיון של פורום שכזה דולה אחלה דבר.... לפני כשנה רכשתי אופני כביש במהלך נסעת מבחן לאחר כיוונון עם טיפל'ה רשלנות של מוכר האופנים נתפסה לי הרגל בקליט......נפלתי בעוצמה על הברך......רצועה צולבת קרועה ומעוכה חלקית.....מינסקוס....... לא זה מה שחשוב אני מטופלת אצל טובי הפיזוטרפיסטים.... העניין שהאופנים חדשים ממש מונחים להם "מתה " בטרוף לחזור לרכוב יש בי קצת הרבה אולי פחד ....דולה זה ניראה לי פתרון הכי טוב אז אשמח ממש לעזרה בענייייייןןןןןןןןןןןןןן אני מאזור בקעת אונו תודות שלומות

efratramati

New member
קליטים יכולים להפחיד את הטובים שבנו...

מה שכן אפשר להתחיל בלי... באופני כביש אני מחוברת מאוד בקלילות. באופני שטח, הכי טוב לי פלאטים, לזה אחרי שנתתי לקליטים לא מעט הזדמנויות.

bs69

New member
לגמרי 15 דקות נסיעה כולה

שלחי לי את הנייד שלך

מור שלז

New member
קודם כל ברוכה הבאה../images/Emo140.gif וכמה טיפים לקליטים

אין רוכב שלא חווה נפילות קליטים, וכמה וכמה פעמים, כך שאת בחברה טובה. אבל, נשמע שאת באמת שילמת מחיר יקר על הנפילה הזו
שמחה לשמוע שאת בידיים טובות (אני מאוד מאמינה בפיזיותרפיסטים - הם מסוגלים לחולל פלאים). בהחלט מסוגלת להבין את הפחד, ועם אביבה את בידיים הכי טובות שיש: היא רגועה ומרגיעה, שקטה וסבלנית - יהיה לך טוב, אני בטוחה. כמה טיפים שאני נוהגת לתת למי ששואלות אותי על קליטים, אולי משהו מזה יהיה לך שימושי:
לא חייבים להתחבר על ההתחלה - אפשר להתחיל לרכוב בלי להתחבר, להתרגל לאופניים, לגלגלים הדקיקים, להיגוי השונה, לעצירות, וכשאת מרגישה בטוחה, להתחבר.
כשמתחברים בהתחלה מומלץ לרכוב על דשא (כן, גם עם אופני כביש אפשר לרכוב על דשא), ככה במקרה ויש נפילה (ואת יודעת מי לא נופל - רק מי שלא מעיז ומנסה), היא תהיה רכה.
אם את ממש חוששת, אפשר לנסות בהתחלה על טריינר - ככה האופניים יציבות, ואת מתרגלת בנחת התחברות ושחרור (אם אין לך טריינר בטח תוכלי למצוא מישהי כאן בפורום שתוכל להשאיל).
אחרי שהתחברת, מומלץ מאוד לעשות אימוני שחרור - שוב ושוב. למצוא אזור סטרילי כמו הפארק, או כביש שקט ממכוניות ופשוט להתחבר ולשחרר שוב ושוב (אפילו בלי לעצור). כמו כל דבר, גם כאן, PRACTICE MAKES PERFECT
וכמובן, לאט לאט ובהדרגה, בלי לחץ. בהצלחה
מחכות לשמוע איך עברה רכיבת הבכורה

bs69

New member
תודה תודה../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif

וואי איזה כיף כמה תמיכה יש כאן......... בטח אספר איך עברה לי הרכיבה ....זה מרגיש כמו בפעם הראשונה............מקוה להשאיר את הפחדים בבית....

avivar

New member
קליטים התחברות וזרימה,

התכתבתי עם BS69 במסרים כדי לא להלאות אתכן.. אבל מי שמכיר את ההיסטוריה שלי יודע שבעיית התחברות = אביבה.. ובכל זאת אחרי כמעט שלוש שנים של רכיבה (שבתות וחגים),אני מוקלטת כל הזמן (SPD)אמנם אבל זה עוד צעד בדרך.. כמו שהבנות למעלה ציינו אפשר לרכב ואפילו להנות (ומאוד) גם בלי להתחבר או בסמי חיבור או כל קומבינציה, שמתאימה לנו אישית. ובאותו עיניין - בספרו של אויין הריגל זן ואומנות חץ וקשת, אתה מתרגל אלפי פעמים את התנועה, עד שמתי שהוא זה קורה, אתה והקשת הופכים לאחד ואתה משלח את החץ, כאילו הוא המשך ישיר לזרוע ולגוף שלך.. האלגוריה - יום יבוא ותרגישי שאת והאופניים הם חד. לא שהם שולטים בך ואו את שולטת בהם ,אלא שהתנועה שלכם נוצרת מתוך הרמוניה. תכלס, ניפגש בשישי כניראה איזור שוהם הפעם. כולן מוזמנות אביבה

טליטר

New member
הפעם אני אתכונן

היי הפעם אני אתכונן לבוא ליום שישי (גם עם הילדים וגם עם תכנית האימונים שלי) ביום שישי באיזה שעה?

חניתס

New member
../images/Emo45.gifמור מסכימה עם כל מילה!

בס"ד את רכיבת האופניים שלי התחלתי עם אופני שטח במשך כמה שנים בכלל לא חשבתי שאכנס לענין של הכביש אך שנה שעברה בהריון של הקטנה שלי פזלתי לעבר הכביש וממש הי'ה לי "דודה" כל ההריון ולכן עשיתי שיעורי בית ובאמת חודש אחרי הלידה רכשתי את האופני הכביש שלי. על התחברות בכלל לא חשבתי!!!ולא לקחתי את האופצי'ה הזו בכלל בחשבון!! כמה חודשים רכבתי לא מחוברת וכשרציתי להתקדם במיצוי הרכיבת כביש החלטתי ללכת למדידה מקצועית אצל אפרת וידמן וכמובן היא המליצה לי להתחבר כי עם החיבור המדידה הכי מושלמת!! אני???להתחבר??? ובכל זאת התחברתי קודם באופני כביש עם קליטים של אופני שטח שהם יותר קלים לפעולה והייתי בשוק!! למה לא עשיתי את זה עד עכשיו?? זה משהו אחר לגמרי.... את האימונים שלי עשיתי בשטח סטרילי בזכותה של ראש ערית נתני'ה מרים פיירברג בקריטריום בנתני'ה ומשם הדרך היתה קצרה מאוד להתחבר לקליטים SPD ואני מברכת כל יום את ההחלטה של ההתחברות!! ממליצה בחום על התחברות ואימון ראשוני רק בשטח סטרילי.. כולן מוזמנות לקריטריום בנתני'ה הוא מואר כל לילה ונותן אופצי'ה נהדרת!

למעלה