WOW פורום כלבבי....

ברברה פ

New member
WOW פורום כלבבי.... ../images/Emo99.gif

אתמול אכלנו ב"מסה" (מסעדה נהדרת!!) רצועות פילה ופטריות בבלסמי ערמונים, ומהבוקר אני באטרף לחפש מתכון אפילו דומה באינטרנט. אולי מישהו כאן יודע איך מייצרים את העונג הזה במקרה...?
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gifגם אני ניסיתי לחפש עבורך

ולא מצאתי שום דבר דומה לצערי. לפעמים שווה לנסות לבקש את המתכון מהשף
מצטער שלא יכולתי לעזור, לפחות ההודעה תוקפץ
למעלה ואולי מישהו מכיר את המתכון.
 

clcl

New member
למען החיפוש צריך לחלק את שם המנה כך...

רצועות פילה בציר בלסמי, ערמונים על קרם תפוח אדמה ..... זה יכול להיות המפתח לדבר דומה....
 

milch

New member
מערכת "על השולחן"

יש בירחון מדור שמבקשים דרך המערכת מתכונים של מסעדות, ואם המסעדה מסכימה, המתכון מתפרסם.
 
עם טיפה דמיון יש לך את המתכון ממש כאן

פילה בקר על קרם בטטה השף אביב משה מציע מתכון גורמה לפילה בקר במילוי מח עצם על קרם בטטה ובלסמי ערמונים מצרכים: 200 גרם נתח פילה 1 מח עצם – מוציאים מהעצם 2 בטטות ציר ירקות שמנת גרירת תפוז 100 גרם ערמונים ½ כוס בלסמי ½ כוס ציר בקר אופן ההכנה: 1. יוצרים חור באמצע הפילה. 2. חולטים עלי תרד ועוטפים בהם את מח העצם. מכניסים את מח העצם העטוף לפילה. 3. סוגרים במחבת משני הצדדים ומניחים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 4 דקות. 4. קרם בטטות: מבשלים 2 בטטות בציר ירקות עד לריכוך, ומעבירים למעבד מזון. 5. מוסיפים מעט שמנת מתוקה ומעט גרידת תפוז. מערבבים למחית חלקה. 6. רוטב בלסמי: מטגנים 100 גרם ערמונים במחבת. מוסיפים ½ כוס בלסמי ומצמצמים עד שהכמות מצומצמת לחצי. 7. מוסיפים ½ כוס ציר בקר ושוב מצמצמים לחצי מהכמות. 8. הרכבת המנה: מניחים את קרם הבטטה מעל נתח הפילה, ומסביב רוטב הבלסמי בנגיעות. עד כאן המתכון של השף אביב משה כמו שמופיע ברשת ומכאן האלתור שלי [אנטיפסטה] - מכינים רוטב בלסמי: מטגנים 100 גרם ערמונים קצוצים במחבת. מוסיפים ½ כוס בלסמי ומצמצמים עד שהכמות מצומצמת לחצי. מוסיפים ½ כוס ציר בקר ושוב מצמצמים לחצי מהכמות. מקפיצים במהירות רצועות פילה במחבת כבדה עם חמאה ושתי כפות שמן זית [כמו ביף סטרוגנוף]. מחברים את הרוטב עם הרצועות.
 
למעלה