עם טיפה דמיון יש לך את המתכון ממש כאן
פילה בקר על קרם בטטה השף אביב משה מציע מתכון גורמה לפילה בקר במילוי מח עצם על קרם בטטה ובלסמי ערמונים מצרכים: 200 גרם נתח פילה 1 מח עצם – מוציאים מהעצם 2 בטטות ציר ירקות שמנת גרירת תפוז 100 גרם ערמונים ½ כוס בלסמי ½ כוס ציר בקר אופן ההכנה: 1. יוצרים חור באמצע הפילה. 2. חולטים עלי תרד ועוטפים בהם את מח העצם. מכניסים את מח העצם העטוף לפילה. 3. סוגרים במחבת משני הצדדים ומניחים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 4 דקות. 4. קרם בטטות: מבשלים 2 בטטות בציר ירקות עד לריכוך, ומעבירים למעבד מזון. 5. מוסיפים מעט שמנת מתוקה ומעט גרידת תפוז. מערבבים למחית חלקה. 6. רוטב בלסמי: מטגנים 100 גרם ערמונים במחבת. מוסיפים ½ כוס בלסמי ומצמצמים עד שהכמות מצומצמת לחצי. 7. מוסיפים ½ כוס ציר בקר ושוב מצמצמים לחצי מהכמות. 8. הרכבת המנה: מניחים את קרם הבטטה מעל נתח הפילה, ומסביב רוטב הבלסמי בנגיעות. עד כאן המתכון של השף אביב משה כמו שמופיע ברשת ומכאן האלתור שלי [אנטיפסטה] - מכינים רוטב בלסמי: מטגנים 100 גרם ערמונים קצוצים במחבת. מוסיפים ½ כוס בלסמי ומצמצמים עד שהכמות מצומצמת לחצי. מוסיפים ½ כוס ציר בקר ושוב מצמצמים לחצי מהכמות. מקפיצים במהירות רצועות פילה במחבת כבדה עם חמאה ושתי כפות שמן זית [כמו ביף סטרוגנוף]. מחברים את הרוטב עם הרצועות.