www.isayeret.com

www.isayeret.com

הלכתי לאתר בעקבות הודעה של מישהו מהפורום (בקשר לעוקץ משהו...) ונדהמתי לראות את מה שהולך שם! יש למישהו מושג של מי האתר הזה?? כשהתחלתי לכתוב בפורום, קיבלתי מכתב מאיזה DANIEL COHEN שהזמין אותי לכתוב להם עוד על מגלן, אבל לא עניתי, וחבל, כי ככה הייתי יכול לברר מה עומד מאחורי האתר. בכל מקרה, רוב מה שכתוב שם על מגלן זה שטויות (ברצינות, אני לא אומר את זה למען ביטחון שדה אלא באמת), והמידע שם (לפחות מה הבנתי מזה) הוא חלקי כל-כך, שזה ממש הטעיה של הקוראים. לא הספקתי לראות, אבל אני מתאר לעצמי שככה זה גם על עוד יחידות, ולכן לא הייתי מחזיק מאוד מכל מילה שם, ולוקח את זה כמידע חלקי בלבד, ולא תמיד נכון. מה שכן, יש שם תמונות יפות של האימונים שלנו (אבל ישנות לאללה) שנלקחו אגב, מעיתון ``במחנה`` עם אני לא טועה, וכן מקמפיינים של תע``ש.

כומתה!

קודם כל...חשוב פעמיים לפני שאתה מדבר על ביטחון שדה...ואם אינך יודע למה אני מתכוון...אוץ רוץ לך לחלק על מורן...ותבדוק מה החומר ששם...די לחכימא ברמיזא...ולא יותר... ויש משהו מאחורי האתר שאינך אולי יודע...

liorle1

New member
לוף מוקפץ, אולי תסביר מה הכוונה?

אתה יודע מי עומד מאחורי האתר? לפי ידיעות זה עיתונאי ודוקטורנט אמריקאי למדעי המדינה בשם טום האנטר (בעל האתר, הכותב מן הסתם ישראלי).

לוף מוקפץ

לא התעמקתי, אבל עברתי על החלק של מורן ולא ראיתי במה הוא שונה מחלקים אחרים, מלבד זה שהו מלא במידע חלקי וחצאי אמיתות. ``יש משהו מאחורי האתר שאינך אולי יודע``?? זה לא אולי ולא משהו- אני לא יודע כלום על מה שמאחוריי האתר... אבל אתה נשמע כמו אחד שיודע.. בכל אופן אני עדיין חושב שזה יפה שיש מישהו שטורח לבנות אתר פרטי על גוף כמו צה``ל. נ.ב. שמעתי שיש לכל המלש``בים עשיו בחינת בגרות בהיסטוריה- אז בהצלחה לכולם יוני

כומתה

אם קראת את החלק על מורן ואתה טוען שאתה במגלן...אז היית אמור להבין... אינני יכול להוסיף שום דבר כי באמת יש כאן עניין של ביטחון שדה. אבל כומתה. אתה היית אמור להבין. קרא שוב.

אמרתי לך שלא קראתי

ריפרפתי קצת חוץ מזה- כל האתר הזה ``בועט`` בביטחון שדה. מה אתה רוצה שאני אעשה? בחור מוזר... :)

liorle1

New member
יוני אתה חושב שהאתר הזה מסכן ב``ש?

בכל אופן אני מסכים אתך שיפה שמישהו טרח והשקיע זמן בכסף ביצירת isayeret.com. אני חושב שזה מאד עצוב שבמקום שצה``ל יפרסם מידע רשמי (לא מסווג) על היחידות שלו אנחנו צריכים לקרוא על זה באתר אמריקני ועוד באנגלית. לדוגמא עוקץ וכוח 100 לא מוזכרות במילה באף אתר צה``ל רשמי למרות ששתיהן ממש לא יחידות מסווגות וכמעט כל חייל יודע עליהן.

ZC18

New member
מי אמר לך שהאתר אמריקאי.....

1.האתר הוא ישראלי 2.אולי בכלל האתר זה אתר לדיסאינפורמציה של צה``ל... 3.בברכה

liorle1

New member
האתר הוא אמריקאי.

עד לא מזמן לפני שהוא עבר לדומיין משלו הוא היה חלק מ - www.specialoperations.com שהוא אתר אמריקאי. תלך לאתר הזה לחלק של ישראל ותראה את ההודעה על המעבר לדומיין החדש, מן הסתם בגלל שהוא כבר היה גדול מדי לאתר המקורי. ראה קישורים מצורפים.

לליאור

קודם כל חשוב לי להבהיר שבהודעותי אני מייצג אך ורק את עצמי ואת דיעותי שלי, ולא את היחידה שלי או איזשהו גוף אחר בצה``ל. עכשיו לשאלה שלך: כן, אני חושב שהאתר הלך קצת רחוק אם פירסום המידע (לדוגמה מספרי יחידות, מיקומי בסיסים, שמות של אמצעי לחימה שונים ועוד) אבל התמונות הן ברובן בטוחות ולא חושפות כלום: הן רובן תמונות מעיתון ``במחנה`` שלא אושרו לפירסום, או תמונות מהעיתונות ומאתרים של יצרני האמ``לח. התמונות של הדברים הסודיים באמת לא יגיעו לשם בחיים.

liorle1

New member
ליוני - אתה מעלה סוגייה מעניינת מאד

בהנחה שהתמונות הן באמת תמונות של במחנה שלא אושרו לפרסום מטעמי צנזורה, זה מאד מעניין איך בדיוק הם הגיעו ל -isayeret.com. האם יתכן שהוא מקבל סיוע רשמי או חצי רשמי? יש כבר הרבה זמן שמועות שהסיבה שהאתר (שמוסר חומר די מסווג) קיים כבר כל כך הרבה זמן ללא הפרעה היא כי הוא בעצם עוזר ליכולת ההרתעה של צה``ל ע``י חשיפת יחידות עילית והצצה קטנה ליכולתן. מה אתה חושב?

אבל שוב-

א. אין לי שמץ של מושג מה עומד מאחורי האתר ב. תמונות של דברים סודיים באמת אין שם, כי מה שבאמת קשור באופן ישיר לבטחון המדינה פשוט לא מצלמים. חלק גדול מהתמונות שם לקוח גם מאתרים של חברות שמייצרות את האמל``ח של צה``ל. ג. למרות הכמות המידע המרשימה, לפחות בדפים שאני קראתי (מגלן, שלדג, קצת מורן וקצת על עוד איזה יחידה, המידע ממש חלקי ולפעמים לא נכון. אולי בגלל זה לא אכפת לצה``ל. אני מאמין שביום שהוא יפגע ב``נקודה רגישה`` באמת האתר ייסגר או יעצר. אבל שוב- מה אני מבין...

zrobavel

New member
לדעתי

מה ש``לוף מוקפץ`` התכוון הוא לכך שיש שם אמצעי הטעיה מכוון. זה יכול להיות אפשרי: אתה טוען שאתה בן אדם ממגלן ואתה גם טוען שמה שכתוב שם הוא לא ממש נכון אבל למי שלא מכיר זה נראה מאד אמין.

liorle1

New member
לאיזה אמצעי הטעיה אתה מתכוון?

קראתי עכשיו את המאמר של מורו/מיתר שם. מה הדבר ה``חשוד``?

ליאור - לפי מה שהם אומרים

זאת בדיוק הכוונה. שלא תדע ולכן תחשוב שמה שכתוב שם נכון! אני חושב שהם באים לטעון שהאתר משמש לדיסאינפורמציה של האויב, כלומר: המודיעין של האויב יקרא את זה, ויעריך את כוחן של יחידות מסויימות או של צה``ל כולו על פי המידע החלקי או השגוי שיש שם. זאת תאוריה מעניינת אבל יש בה נקודה חלשה: אם זה ככה, למה להסתכן ולפרסם גם כל-כך הרבה מידע נכון? (גם עם לא ממש קריטי בסודיותו) וחוץ מזה, שירותי בין ומודיעין לא מקדישים הרבה חשיבות למידע ``נוזלי`` כמו מידע מהאינטרנט, ועוד של אתר פרטי. אבל שוב- אין לי מושג וזאת בהחלט תיאוריה מעניינת

liorle1

New member
לגבי הנקודה החלשה בתיאוריה...

אני חעריך שגם בדיסאינפורציה אתה חייב שגרעין המידע יהיה אמת, אחרת זה די ברור שזה דיסאינפורמציה. בנוסף, אני לא ממש חושב שאפשר להגדיר את ה- isayeret.com כ``נזיל`` לאור העובדה שצורה זו או אחרת הוא פעיל כבר כמה שנים ורק גדל כמעט מדי יום. באותו אופן ש -FAS או JANES הם לא ``נוזליים``. לא מדובר כאן על אתר כמו רעל שלא מתעדכן וכל המידע בו גנוב מבמחנה. במידה והיא נכונה התיאוריה מסבירה שלוש דברים: 1. למה האתר באנגלית למרות שלכאורה קהל היעד הוא בראש ובראשונה ישראלי. 2. הנגישות לתמונות קשות להשגה, כמו אותן תמונות של מגלן במחנה שנפסלו מטעמי צנזורה. 3. איך הוא פעיל כל כך הרבה זמן למרות שחלק מהמידע בו הוא די מסווג כמו שהזכרת (מיקומי יחידות, בסיסים, וכו). זו באמת נקודה מעניינת למחשבה.

למעלה