WYWH - אתם חייבים לראות את זה !

FloyDviR

New member
WYWH - אתם חייבים לראות את זה !

http://atomfilms.shockwave.com/content/wywh/wywh.swf איזה דבר יפה זה! גם למי שאין כח להיכנס ולחכות שזה יתחיל... שיעשה את זה בלי כח! זה חובה!

FloyDviR

New member
שכחתי לציין שזה מבית היוצר של

סטורם תורגרסון

מעניין, וגם

מדובר באנימציה רשמית של הפלויד. ההפקה היא של הלהקה והעיצוב בניצוחו של סטורם תורגרסון - ראו את הקרדיטים בסוף. האלמנטים המוכרים מופיעים כאן (השחיין, הצעיף האדום, לחיצת היד של הרובוטים וכו') אך גם כמה שלא מוכרים לי: הקבורה של השעון? ארון התיקים? למישהם יש רעיונות?

FloyDviR

New member
רעיונות אין לי ציףציף אבל...

לא הבנתי עוד משהו.. למה המנסרה של הדארק סייד גם מופיעה שם ?

Miss CB

New member
נחמד מאוד

אני משערת שהסיבה לבלבול היא הכותרת "WYWH", כלומר זה ברור שהנושא הרשמי של הקטע הוא האלבום המדובר אבל בהחלט לא רק: למען האמת, אני דוקא חושבת שהנושא הוא סיד מול החברים האחרים (כמו בתמונה בסוף...). הכלבים ("דוגס"...) שעומדים מעל הקבורה של השעון (ה"טיימ" שמת, הולך ואוזל), המנסרה ואולי אפילו משחק המשולשים והעיגולים בסוף (הקופסה של "שיין און"?) מדגימים שלא רק בWYWH מתעסקים בקליפ הזה... הקליפ עצמו לא מדהים - האיכות לא הייתה כל כך טובה (כן, בחרתי את האיכות הגבוהה יותר.) ומשום מה הציורים לא מאוד מושקעים, בכל אופן אהבתי מאוד את הרעיונות והייצוגים השונים: במיוחד זה של השחיין!

Miss CB

New member
ארון התיקים, אגב

מייצב את הרעיון של קלסר עבודות, הפורטופוליו שיש לכל אמן וכו', במקרה הזה לסיד..

edlessme

New member
הממממ.. לא משהוא...

לא יודע.. אולי זה בגלל שאני פשוט לא אוהב את האלבום.. האנימציה טובה אומנם.. טובה מאוד.. אבל לא יודע... יותר מידי ארטסי-פרטסי בשבילי..

LauraLF

New member
ממש אהבתי.

הרבה קטעים העבירו בי צמרמורות.. אני חושבת שבמיוחד הקטע עם ארבעת הכלבים שעומדים בקבורת השעוןץ מקסים. תודה רבה שפרסמת את הלינק.

shayltd

New member
דעתי על הסרטון...

בצפיה ראשונה עברה בי צמרמורת, האמת שלא הבנתי למה...ציפיתי שוב בסרטון, והבנתי ממנו את העיקרון הכללי(לפי דעתי) :שצריך להגיע לשלום. השלום יתחיל לא מהמנהיגים, אלא מעצמנו, מהחברות הכי קטנה שיש(סיד וחבריו) ועד לכל העולם. צריך לחפש את השלום בכל מקום, להוריד את המסכות, להתחיל לפעול עפ"י רגשות אמיתיים, וקודם כל להתחבר לעצמנו. להבין שהמטרה שלנו היא להגיע לאחדות, ושאנחנו חלק מדבר שלם, שלא נגמר, כל פעם אפשר להוסיף לו עוד ועוד ועוד...(אלוהים?) אין טעם לשבת ולבכות על מה שקרה בעבר, מה שעבר מת. הידיים מסמלות לפי דעתי את הסכמי השלום שהיו עד עכשיו, הישנים, שלא עובדים כמו שצריך, ואילו הידיים החדשות , התפתחו, ועכשיו צריך לחפש את השלום האחר, האמיתי.

shayltd

New member
ד"א, אני טס עכשיו..

לפולין,למשלחת, אז אם מישהו ישאיר לי תגובות, אני אראה את זה רק בעוד תשעה ימים.

ההערות של תורגרסון על המצגת

לקוח מהאתר של תורגרסון: "המצגת בנויה מ-7 או 8 חלקים, שצירפנו בסוף לסרט אחד. החלוקה אפשרה לנו לעבוד על חלקים שונים בוזמנית, וגם להחליף חלק אחד, במידה והקליינט - הפלויד וחב' קפיטול - לא היו מרוצים מאחד החלקים, או שאנחנו לא היינו מרוצים ממשהו. אך המטרה העיקרית של החלוקה היתה לייצג את המוסיקה. הלהקה היתה מעוניית בייצוג של כל שירי האלבום, ולא קליפ לשיר אחד בלבד, ולכן היה צריך לערוך את המוסיקה ולקצרה, כי לא ניתן להכין מצגת ל-40 דקות של מוסיקה. הפלויד גם בקשו שהסרטון יתייחס לעיצוב המקורי של האלבום WYWH - האיש העולה באש, הצוללן, הצעיף האדום, אנשי העסקים חסרי הפנים וכו'. ג'יימס גאת'רי, המפיק של הפלויד, עשה את הניתוח של המוסיקה, בעוד אנחנו עבדנו על הסרטון. הרעיון הראשון שעלה היה לעשות שימוש במסגרות, רעיון השאוב מעטיפת האלבום, שם המסגרות היו לבנות. המסגרות מתייחסות ל-4 האלמנטים [המופיעים גם בעטיפת האלבום]: אש, רוח, מים, אדמה. קטע הפתיחה מתייחס לצלילים שעושה רוח, ומהדימוי של הצעיף המתנפנף ברוח, ושל החול, שהשחיין במדבר נאבק בו. החלק הבא: הידיים המעופפות של Welcome to the Machine, היה מבוסס על איורים בשחור/לבן המתארים כיצד הידיים המופיעות על עטיפת האלבום "נפגשו". החלק הבא - Have a Cigar - הוא חלק קצר המציג סדרת מסיכות, במיוחד המסיכה היוצאת מהפנים אל החוץ, והמייצגת את הגישה האנטי-עסקית של הלהקה. החלק של WYWH צולם כמונטז' קצר, ראשית כדי לתאר את מהלך השיר (Two lost souls swimming in a fishbowl), ושנית כמנדאלה מצודדת, שניתן לשמור בחלל דיגיטלי. המפתח היה להסיט את המצלמה ב-45 מעלות. המנדאלה ה-4 כיוונית גם סימלה את המספר 4 והחלוקה ל-4 המופיעים לכל אורך עיצוב העטיפה. תמונות הסכר, המופיעות בתחילת Shine On, צולמו תוך שימוש בטכניקות מסויימות [fixed camera, sillhouette type compositions, graphic action) ע"מ שיתאימו לפלאש. הקטע המרכזי של Shine On מראה צורות גאומטריות המייצגות יהלומים, פריזמות ומים. התמונה הבוערת של האדם הבוער, היתה בדיחה פרטית שלנו. צילמנו בוידאו והעברנו את זה לפלאש, כדי לראות מה תהיה התוצאה, כאשר לא מסריטים במיוחד לפלאש. החלק האחרון של המצגת מתייחס לסיד בארט. המטרה היתה לתת הד למוסיקה העצובה. ג'יימס [גאת'רי] ואני תמיד הסכמנו שהמצגת חייבת להסתיים עם הצלילים האחרונים של האלבום. הלוואי והיית כאן, סיד".

לא הפריע לפינק פלויד שמציגים פה

פרשנות ויז'ואלית למוזיקה שלהם שזה הרבה פחות פתוח לפרשנויות ממוזיקה נטו? זה לא אופייני להם

לא אופייני?

הרי הצד הויזואלי תמיד היה חשוב להם - עוד מהימים הראשונים שלהם - ובשנות השמונים והתשעים ההופעות שלהם היו מלווים בסרטים שהוקרנו תוך כדי הנגינה (ראה ב-Pulse לדוגמא).

למעלה