X-חברים...איך להיפטר מהם?

• פותח הנושא XMen
  • פורסם בתאריך

XMen

New member
X-חברים...איך להיפטר מהם?

שלום לכולם, יש לי בעיות עם חברים... יש לי 2 חברים שהם חברים מהגן (אני מכיר אותם מהגן אך התחלתי להיות חבר שלהם רק מלפני שנה/שנה+). אחד מהם הוא מאוד מניפולטיבי...(אני בנאדם שיש לו עין טובה בזיהוי אנשים וזה מה שלא מצא חן בעיני מההתחלה) ויש לו הייתי אומר בעיית תדמית רצינית במובן הבא: הוא רוצה לגרום לאנשים לחשוב שהוא גאון הדור בכך שהוא אומר לדוגמא (אימרה מקובלת ונפוצה)ש: ``הוא לא למד`` , ``הוא הולך להכשל`` , ``אין לו מושג על מה החומר`` וכו` למרות שהוא האימא של החרשנים(אני רחוק מלהשתייך לקבוצה זו עליי לציין).עכשיו ברור לי ולחבר שני שהוא לומר שבועות לדוגמא לפני מבחן ואומר שהוא הולך להכשל, וכמובן הוא מקבל 100 וממשיך לדבר על המבחן כאילו הוא קיבל נס...מה שאני קורה: wannabe Richard Feyman למי שמכיר את האיש...בכל מיקרה בתור חבר (כך חשבתי שהוא) הוא נתן לי עצות אחיתופל זאת כםי שאני חושב משום שיש לו בעייה תדמיתית קשה...כי הוא אוליי חושש מפני.. ומהצלחתי בכל אופן הוא מתנהג במניפולציה רבה והוא בדברים האימתיים מתנהג כחרא לא קטן..הוא ניסה להפיל אותי בפח לפני מבחני הבגרויות ומאז לא דיברתי איתו, פשוט ניתקתי איתו את הקשר, לא מגיע לו קשר איתי וזה סופי, הבעייה היא שהוא ממשיך להתקשר ולא על מנת לדבר איתי אלא מכיוון שהוא רוצה ממני משהו (שהוא שלי ולא שלו), זאת אני יודע מהחבר השני, החבר הטוב שלו שאיתו אני כן רוצה לשמור על קשר (כי הוא אדם ישר , כן וחבר) אך כל פעם שהוא יוזם פעילות או רוצה ליזום אני מסרב כי אני יודע שהחבר שאני לא בקשר איתו יגיע... מה לעשות ואיך אני יכול להיפטר מהתועבה? בנוסף יש לי עוד חבר (אין לי מזל...) שפשוט דפק אותי בסיפור גדול אחר...והוא פשוט לא קולט את הענין שהוא דפק אותי (למרות שהסברתי לו מעל ומעבר) ובגלל מה שהוא עשה , העניין עלה להוריי הרבה כסף.אני מעוניין לנתק איתו את היחסים(כך גם הוריי רוצים מסיבה הברורה לעיל). בתודה, X.

היו לי חברים כאלה

ומילת המפתח היא ``היו``. אם הם כאלה נוראיים וההשפעה שלהם עליך שלילית, אתה צריך להיפטר מהם בכל דרך אפשרית (טוב, אולי לא *כל* דרך). אני הגעתי למצב המאד לא נעים שבו אמרתי לחברה שהייתה לי שלמרות שאני תמיד ארצה לדעת שטוב לה ואצטער לשמוע שרע לה, כשהיא סופרת את החברים שלה שתשאיר אותי מחוץ לספירה. זה היה קשה, ולא נעים, ובמיוחד שהיו לנו חברים משותפים וכו`, אבל זה היה נחוץ. נמאס היה לי להיות הסמרטוט שלה. כיום אני הרבה יותר זריזה בזה. כשאני מגלה חברים חדשים עם נטיות מניפולטיביות/נצלניות אני פשוט דואגת להתנער מהם כמה שיותר מהר - להיות קרירה, לא ליזום קשר, לא להחזיר טלפונים, לא לשתף ממש פעולה כשמדברים איתי. ולאלה שממש לא מבינים את הרמז - שיחות מסוג זו שהזכרתי למעלה. אל תתפשר על סוג האנשים שאתה רוצה להיות חבר שלהם. בהצלחה.

פשוט אל...

תתעלם מהם ועם הזמן הם יחדלו מליצור איתך קשר, אך חשוב לפני שאתה מתעלם לדבר איתם ולהבהיר להם איפה הם עומדים. לגבי החבר שלך שאתה מעוניין לשמור עימו על קשר תדאג שיבין את המצב העדין שאתה נמצא בו עם החבר השני שאתה רוצה לא לבוא במגע עימו. שלומי

למעלה