X על הדרכון שלי

grinberg

New member
X על הדרכון שלי

הגעתי ללונדון ונחשדתי שאני עובד שם בעבודה לא חוקית, נעצרתי ונשלחתי חזרה לישראל עם חותמת X על הדרכון שלי. עכשיו אבד לי הדרכון ואני צריך להוציא חדש, האם אקבל מספר דרכון חדש? והאם זה יועיל לי לעבור את הביקורת בלונדון בשלום?

עדי בשמיים???

למרות שירד לי מהתכנונים לעבוד לא חוקי.... רציתי לשאול אותך, באמת מה קורה במצב כזה? שבן אדם מקבל X על הדרכון.... זה אומר אין כניסה יותר? ואם כמו שהוא "איבד" אותו זה פשוט נעלם? אני משער שזה נכתב במערכות מחשבים... לא?....

טל ר

New member
אם איבדת את הדרכון

אז בדרכון החדש לא תהיה חותמת "מסורב כניסה" עד לפעם הבאה שתנסה לבקש ויזה. אז הם יחתימו את הדרכון מחדש בחותמת הנ"ל.

odedee

New member
ממש לא מחייב.

ככל שידוע לי מאגר הנתונים של משרד הפנים בישראל לא מקושר לביקורת הגבולות של בריטניה. זה שאיציק כהן בעל דרכון מספר X סורב כניסה לא אומר שאיציק כהן בעל דרכון מספר Y יזוהה כאותו אדם ויסורב כניסה גם הוא.

טל ר

New member
דיברתי על ארה"ב

גם אליה לא מקושר מאגר הנתונים הנ"ל, אך אני מכיר מישהו שניסה את ה"טריק" הזה, שלא ממש עבד.

odedee

New member
הוא שאל על אנגליה...

אני מכיר מישהו שניסה בדיוק את הטריק הזה בארה"ב, וזה בהחלט עבד לו. אבל זה היה לפני 11 בספטמבר, ואני מניח שהיום, כשהזיהוי הוא לפי טביעות אצבע וכדומה ולא רק לפי מספר דרכון, זה באמת לא יעבוד בארה"ב.

טל ר

New member
תומר שאל על אנגליה?

חשבתי שהוא מדבר על ארה"ב. כנראה טעות שלי. זה שאני מכיר שלא עבד לו הטריק הזה בארה"ב - לפני 11 בספטמבר. אולי פשוט לא היה לו מזל.

בארה"ב זה לא אפשרי כיום

הזיהוי מתבצע באמצעות טביעות אצבעות וסריקה דיגיטלית ולכן לא משנה כמה דרכונים תחליף. גם לפני שהזיהוי היה ככה, מאז ה-11 בספטמבר הוא התבצע ע"פ נתונים כמו תאריך לידה, mother's maiden name ועוד. כיום זה לא אפשרי, עד שתעבור תקופת הסירוב (3, 10 שנים או לכל החיים תלוי בעבירה), לא תוכל להכנס לא משנה עם איזה דרכון.

Efipisraeli

New member
כול כך מת לעבוד לא חוקי באנגליה?!

את כול כך רוצה לעבוד באופן לא חוקי!!! שאתה שואל את אותה שאל בכול פורום שקשור לחו"ל. אם לעבור ולעבוד אז רק חוקי

חוסר הבנה לחלוטין!.....

מישהו שאל אם שמו לו איקס על הדרכון מה זה אומר אם הוא יוציא חדש, אם ה-X פתאום יעלם... (בהקשר לזה שהוא עבד לא חוקית ונתפס)... עכשיו אני אמרתי, ל----מ----ר---ו----ת שוויתרתי על הרעיון של לעבוד לא חוקי, כרגע אני בכלל בכיוון של ויזת סטודנט תוך כדי חסיכת כסף בארץ סתם סיקרן אותי אם באמת הוא יכול לעשות דבר כזה ולצאת מזה בשקט.... אז זה אומר שיש פירצה וסתם עניין אותי זה הכל... אני מהרבה מחקר והרבה לבטים לעתיד החלטתי שלעבוד לא חוקי יכול לגרום לי להפסיד הרבה יותר ממה שאני יחכה עוד קצת זמן ויעשה את זה בדרך הנכונה... אני עוד לא יודע מה יהיה אבל סתם, אם לא תשאל לא תדע:)...

למעלה