xenical

melodynoa

New member
xenical

מישהו שמע משהו על התרופה הזאת? הפסיכיאטר האדיוט שלי המליץ לי על זה בלי שביקשתי (ככל הנראה משימוש אישי) אומר שיש לזה 70% הצלחה, ושלא צריך לעשות דיאטה, אז הלכתי לרופא משפחה והוא הסביר לי שלוקחים את התרופה לפני האוכל, והיא לא עובדת על המוח, אלא מצפה את המעיים במין חומר כזה, שסופח אליו 30% מהשומנים שכרגע אכלת, ולא נותן להם להספג בגוף (=להצטבר) אלא מוציא אותם כפסולת (כדי שלא יהיו אי הבנות, ובשביל שתקחו את זה קל) - בקקי. מתוך חוברת מוצרפת: "תרופה לטיפול בהשמנת יתר כחלק מתכנית טיפולית משולבת. הקסניקל פועלת במעי בלבד, אינה נספגת לתוך הגוף והינה בטוחה לשימוש. הקסניקל מונעת 30% מספיגת השומן במעי בכל ארוחה על-ידי עיכוב פעילות אנזים הליפאז המפרק שומנים. יש לשלב קסניקסל ביחד עם תפריט מאוזן ופעילות גופנית להשגת תוצאות אופטימליות בירידה במשקל". התרופה מצריכה מרשם רופא. לתרופה תופעות לוואי (שאמורות להעלם תוך שבועיים-שלושה) של יציאות רכות יותר או שילשולים, אבל זה אחלה, א- אם לא אוכלים הרבה, לא רצים כל שנייה לשירותים. ב - במקום לשבת חצי שעה בשירותים, זה יותר אפילו יותר מהר מפיפי, וזה לא שורף, ואין כאבי בטן כמו שקורה שיש קלקול קיבה. ממליצים לקחת 1 לפני עד שעה אחרי האוכל, 3 פעמים ביום בסמוך לשלוש ארוחות. חסרונות החסרון הפחות גרוע: התרופות עולות 439.20 ש"ח ל84 קפסולות. זה יכול להתאים לחודש ויכול ליותר, אני, שאני אוכלת ארוחה אחת ביום, אני לוקחת 1 לפני האוכל, אני לא אקח עוד אחת אם אני אוכלת יוגורט 0% או פרוסת עוגת הבית או פרי או 2 ביצים מרוסקות עם מיונז ועגבנייה ליד. החסרון היותר גרוע: מצד אחד כתוב שאפשר ומומלץ לרדת 8 ק"ג ב 8 חודשים, שלמה לעזאזל להוציא כ"כ הרבה כסף בשביל זה? אומרים - וזה ידוע שזה יותר בטוח ויותר בריא לאט, אבל לאט אפשר גם לבד. לעומת זאת, הם כותבים שירידה מומלצת היא של חצי ק"ג בשבוע. ´קחו ממני חצי ק"ג בשבוע, כל שבוע, ואני אהיה מבסוטית. אז נתתי צ´אנס לתרופה (אמא מממנת), ואני ביום השני. לא רציתי לפתוח בדיאטה, הכוונה, רק לחשוב על זה מוציא אותי מדעתי ואני נעשית אלימה, אז החלטתי קודם כל שאני אוריד את צריכת השומנים למינימום, כי גם ככה אני לא אוכלת הרבה שומנים, אלא הבעייה שלי היא סוכרים (עוגות, גלידות, מגנומים, נסקפה עם שניים סוכר, שוקו, כריות...) אם אני אוכלת שומנים זה רק בחלב (3% - דווקא גדלתי על 1%, אבל אני גרה עם החבר הרזה - וגבינה צהובה, שאני גם ככה לא אוכלת הרבה - החינוך). אז אולי אני טועה, והייתי בעצם צריכה להוריד מהסוכרים, ולהעלות בשומנים - כי השומנים במילא נפלטים אח"כ... בכל אופן, לא פתחתי בשום דיאטה רצינית, כי זה מפחיד אותי ואני ישר הולכת לקיצוניות ונשברת תוך יומיים. התפריט שלי הוא כזה ?"( אם יש לכם הערות, הארות (כמה נדוש), ביקורת או תמיכה - אשמח! אני קמה בסביבות 11-12 בצהריים, שותה נסקפה עם שני סוכר (אני שותה עד 3 נסקפה ביום) ועכשיו אני מנסה להוריד חצי כפית או כפית, וזהו. בסביבות 3-5 אני מטגנת טיבעול קוביות תפ"א ובשר מן הצומח (ההכי טעים) בפחות שמן מתמיד) ומתחלקת בזה חצי חצי עם החבר שלי, בתוספת סלט שאת רובו אני אוכלת, מ2 עגבניות, 2 מלפפונים ו 2 פורוסות בצל, טיפה שמן זית ומלח. אחרי זה אני ממש מפוצצת. חצי שעה אח"כ אני חייבת משהו מתוק, אז אני יורדת על עוגת הבית ואוכלת בכפית משהו כמו 4-5 פרוסות עם נסקפה. בלילה אני נהיית רעבה, אז אני אוכלת 2 ביצים מרוסקות עם טיפה מיונז, וליד קוביות עגבנייה אחת בלי שמן זית, רק מלח. בזה נגמרות החוויות הקולינריות שלי לאותו יום. ביי, ובהצלחה לכווווווווווולם!

melodynoa

New member
נ"ב ../images/Emo141.gif

שמחה להודיע על הצטרפותי לפורום, ומקווה שזה לזמן ארוך...

אלוניס

New member
אני חושבת שכדאי לך להפסיק

הכדורים האלה רק יעשו לך נזק. והכוונה שלי היא לאו דווקא לנזק הגופני הסביר בהחלט. הכוונה היא לנזק הנפשי. את מלמדת את עצמך בכל פעם שאת בולעת אותם שאין שום סיכוי שתסמכי על עצמך, או שמגיע לך משהו טוב מהם. אני מבקשת שתכתבי גיל, משקל, גובה ומה כבר ניסית כדי שנוכל למקד קצת יותר את העצות שניתן לך. אני מבינה שניסית כבר הרבה דברים אבל הכדורים האלה ממש לא יעשו את זה בשבילך. יש דיווחים על נזקים איומים שנגרמים בגלל השימוש בהם חוץ מהפדיחות של שלשול באמצע הרחוב כי אין לך שליטה על המערכת. לאף אחד זה לא מגיע. קראי את מכתב הפתיחה שלנו. וגם הודעות קודמות כאן. אנחנו בעד הסתכלות אחרת על התהליך. לבדוק למה אנחנו אוכלים, איך להתחזק בחיינו מול אנשים שליליים, ואיך ללמוד מחדש להכיר את המסרים שהגוף שולח לנו וכן לומדים לסמוך על עצמנו ולתת לעצמנו המון סליחה עצמית על שגיאות העבר. בעניין מה שאת אוכלת. את צריכה לפי דעתי פגישה עם דיאטנית. בקשי הפנייה. את צריכה לשתות לפחות 2 ליטרים של מים ביום (משקאות עם קפאין מעכבים ירידה ולכן לא מומלצים). להקדים מנת ירקות לכל ארוחה מרכזית. בין הארוחות הגדולות לאכול משהו קטן כמו יוגורט או פרי. זה שובר את התקפות הרעב ומאוד בריא לגוף. וכמובן חשוב מאוד לשלב ספורט כמו הליכה. וגם בזה להתחיל בהדרגה. אני אצל דיאטנית כבר תשעה חודשים וירדתי כבר שמונה ק"ג. בלי שום כדורים ושטויות. פשוט להשקיע בעצמך ולהגיד לעצמך כל בוקר שמגיע לך הכי טוב בעולם. שבוע טוב,

אלוניס צודקת במאתיים אחוז, וחוץ מזה

הכדורים האלה לא מומלצים למי שסובל מלחץ דם גבוה ונכון, הם גורמים לאי שליטה על הסוגרים, מה שאומר שלשולים בלתי נשלטים שזה איום ונורא ולא נעים בחברה כמובן, וגם לא בחברה. תברחי מזה מיד. ועכשיו!!! זה נורא לא מומלץ וחסר אחריות להמליץ לך על זה. מעבר לכול, כל מה שאלוניס כתבה, אני מחזקת ואומרת אמןX מאה!!! תכתבי בת כמה את ומהו עודף המשקל שלך, זה יעזור בעתיד למתן עצות. בהצלחה בכול

שלגיה**

New member
ברוכה הבאה

אלוניס אכן ענתה לך תשובה המייצגת את דעתי. גם אני אחד מהשפנים של כדורי ההרזייה. זה מזיק,לא טבעי ובוודאי לא יגרום לך לשנות הרגלים רעים ו/או התנהגות רבת ימים שהביאה למשקל עודף. אני מקווה שבפורום הזה תוכלי להנות משלל עצות,דעות,חוויות ותהליכים שאנשים עוברים כאן במשך תהליך ההרזייה שלהם. מצטרפת לשאלות של גיל גובה משקל וניסיונות דיאטה בעבר. בהצלחה

xenical-ניסיתי

לקחתי התרופה במשך כחודשיים ואני חושבת שרק שמנתי! עצם העובדה שמשהו עושה( כביכול) את העבודה בשבילך גורמת לך להיות פחות ערנית ויותר עצלנית לגבי הרגלי האכילה וזה כבר מזיק. כנראה שהבעייה שלי מלכתחילה לא הייתה כ"כ של הפרזה בשומנים כי אני נוהה יותר אחרי פחמימות וסוכרים ונדמה לי שגם את מתארת מצב דומה ולעניין הזה התרופה לא מתאימה. נראה לי שזה טוב יותר לאנשים שחולים על סופגניות נוטפות שמן וסטייקים רוויי שומן. אחרי חודשיים החלטתי שכל מה שזה תורם לי זה ארנק קליל יותר והחלטתי לרדת מזה. ואם את מעדיפה שלשול על פני עצירות- תאמיני לי שלא בעזרת התרופה הזו! תכיני לך בכל בוקר דייסה משיבולת שועל ( קוואקר) ותאכלי הרבה ירקות ופירות ( וגם פעילות גופנית תורמת לעניין). ושמן הזית דווקא טוב לך, יותר מהמיונז ומעוגת הבית! אני חושבת שחסר לך הבסיס לאכילה נכונה ( ארוחה אחת ליום?!)והשאלה איפה רוכשים אותו. לדעתי כדאי אצל דיאטנית של קופת חולים- הכי חסכוני. אפשר גם ללכת פעם אחת ולא להופיע יותר. נכון שזה נשמע משעמם ולא מלהיב אבל ככל שתתחילי לדעת מה טוב בשבילך מוקדם יותר, יהיה לך קל יותר. בהצלחה! יהודית

Happy1

New member
אני בעד תוספות טבעיות...

יש בחנויות טבע המון כדורים טבעיים שמבוססים של צמחי מרפא ועשוים לעזור בתהליך הירידה. אני מעדיפה להכניס לגוף דברים מבוססי צמחים וחומרים טבעיים מאשר כימיים. אני לדוגמא נוטלת באופן קבוע כבר שנים מולטי-ויטמין, כדורי שום, ולאחרונה גם אומגה 3. המטרה היא לאו דווקא הרזיה אלא בעיקר בריאות והפחתת שומנים בדם וכולסטרול. לאחרונה התחלתי אף להשתמש במוצר מבוסס ציטוזן הנקרא Fat-Ex והוא אמור לעזור בהפחתת שומנים בדם (נושא רגיש אצלי...) ובנוסף לכך אמור לתרום לירידה במשקל. מאוד מאמינה בהשפעתם של מוצרים אלה. אם לא יועיל, לא יזיק. כמובן שגם תוספות טבעיות במינון גבוה עלולות להזיק ועל כן יש להתייעץ עם מישהו מקצועי לפני כן.

תמי ב

New member
צריך להזהר מדברים כאלה,

גם מכדורים "בטוחים" להרזיה. יש לדברים מהסוג הזה תופעות לוואי מיידיות ידועות, ומה שיותר גרוע, תופעות לוואי שגורמות לנזק מצטבר. לא מדברת דווקא על הקסניקל. חבל להכניס לגוף כל מני חומרים שמשבשים תהליכים טבעיים. לפעמים הנזק גדול יותר מהתועלת.

מלודי בוקר טוב ../images/Emo42.gif

חלילה נניח (אם ניקח דוגמא מאוד קיצונית) חלינו במחלה קשה ונותנים בידינו כדורים כלשהם לעזור לנו להחלים. זה היה מתקבל כדבר ברור ומובן מאליו והיינו משתפים פעולה. אך יש מצבים, כמו הירידה במשקל למשל, שאילו היינו רואים את היווצרות המצב כבחירה שלנו. שאנו נושאים בתוצאותיה ויכולים להפוך בגישה נכונה את התוצאות הללו כרצוננו. זה היה היפוך המצב לכיוון הרצוי. מפני שמשמעות הצעד הזה הוא שאנו "לוקחים" את היוזמה = את עצמנו בידיים וזה בהחלט אומר שנרגיש יותר טוב ויותר שלמים עם עצמנו כשאני מנסים לעזור לעצמנו. כי איזו ברירה אחרת עומדת לפנינו, להסתכסך עם עצמנו, להיות מפולגים וקרועים פנימית, לנהל עם עצמנו מלחמות? או עד כדי להגיע להישענות ותלות בגורמים חיצוניים (הכדורים שסיפרת)? לעיתים מלודי, אנחנו משעבדים עצמנו בגלל מאווים אדירים וצרכים שדוחקים בנו עד כדי להגיע לשימוש במה שיכול להזיק לנו אפילו, ולא בגלל חוסר תבונה אלא במיוחד כתוצאה מגל של חולשה, קוצר רוח והדבר החשוב ביותר חוסר מודעות! אז...האם יש דרך אחרת? האם יש כמה דרכים? ובאיזה דרך נלך? אז התשובה היא שיש וכן. ודבר ראשון עלינו לנטרל את ההשפעה השלילית של להיות בעלי חשיבה שישנה רק דרך אחת (כמו שקרה לנו עד היום) ולקחת את השליטה והניווט לידינו ולמצוא אותה. את הדרך שלנו.. בעצם, לתת חזרה לרצון ולכוחות הוויה שלנו לפרוץ ולתת להם את הביטוי והמשמעות החשובה של כך: לעמוד על רגלינו שלנו! מבלי להישען על דבר. כך תהיי גם יותר חזקה ושרידה. הדרך להושיע/לעזור לעצמך בדרך שבחרת תערער לאט לאט את האמונה שלך בעצמך שניתן בעצם בכוח המחשבה והרצון לשנות מצבים בזכותך את. שזה כשלעצמו דבר בסיסי בעל כיוון והשפעה לא טובים (בלשון המעטה). בכל אופן, הטיפול התרופתי מלודי תזכרי, לא רק שעלול להזיק ולפגוע אלא בסופו של דבר לא משחרר או ישחרר אותך ביום מן הימים מהמאבק על השתפרות, התמודדות ולעבור את התהליך החשוב והנכון להגיע למחוז חפצך (= עשיה שתעניק לך לבסוף תחושת הישג אישית נפלאה). זו רק דחייה נוספת. את נמצאת בצומת דרכים. כל דרך שאת בוחרת בה תוביל אותך לגורל אחר. בחרי בדרך הנכונה למענך!! שלך, דליה.

קאלה14

New member
היי מלודי וכל חברי הפורום..

קראתי את כל השרשור הנ"ל וברצוני להמליץ לך מלודי לנסות את קבוצות התמיכה של O.A ו/או GREYSHEET. אשר מדברים על המנעות מסוכרים ושומנים במזון , שקילת האוכל ומחויבות לתקשר עם מאמן/ חונך יום ביומו ועליה למשקל פעם החודש בלבד!. אנשים שהייתי בקשר עמם ספרו לי על ירידות יפות של 40 ו- 50 ק"ג ואחרים אף יותר 70 ו-80, במשך כשנה וחצי ללא כל התערבות כירורגית או כימית כזו או אחרת, אלא שליטה והמנעות מה שגורם לנו "להשבר". חברה טובה שלי כבר שנה וחצי בתהליך, ירדה 38 ק"ג ,ספרה לי שהאוכל הפסיק לנהל אותה. היא אמנם מודדת בכל מקום את הארוחה שלה גם באירועים משפחתיים, אך שמחת החיים שלה החיוניות והזמן הפנוי שהתפנה לה בעקבות ה"סדר החדש" החזיר אותה לעצמה ולילדתה. בהצלחה. קאלה14

למעלה