Ya-Pan- ביסטרו יפני חביב. לא יותר.

Clockwork Peach

New member
Ya-Pan- ביסטרו יפני חביב. לא יותר.

בעקבות הביקורת המשתפכת של שגיא כהן ב"הארץ" היום:
http://www.haaretz.co.il/food/restaurants-reviews/.premium-1.4080020
(מניחה שלמנויים בלבד, מחר ודאי תתפרסם במוסף המודפס)

אנחנו נקלענו למקום יום לאחר סיום ההרצה, קצת לאחר הפתיחה ורגע לפני שהמקום התמלא לגמרי. הזמנו מס' לא גדול של מנות, שונות מאלו שהזמין כהן, ואולי בגלל זה השורה התחתונה שונה מאוד- האוכל היה נחמד, לא יותר, והשירות לא משהו בכלל (אם כי בימיה הראשונים של מסעדה זה מובן לחלוטין).
שמות, הרכבי המנות והמחירים לקוחים מהביקורת וממס' כתבות יח"צ שמצאתי:

ראשונות
-טרטר דג ים בתוך קונכייה פריכה מקמח סמולינה, עם ביצת שליו נאה (18 ₪ ליחידה) - לא בטוחה לגבי סוג הדג, שהיה טוב, אך שילובו עם פירורי הברס (כך זיהיתי, לפחות) בתחתית הקונכייה הפריכה (מנה לא מאוד נוחה לאכילה, אגב, ששיערנו שיש לאכול בידיים אף שלא הוסבר לנו דבר) היה משונה ולא נעים, ומשהו במנה לא התחבר לטעמנו. בעיקר התעוררו געגועים לבוטנים בטרטר-עטוף-אבוקדו של "שילה".
-סושי טמארי - כדורי אורז עטופים בדג-נא (48 ₪) - 4 כדורים עטופים דגים שונים, עם ווסאבי (שבשלב זה הזכיר לי מיד את הווסאבי בקרפצ'יו הטונה עם סורבה הקמפרי של "שילה". בחיי שאין לי אחוזים במקום, לדאבוני, אך מרגע שנטעם "מדלן"-הטרטר כבר אין דרך חזרה מההשוואה) מצופה בתוספות שונות. מנה אסתטית מאוד, ומוצלחת.
-שיפוד קלמרי (כ-24 ₪) - הקלמרי היה מזוגג ברוטב אסיאתי תוצרת בית, ובעל טעמי צלייה טובים. שיפוד טעים, אך מאוד סטנדרטי.

עיקריות
-סלמון צלוי עם יוגורט, דבש וחמאה חומה (72 שקל) – מנת סלמון נחמדה, סטנדרטית, ומאוד-מאוד שומנית. זיגוג ה"יוגורט, דבש וחמאה" לא הורגש באופן מיוחד.
-המבורגר-יאקי בלחמנייה רכה עם קימצ'י מלפפונים ורוטב ברביקיו תוצרת המקום (56 שקל) – תערובת הבשר הייתה טעימה מאוד, והמנה הוכרזה כמוצלחת והמספקת בארוחה (ועדיין לא ממש התעלתה לגבהים).
-תוספת של גראטן תפוחי אדמה עם אצות (לא זכור לי המחיר) – שוב מנה שמנונית מאוד, ולא טעימה במיוחד. רצועות תפוחי האדמה המגוררות הזכירו בעיקר תערובת לא אפויה של לביבה.

על קינוח במקום כבר החלטנו לוותר, אף שלפי כתבות היח"צ אני רואה שמדובר בחטיבה מושקעת של התפריט. השף עצמו היה במקום, כמובן, אך משך מרבית שהותנו התראיין ל"גיא פינס" (יום ראשון לאחר הרצה- לגיטימי בהחלט). השירות, כאמור, היה רחוק שנות אור מזה ה"מהוקצע, בקי ויעיל", שלא לומר- סינרגי, שמתאר כהן. המלצרים הלא-רבים הסתובבו בזוגות והקדישו זמן רב לכל שולחן, תשומת לב חיובית ביסודה שגרמה לשאר השולחנות לחכות זמן רב לפני שזכו להתייחסות. המלצרים שלנו, לפחות, לא היו קשובים במיוחד, מה שגרם למס' טעויות קטנות במעמד ההזמנה, וכן התעקשו לשאול לפחות 3 פעמים אם המים בהם אנו מעוניינות הם מינרליים, אף שבכל פעם ענינו שלא; צלחות ההגשה של המנות הראשונות כמעט פונו עוד בזמן שלעסנו וליקטנו את סופן, וצלחות המנות העיקריות חיכו מולנו ריקות זמן רב לאחר סיום הארוחה. לא קטסטרופה, וגם לגמרי מובן בימים הראשונים (לא מיהרנו, כך שגם האיטיות התקבלה בהבנה), אבל גם אין ממה להתרשם יותר מדי.
יחד עם שתי כוסות יין הבית הפשוט והחביב, יצאנו עם חשבון של כ-330 ₪ לשלוש, לפני טיפ. בהחלט לא יקר, אף שהמנות עצמן היו קטנות למדי. בסה"כ, סיכמנו שהמקום נחמד, אך שלא נחזור.
 

erezavn

New member
נראה דווקא מקום מעניין שקצת יוצא מהשגרה של היפניות כאן

מהתפריט יש לא מעט מנות שנראות לי שוות טעימה (את חלקן שגיא כהן טעם).
לגבי ההשתפכות שלו. לפעמים נדמה שהוא על תקן של מעריץ נלהב, יותר מאשר מבקר אובייקטיבי. כך הצטיירה בעיניי הביקורת הנלהבת שלו מהירו ראמן לבונטין (הבינוני מאד בעיניי) וכך מצטיירת הביקורת הכל-כך נלהבת מיא-פן. (אגב - שם לא משהו בעיניי).
אני מניח שבקרוב אנסה בעצמי. והלוואי שאמצא שיש בסיס להתלהבות של שגיא כהן.
 

Clockwork Peach

New member
אני מסכימה, ולכן החלטנו להיכנס לנסות.

מבחינתנו, לפחות, הייתה אכזבה. אולי לא הזמנו את המנות המקוריות ביותר בתפריט (ההרכב לא איפשר), אבל גם אלו שניסינו נשמעו מעניינות מכפי שהיו בפועל. מלבד הטרטר, בו הטעמים לא השתלבו היטב לטעמנו, והסושי טמארי המוצלח (ניסיתי רק אחד מהרביעייה, אך נראה שגם השאר היו מוצלחים. לצערי לא הוסבר לנו מה בדיוק קיבלנו), שאר המנות היו סטנדרטיות להשמים.
כמובן שאשמח לקרוא ביקורות נוספות מהמשך פעילות המסעדה ולהתבדות. התפריט נקרא מצוין.
 
יש שתי בעיות עיקריות עם שגיא כהן

הראשונה זה שהוא לעולם לא חווה חוויה בינונית. זה תמיד נפלא, מדהים ומסחרר או חלטורה מחרידה ומבישה. במציאות זה מאוד נדיר לפגוש באחד הקצוות הללו.

הבעיה השניה זה שהוא כותב כ"כ הרבה על הדברים שמסביב לאוכל. על התפריט, על העיצוב, על הקונספט. ואין שום אחידות משבוע לשבוע ב-"הגות" שלו. אני יכול בקלות למצוא שתי ביקורות בהן משפטים סותרים לחלוטין על כל מיני "אמיתות" בלתי ניתנות לערעור שהוא החליט באותו שבוע.

אפשר אפילו לקחת את מה שכתב על יא-פאן ולהפוך את זה לקטילה גורפת שתשמע בדיוק כמו שגיא כהן.

פשוט במקום המשפט הפותח בביקורת:
"רק כשמגיעים לשורה התחתונה ממש של התפריט, כתב החידה הרבגוני שהוא "Ya- Pan", מסעדתו החדשה של יובל בן נריה, מתחיל להתפענח. בשורה הזו נמנות התוספות: גראטן תפוחי אדמה; כדורי תפוחי אדמה מטוגנים; שעועית; אורז וצ'יפס. ופתאום, המילים "ביסטרו יפני" מתחילות להישמע פחות כמו סיסמה, ויותר כמו פרוגרמה. אחרי הכל: מה יכול להיות יותר ביסטרו מאשר: גראטן/צ'יפס/שעועית? ומה יכול להיות יותר יפני מאשר אצות (בגראטן), טמפורה (לכדורי תפוחי האדמה) או פונזו (בשעועית)?"

אפשר היה בקלות לדמיין משפט כמו:
"רק בישראל אפשר לקחת אלפי שנים של מסורת יפנית ואלפי שנים של מסורת צרפתית ולערבב אותן בזלזול מוחלט כאילו הן רכוש פרטי. מה בין אצות נורי וגראטן תפו"א? מה הקשר בין שעועית ירוקה לרוטב פונזו? רק הנובורישיות וגסות הרוח הישראלית יכולה להחליט שהיא יודעת יותר טוב מ-500 מסעדות הממושלנות בטוקיו ופריז. צ'יפס במסעדה יפנית? אם זה לא היה עצוב אפשר היה לצחוק על החלטורה".
 

החתולית

New member
עשית לי את היום

 

trilliane

Well-known member
מנהל
גרופומן מייגע (או לוּ אייל שני היה מבקר ולא שף)

 

Clockwork Peach

New member
אני מודה שבתחילת הקריאה לא הייתי משוכנעת לאיזה כיוון

הביקורת הולכת.
 

Gרר

New member
בינגו. זה כל כך נכון

במיוחד שאין לו אמצע. גם אני חשבתי לא פעם איך זה יכול להיות שכשהוא נהנה ממקום כלשהו זה תמיד משהו אקסטראאאאאאאאאאאווגנדי וכל פעם שהוא לא נהנה זה נפילה תהומית. מה קרה? אף פעם לא היה לך סתמי? בינוני? ככה ככה?

זה מוריד בעיניי את כל הרלוונטיות של הדיווחים שלו.
 

Gרר

New member
גם אני הפסקתי מתישהו...

אלא אם מצטטים בפורום ומאד משעמם לי באוטובוס
 

מיכאל ג

New member
אני הרבה פעמים לא מסכים איתו

אבל הוא כן כותב טוב. אני מתייחס לביקורות שלו כבידור נטו ולא מייחס להן יותר מדי משמעות. אני מניח שחבל על בעלי המסעדות שמפסידים עסקים בגללו, כמו שחבל על הסועדים שהוא שולח למקומות הזויים ולא מהנים בעקבות ביקורת חמה על מקום זה או אחר.
 

החתולית

New member
אבל הן לא בידור

הן ביקורות שיש מי שמתייחסים אליהן ברצינות, ועל-פיהן בוחרים אם ללכת או לא ללכת למסעדה.
 

sweetdreams

New member
חשיבות הביקורת שקולה לדעתך על המבקר

כותב טוב או לא, מתלהם או לא, המבקר הוא בסה״כ עוד אדם שכותב את דעתו על מסעדה שביקר בה. אם בסה״כ הוא אדם שאת מתרשמת שמבין על מה שמדבר, וסומכת על שיקול דעתו הקולינרי, אז דעתו תהיה רלוונטית לך.
אחרת, לא.
אז בלי להכנס לסגנון הספרותי שבו שגיא כהן כותב את ביקורותיו, שהוא הבידור אבל לא רלוונטי בעיניי לביקורת עצמה, היא עצמה לא חשובה יותר בעיניי מביקורות של מספר כותבים אחרים, לא מבקרים מקצועיים כמוהו, אבל שאני חושבת שדעתם קרובה יותר לדעתי, ועל כן הביקורות שלהם רלוונטיות עבורי הרבה יותר.
 

החתולית

New member
או, יש לי בעיה גם עם הביקורות עצמן

נכתבו עליהן תילי תילים של פוסטים כאן ובמקומות אחרים.
&nbsp
אבל אני לא דוגמא, משום שאני "משתמש מושכל". הדיוטות שקוראים את הביקורות שלו, עלולים להתרשם מצורת הכתיבה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני תוהה כמה "הדיוטות" באמת שורדים את הטורים המייגעים שלו...

 

מיכאל ג

New member
ביום חמישי חשבנו לבקר שם

ידידה שלי גרה ממש קרוב, מרחק כמה דקות הליכה. ידעתי שאין הזמנת שולחנות, אז הלכתי להכניס אותנו לרשימת ההמתנה. השעה היתה שמונה וחצי. המארחת אמרה שהמתנה תיקח חצי שעה עד שעה, והיא לא יודעת כמה בדיוק. שאלתי אם יוכלו אולי לסמס לנו בהתראה של חמש דקות כדי שלא נאלץ לחכות שעה בעמידה מול המסעדה. אמרה שאין להם טלפון.
הלכנו לאכול במקום אחר. נחזור, אולי, כשהמקום יאבד את זוהרו ויהיה אפשר לאכול שם בלי להרוס את הברכיים.
 
למעלה