Yellowjackets - האם הם נוטשות את הקן?

danakama10

New member
Yellowjackets - האם הם נוטשות את הקן?

בחלק עזוב בחצר שלנו גילינו בשנה שעברה קן של yellowjackets גדול. יש לנו עכשיו תכנונים לגבי האיזור הזה, ולפני שנתחיל לעבוד עליו, רציתי לדעת אם למישהו יש מושג איך אפשר לדעת אם הקן ריק? לא הייתי רוצה להתחיל לעבוד שם ולהכעיס אותם

חוץ מהמלכות, שמעבירות את החורף

בהייברניישן במקום אחר, כל שאר היילו-ג'אקטס מתים בחורף. המלכות מתחילות את הנחיל מחדש כל שנה. הן גם בד"כ לא חוזרות לאותו קן, עם אולי יוצא דופן כשמדובר על חור באדמה, בין שורשי עץ, וכו'.
באופן כללי יותר, וכבעל ניסיון בחיסול 4 קנים ב-3 חצרות שונות, אני יכול לומר לך שכשקן פעיל, קשה לפספס את זה במהלך שעות היום (אלא אם אתה איכשהו מפספס, כמוני בפעם הראשונה, וחוטף 11 עקיצות במרווח של משהו כמו 3 שניות...), ותצפות קצר בשעות האור יבהיר אם יש פעילות או לא. אם יש, הטיפול צריך להעשות בלילה, אחרי שנאספו בקן ואינן פעילות.

danakama10

New member
הבנתי

הקן באמת באדמה, אבל אפשר לצאת מנקודת הנחה שכרגע הקן ריק? כלומר, הוא לא פעיל לא רק בגלל שזה חורף אלא מכיוון שהוא ריק, חוץ מאולי המלכה?

הוא לא פעיל משום שבחורף כל הזכרים

והפועלים מתים. יכול להיות שיהיו גופות בפנים... המלכות היחידות שנותרות בחיים אבל הן בהייברניישן במקום אחר ואמור להיות בטוח לפנות את הקן הישן (לחפור החוצה במקרה שלכם) בלי צורך לרסס.

Boston Guy

New member
זה תלוי כמה הקן גדול...

אם מדובר בקן בגודל של פלוס מינוס כדורגל - הייתי מטפל בו לבד.
אבל אם מדובר בקן ממש גדול - יש קינים בגודל של אדם בוגר ואפילו יותר מזה - הייתי ממליץ לקרוא לבעל מקצוע, אפילו אם את חושבת שהקן נטוש.

יש לך תמונה של הקן הזה? הוא בתוך האדמה \ בתוך עץ \ במקום שאי אפשר להגיע אליו - או שכולו גלוי לעיין ואת יכולה להעריך את הגודל שלו?

בקינים שלי יצא להיפטר מהם - שרובם היו במקום גלוי לעיין - השתמשתי בספריי לקטילת צרעות מאלו שמתיזים למרחק ארוך.
עשיתי את זה לפנות בוקר לפני זריחת השמש, או בערב אחרי שמחשיך - בשעות שבהן הצרעות לא פעילות ונמצאות בתוך הקן.
המיכלים האלו מתיזים למרחק מאוד גדול - עד 10 מטר. עמדתי כמה רחוק שאפשר מהקן אבל שהסילון מהמיכל עדיין יגיע אליו, ולבשתי בגדים עם שרוול ארוך, כובע, כפפות וכיוצ"ב - והתחלתי עם להתיז את הסילון של קוטל החרקים ישר לתוך פתח הקן.
אם הקן מאוכלס - הצרעות בהחלט יצאו בהסתערות, אבל הריסוס הזה מאוד חזק, ורובן מתות ברגע שהספריי הזה נוגע בהן. אולי אחת ממאה מצליחה לעבור את מחסום הספריי. רוב הצרעות ימותו בתוך הקן. ואני לרוב ממשיך לרסס עד שהקן כולו ספוג בקוטל החרקים..
אחרי שהקן ספוג טוב בקוטל הצרעות, אני מחכה לאור יום מלא ואז דואג לפרק את כל הקן ולהיפטר מכל זכר ממנו.

danakama10

New member
הקן נמצא באדמה

ובקיץ שעבר היה פעיל מאוד. כיום לא נראה שיש שם פעילות. השאלה אם זה בגלל החורף או בגלל שהם כנראה עברו?כלומר, האם יש טעם לרסס בכלל?
אני מצרפת תמונות של הקן היום, למרות שקשה לראות בדיוק מה קורה שם. מה שרואים בתמונה הוא בערך באורך 2 פיט.

ilanvag

New member
איפה אתם גרים? באיזה איזור?

כלומר רוצה להבין אם החורף אצלכם הוא כמו בניו-אינגלנד, או שזה חורף של דרום קליפורניה.
&nbsp
אין לי ניסיון בכלל עם דברים שכאלה, אבל אחד הכללים שמובילים אותי בחיים הוא -- אם יש ספק, אין ספק!
&nbsp
כלומר, אם קיים ולו הספק הקטן ביותר שיש משהו בקן הזה, ולדברייך את לא יכולה לדעת בוודאות -- קני את הקוטל הכי חזק שיש, ואפילו כמה בקבוקים (בוסטון גיא נשמע בטוח יודע על מה בדיוק להמליץ לך), ותכסחי לקן את הצורה, לפני שאת מתקרבת לשם... יעלה כמה גרושים, אבל את תהיי שקטה ורגועה יותר כשתתקרבי לקן

אילן צודק. הניסיון שלנו הוא של החוף המזרחי. חיפשתי עכשיו

ובאתר של UC כתוב באמת שבאיזורים החמים יותר של קליפורניה חלק מהנחילים שורדים לעתים כמה שנים כשהחורף לא קר. אז אם אתם באחד האיזורים האלו, באמת כדאי לנהוג במשנה זהירות.
&nbsp

Boston Guy

New member
לקן באדמה ממליצים על אבקה

DRIONE - מתוצרת BAYER.
רצוי להשתמש ב DUSTER - מפוח ידני לפיזור אבקה עם צוואר ארוך.

למעלה