Yet another שאלת פינאלה

john1987

New member
Yet another שאלת פינאלה

אני מעוניין להקליד יצירה שכתובה free form, ללא מקצב מוגדר וללא חלוקה לתיבות. חיטטתי הרבה, אבל עקב עצלנות פושעת לא בדקתי את דפי העזרה (שאפשר ללכת בהם לאיבוד בקלות). לא מצאתי דרך לעשות את זה. היש פיתרון לבעיה?

john1987

New member
הקפצה נואשת

*נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש**נואש*

lvb

New member
אתה מוכן להסביר בדיוק?

יש דרך לכתוב ללא תיבות (הפשוטה שבהן היא פשוט להעלים את קווי התיבה), אבל זה דורש התארגנות וקצת מורכב. הפתרון לחוסר משקל הוא יותר מסובך, כי או שעושים פשרות או שעושים קיצורי דרך גרפיים. או שתסביר בפירוט או שתפנה אליי באופן פרטי, יש לך המסנג'ר שלי אני חושב.

john1987

New member
למען האמת

זה יעיל לכתוב את התשובה כאן, כי אז אני מתייג לי את זה ומעביר הלאה לאחרים שמתעניינים באותה שאלה (ולשאלה הספציפית הזו יש עוד אנשים מלבדי שמחכים לתשובה). אני לא יודע מה לפרט כל כך - זו יצירה ללא חלוקה לתיבות וללא סימון משקל. אני גם אעדיף שהגזע של התווים לא יפנה כלפי מטה החל מהתו על אמצע החמשה, אבל זה כבר קצפת על העוגה. להעלים את החלוקה לתיבות יכול לעזור, אבל אז יהיה קשה לחבר תווים בין תיבה לתיבה ושאר בעיות. אעדיף תשובה של חוסר משקל.

lvb

New member
אין חור משקל בפינאלה

אבל בוא נתחיל מהפשוט: כדי לשנות את כיוון הרגליים של התווים לוחצים על L וזה משנה אותם. כדי להעלים קווי תיבה צריך לבחור בכפתור של "measure" (נראה כמו תיבה עם הפסקה של שלם עליה), לחיצה כפולה על התיבה שרוצים להעלים את קו התיבה הימני שלה, ושם באפשרויות בוחרים בללא קו תיבה. זה פשוט. כדי ששמיניות יהיו מחוברות אחת לשניה לפי ההיגיון שאתה רוצה, אתה צריך לשנות את המשקל מתיבה לתיבה, וכך לא תהיה לך בעיה כזאת. אני ממליץ לך לראות מה ההיגיון המוסיקלי לפי פראזות קטנות, ולקבוע לכל תיבה, או כל כמה תיבות, משקל שונה כדי ששמיניות ותווים עם רגליים מחוברות, יתחברו כרצונך. כדי ששינוי המשקל לא יופיע כל פעם שהוא קורה, בחלון של קביעת המשקל יש לחצן options שמגדיל את החלון. בחלקו התחתון יש שוב סקאלה של משקלים שמופיעה על חמשה נוספת. בחמשה התחתונה אתה קובע את המשקל החדש ודואג שבחמשה העליונה יישאר המשקל שהוצג בתחילה (לצורך העניין, נניח שבתיבה הראשונה מופיע משקל, ואח"כ כבר לא). אחרי שקבעת את עניין שני המשקלים, האמיתי למטה וה"מופיע כביכול" למעלה, תדאג לסמן את האפשרות של use different time sugnature for display (או משהו דומה). הבעיה המורכבת יותר היא שאין אפשרות להעלים את המשקל בתיבה הראשונה של היצירה. מה שאני מציע לך לעשות במקרה כזה הוא להשאיר תיבה ראשונה ריקה ולעצב באופן גרפי את היצירה כך שהתיבה השניה תופיע בתחילת עמוד, והיא תהיה כביכול התיבה שמתחילה את היצירה, וכך לא יופיע עליה משקל. את מספרי התיבות אפשר לבטל או לשנות כך שזה לא יפריע. הכל ברור?

Petrus

New member
אפשר פשוט להסתיר את המשקל

אם נכנסים למאפיינים של תיבה ספציפית (measure attributes) יש אפשרות לבחור ב-Time Signatures את האופציה Always hide, ואז לא מופיע המשקל.

למעלה