אני חושב שחזית מאוחדת למלחמה בזיהום משני תשיג יותר תוצאות.
איחוד בין אגודות האלרגיה השונות ודרישה לסטנדרט אחיד בו מרכיבי המוצר יהיו אלו שברשימת הרכיבים בלבד ללא זיהום משני תהפוך את החיים לקלים יותר תוך הפיכת כמה שיותר מוצרים סטנדרטיים לברי צריכה עבור כולנו.
 
אני עד לתהליך כזה במספר סופרים בספרד. בסופר מסויים (Mercadona) זה הגיע לרמת נפוצות כזו שאם יש מסטיק או שוקולד בקופות שאמור לפתות את כולם אני לא צריך לקרוא מרכיבים כי היצרנים טרחו לשים סמל Sin Gluten על קידמת המוצר.
 
הנגשת מוצרים רגילים ע"י סטנדרטים גבוהים יותר מאפשרת מגוון רחב יותר. כמו כן היא גורמת ליצרנים לחשוב אם להשתמש במרכיב אלרגני או מרכיב שאינו אלרגני - למשל עיבוי עם קמח תירס או אורז במקום קמח חיטה כשלא מדובר במרכיב עיקרי שחיוני למוצר. כנ"ל אגוזים, ושאר המרכיבים האלרגנים.
 
כאשר המרכיב האלרגני הוא חלק חיוני מהמוצר (לחם חיטה, חלב, ביצה) אני מקבל שהוא תמיד יהיה במוצר.