צריך לזכור - כולם עדיין מוזהרים מפניה
זה שהתפרסם מאמר בעיתון נחשב, ואח"כ גם בטמקא, עוד לא אומר שההמלצות השתנו.
אני בטוח שאם תעשה משאל בקרב תזונאים עדיין רובם יסבירו כמה כולסטרול זה דבר רע בתזונה. ככה הם למדו. כולם, כמו כולנו, גדלנו על 40 שנה של המלצות כאלה, וזה שהתברר מחקרית שאין מאחורי זה כלום, לא יגרום לתזונאים, או למי מאיתנו, לשנות את תפיסתו בקלות. לא כל שכן מערכת שלמה.
על אחת כמה וכמה המלצות לסוכרתיים. זה שיש המלצות לא אומר שיש מחקר שמגבה אותן. ויותר מזה, זה לא אומר שאין מחקר שממש סותר אותן.
לגבי הביצים - נדמה לי שהנושא הזה עלה לפני כמה זמן כאן בפורום. ביצים, באופן כללי מאד בריאות ואינן מקושרות סטטיסטית עם בעיות בריאות באוכלוסיה הכללית. כבר שנים שידוע שאין קשר בין צריכת ביצים לבין כולסטרול בדם. לעומת זאת, כן נמצא קשר בין צריכת ביצים למחלות לב אצל סוכרתיים, כלומר עליה קטנה אך מובהקת סטטיסטית בסיכון למחלת לב בין סוכרתיים שאוכלים ביצים ביחס לסוכרתיים שלא אוכלים ביצים. לא ברור מה מקור העליה הזו (והיא כנראה לא קשורה לכולסטרול), ובמחקרים שאני סקרתי, למרות שהאפקט רובסטי מספיק בשביל להתייחס אליו ברצינות, המחקרים עצמם לא מספיק טובים, למשל בכך שלא שולטים סטטיסטית במידת האיזון, וכד', שעשויים להיות גורמים מסבירים אלטרנטיביים.