[YNET] הנחיות חדשות: "האיסור על אכילת חמאה אינו מוצדק"

tulkin

New member
ועוד איך קשור לסוכרת.

שומנים זה הבסיס לתזונה דלת פחמימות שהיא אחת הדרכים הטובות ביותר לשמור על איזון.
למעשה הפחד משומנים הוא זה שמונע מסוכרתיים רבים לנסות את הדרך המצויינת הזו.
&nbsp
 

Dave1972

New member
אם כך - עוד יותר טוב!

אני מודה שמאז שאתה מפמפם את זה פה, אני מפחד פחות משומנים.
&nbsp
 

ladybug4NLP

Active member
גם ד"ר אבני בספרו "שוטי החלב" ((כן שוטי ולא שותי)

ממליץ לא להשתמש במוצרי חלב-וכן מאפשר שימוש בחמאה
 

tulkin

New member
גם כן מקור של סמכות.

למיטב הבנתי אין שום ממצאים מדעיים שמראים נזק כלשהו בצריכת מוצרי חלב, ואם אנחנו מהללים ומשבחים את הרשויות על כך שסוף סוף הם מכירים בזה שהם הולכו שולל ושאין ראיות מדעיות לנזק כלשהו מצריכת שומן וכולסטרול, אין זה המקום לתמוך באנשים ששוללים מזונות אחרים ללא כל ראיות לנזק.
&nbsp
 

אבו זקן

New member
זהירות...

אם יש דבר אחד שאפשר להגיד בבטחון על המלצות תזונתיות, הרי הוא שאי אפשר להגיד בבטחון כלום על המלצות תזונתיות. לפחות לגבי צריכת כולסטרול, חולי סוכרת עדיין מוזהרים מפניה (אני לא מספיק מעורה בכל המחקרים כדי לקבוע דעה משלי) כך שלא הייתי ממליץ להתחיל לאכול שש ביצים ביום.
 

tulkin

New member
צריך לזכור - כולם עדיין מוזהרים מפניה

זה שהתפרסם מאמר בעיתון נחשב, ואח"כ גם בטמקא, עוד לא אומר שההמלצות השתנו.
אני בטוח שאם תעשה משאל בקרב תזונאים עדיין רובם יסבירו כמה כולסטרול זה דבר רע בתזונה. ככה הם למדו. כולם, כמו כולנו, גדלנו על 40 שנה של המלצות כאלה, וזה שהתברר מחקרית שאין מאחורי זה כלום, לא יגרום לתזונאים, או למי מאיתנו, לשנות את תפיסתו בקלות. לא כל שכן מערכת שלמה.
על אחת כמה וכמה המלצות לסוכרתיים. זה שיש המלצות לא אומר שיש מחקר שמגבה אותן. ויותר מזה, זה לא אומר שאין מחקר שממש סותר אותן.
לגבי הביצים - נדמה לי שהנושא הזה עלה לפני כמה זמן כאן בפורום. ביצים, באופן כללי מאד בריאות ואינן מקושרות סטטיסטית עם בעיות בריאות באוכלוסיה הכללית. כבר שנים שידוע שאין קשר בין צריכת ביצים לבין כולסטרול בדם. לעומת זאת, כן נמצא קשר בין צריכת ביצים למחלות לב אצל סוכרתיים, כלומר עליה קטנה אך מובהקת סטטיסטית בסיכון למחלת לב בין סוכרתיים שאוכלים ביצים ביחס לסוכרתיים שלא אוכלים ביצים. לא ברור מה מקור העליה הזו (והיא כנראה לא קשורה לכולסטרול), ובמחקרים שאני סקרתי, למרות שהאפקט רובסטי מספיק בשביל להתייחס אליו ברצינות, המחקרים עצמם לא מספיק טובים, למשל בכך שלא שולטים סטטיסטית במידת האיזון, וכד', שעשויים להיות גורמים מסבירים אלטרנטיביים.
&nbsp
 

oritta17

New member
חמאה או תחליף,תמיד יש לצרוך במינון נמוך,,,

הכול טוב רק במינון נמוך:
מריחת שכבה דקה של חמאה בכריך,בטלה בשישים,כי המינון נמוך ואין בו נזק.
בדיוק כמו כול מזון אחר במינון הנכון,
למשל: אורז לסוכריים: כשאוכלים פלפל ממולא עם אורז ,זה מינון טוב למנה.
אבל, צריכת 14 כפות אורז כתוספת למנה העיקרית,זה כבר עודף פחמימות,
שגורמים נזק,ומקפיצים את הסוכר.
אם מתרגלים לצרוך מינון נמוך, לא קורה כלום.
 
למעלה