You and Whose Army?

vegetable man

New member
You and Whose Army?

Come on, come on You think you drive me crazy Come on, come on You and whose army? You and your cronies Come on, come on Holy Roman empire Come on if you think Come on if you think You can take us on You can take us on You and whose army? You and your cronies You forget so easy We ride tonight Ghost Horses בואי, בואי, את חושבת שאת מוציאה אותי מדעתי בואי, בואי, את והצבא של מי? את והחברים שלך בואי, בואי, אימפריה רומית קדושה בואי אם את חושבת, בואי אם את חושבת, שאת יכולה להתמודד איתנו שאת יכולה להתמודד איתנו את והצבא של מי? את והחברים שלך את שוכחת בקלות אנחנו רוכבים הלילה על רוחות-סוסים __________________________________________________________________ אתם מוזמנים להתייחס לשיר המצויין הזה - אני קצת לחוץ בזמן ואני אעשה את זה מאוחר. ובכלל, אני תוהה, האם היה מקום לתרגם את השיר בלשון נקבה, או שלאו דווקא...​

OMFGomer

New member
זה דווקא נורא מעניין להתייחס לזה

בלשון נקבה.. אבל אני לא ראיתי את זה כיחס לאישה, אלוהים יסלח לי, ראיתי את זה כדיבור כללי לממסד, האמת. =]

Knives Out

New member
בחיים שלי לא ראיתי את זה בלשון נקבה

למה שזה יהיה דווקא בלשון נקבה? אני שמעתי דברים רבים על זה שהשיר מבקר את דרכיו הפוליטיות של טוני בלייר.. אחד השירים האהובים עליי ביותר.

LostChild

New member
אלכוהול

יש כמה שירים של רדיוהד שמתחברים עבורי למנטליות האנגלית של שתייה מרובה של אלכוהול עבורי הטקסט מדובב לשונו של אדם מאוד שיכור בפנייה לאדם זר כלשהו וזה כי הביטוי "אתה ואיזה צבא" נאמר לרוב לקראת פתיחה בסשן מכות כזה או אחר

vegetable man

New member
אתם יכולים לפרט

זה כיוון מעניין, למה דעתכם התכוון תום? תרגום שיר כזה בעייתי (בלי קשר שלא תמיד צריך לתרגם), כי אמפריה רומית קדושה מכריח את השאר להיות בלשון נקבה.

Latisia

New member
קצת באיחור אבל...

לדעתי זה שיר מקסים.. הגיטרה השקטה הזו והפסנתר. אני אותו בהופעות. תמיד התיחסתי לשיר בלשון נקבה... משמעות השיר דיי סתומה בשבילי ואין לי מושג על מה זה מדבר. אבל זה היה השיר הראשון שהתחברתי אליו אמנזייק ואני ממש אוהבת אותו! כייף לנגן אותו (= דרך אגב, ג'ון פרושיאנטה, הגיטריסט של רד הוט צילי פפרז, עשה קאבר לשיר הזה... ראיתי את זה פעם בהופעה שלו. אין לי מושג אם הוא הכניס את השיר לאחד האלבומים שלו יש לו יותר מידי :X

lbsh

New member
אולי תום טוען

שאנחנו עדיין חיים בשלטון הממשיך דרכו של האמפריה הרומית, ושלמרות שעברו כל כך הרבה שנים עדיין האנשים ש"מזיזים" את הכלכלה ואת ביטחון העולם הם עדיין פסיכופטים תאווי שררה. אולי. נתראה במלחמת הנפט הבאה...

למעלה