you are what you eat?

EaTit442

New member
you are what you eat?

בוקר טוב! משהו לשתות? אולי קצת מיץ לימונענע טבעי? (סוכר, תרכיז מיץ לימון, נענע, חומרי טעם וריח), ממשיכה מכאן לבצפר? בטוח יתחשק לך איזה משהו בין שיעור ערבית לסוציולוגיה, חטיף תירס? תירס נשמע טבעי (קמח תירס, שומן צמחי, גבינה, חומרי טעם וריח, צבע מאכל E160, חומר משפר טעם E162, מלח), ועכשיו ממש מלוח וצמא לך בפה, אז הנה קחי פחית, אפילו דיאט (מים, פחמן דו חמצני, צבע קרמל, חומצות מאכל, אספרטיים, חומרי טעם וריח, חומר משמר, אססולפם K)-רק תזהרי לא לצרוך יותר מ40 מ"ג אספרטיים ו15 מ"ג אססולפם K לכל קילו ממשקל הגוף (למה? יכול להיות שאת צורכת רעל??). טוב, בית, ולמרות שחורף עדיין קצת חם פה, אחרי צהריים מתחשק לך גלידה משובחת עם ריבת חלב? קחי מהפריזר (קרם טופי גלידה, שמנת, קרמל (חלב מרוכז ממותק, סוכר, מים, סירופ תירס, שמן קוקוס, חומר הקרשה: פקטין, חומר מתחלב: לציטין, סויה, מלח, ונילה) חלב, סוכר, בסיס קרמל: חלב, חלמון ביצה, ציפוי קרמל ושומן צמחי: חלב מרוכז ממותק, חמאת קקאו, שמן קוקוס, סוכר, שמן סויה, חלב, סירופ תירס, מים, חומר טעם) ורק כי כבר כמעט נגמר היום אולי גם איזה וופל מהארון ממתקים (סוכר, קמח חיטה, שמנים ושומנים מהצומח (חלקם מוקשים), חמאת קקאו, אבקת חלב נוכרי, עיסת קקאו, קמח סויה, אבקת קקאו, לציטין, חומרי טעם וריח, מלח, חומרי תפיחה, כלל מוצקי קקאו: 25% מינימום). פווו, נגמר היום. את חושבת שאת עבדת קשה? תראי מה יש לגוף שלך לעכל וזה רק מחצאי ארוחות ביניים. זה ייקח לו הרבה זמן למצוא בית לכל הרעלים האלו והעניין הוא שמחר בבוקר, כשהוא יתחיל שוב בתהליך העיכול (או אולי, תהליך סילוק הפסולת), את תחושי את הקיבה, תאכלי ארוחת בוקר גדולה ושוב הכל יתחיל מהתחלה והגוף ישאיר חסר אונים. אולי מחר בבוקר אפשר יהיה לבחור אחרת?

aradori

New member
תשתי סודה:

מים, פחמן דו-חמצני ו... חומרי טעם וריח (????). [סודה של חברת קינלי]

EaTit442

New member
קצת הזוי,

(או אולי- המון הזוי), ואני אומרת שאפשר אחרת, אתמול היו חגיגות השבוע שלי לאחרת. כי זה לא יאומן מה שדוחפים לנו בכל מדף באריזות צבעוניות, וזה לא ממש משנה אם זו צרכנות מהסוג המיינסטרימי של פרינגלס והאגן דאז או מהזן המתחסד יותר של מוצרי סויה מעובדים (ואני לא מגחכת על, הייתי מחסדי הזן הזה תקופה לא קצרה מחיי הקצרים משהו). אנחנו משקיעים מחשבה בכל כך הרבה דברים שסובבים את החיים שלנו, אם זה דת או מדינה או סבל של חיות, אבל איכשהוא לגבי מה שנכנס לגוף שלנו אנחנו הרבה יותר סלחניים. כמעט ולא חושבים פעמיים על הטעמים המלוחים נורא שגורמים לנו להיות צמאים למתוק נורא וחוזר חלילה. דוחפים לעצמנו מזון רקוב באריזה מרשרשת. די להרס העצמי.

aradori

New member
../images/Emo32.gifאגב הרס עצמי - אני חולה!!!!

כן, כן - אני חולה!!! (כהזדהות עם מנהלת הפורום). בדרך-כלל אני לא אוכל בחוץ, אבל אתמול סיימתי מילואים והייתי **רעב** (כל ה-ז´ להיות טבעוני בצבא
סתם...) - אז עשיתי את השגיאה וקניתי לי פיתה עם חומוס-צ´יפס-סלט (וזה אפילו לא היה ב"אריזה מרשרשת"!!!). מגיע לי מזל-טוב!!! פעם ראשונה התוודיתי לקלקול-קיבה!!!! איזה כיף! כאבי-בטן, חום, לילה נטול שינה, לא הולכים לבי"ס - הידד!!! מלבד התחושות הנוסטלגיות הנהדרות (שעות חיפשתי את "דבי וגבי" בטלוויזיה) - זה לא כזה כיף. אז אני מבקש לתקן את הטענה שהעלתי בשרשורים קודמים: במקום: "טבעונים אף-פעם לא חולים" צ"ל "טבעונים (כמעט) אף-פעם לא חולים".

EaTit442

New member
טבעונים,

שדרך אגב בכלל נתפסים כסופר אנשים בעיניי, גם נהיים חולים, זתומרת, לא בדרך כלל, פשוט כי בדרך כלל התזונה שלהם אכן מבוססת על מזון לא מעובד, אבל ברגע שלא, כשדוחפים לגוף (ועוד כזה שבדרך כלל מתעקש על בריאות) חומרים מעובדים, משומרים, מטוגנים, לא פלא, מיצי, שקלקול הקיבה רץ אחריך כמו כלבלב מיוחם. תנוח קצת, תן לגוף לנקות את עצמו.

aradori

New member
עדיין - אנחנו עמידים יותר ../images/Emo57.gif

חזרה...
נראה לי שבכל-זאת, טבעונים עמידים יותר למחלות... זה אמנם לא מדעי ומתבסס על מדגם מצומצם של מכרים - אבל נראה לי שרבים מחברי הפורום הזה יעידו כך. ב-10 השנים שאני טבעוני - זו הפעם השניה שאני חולה (וגם זה רק בגלל חומוס מקולקל...). בשני המקרים, לקח לגוף שלי משהו כמו חצי-יום להתאפס על עצמו ולהבריא (עכשיו אני מתוקן...). שלא לדבר על זה שזה היה ללא תרופות או רופאים. (להוציא "תה" קמומיל משובח)

דורון ק

New member
אני כבר חושב פעמיים

אם לפתוח פה הודעות. אפשר להדבק דרך המחשב? כל פעם עוד כותב בפורום חולה...
אורי-תרגיש טוב.החלמה מהירה.

aradori

New member
תודה...

זה עזר - אני בריא. אל דאגה לגבי פתיחת ההודעות בפורום - שוב דבר שאנטי-וירוס מעודכן לא יפתור... (
חזרה...
)

Gal-Mo0D

New member
להזדהות עם מנהלת הפורום ?!

מה עם גל ?! אני החולה הנוכחי כאן! לי יש נזלת במוח!

xenocide

New member
אני מזדהה..

עם כל החולים למיניהם. הייתי שם ואני שמחה להודיע שאני כבר לא חולה!

Neta558

New member
אפשר, אפשר! ../images/Emo13.gif

כל הכבוד כבר אמרתי? ואבקש משאר הכותבים לחזור לנושא ההודעה... ככה אתם מקבלים כותבת ישנה\חדשה? אז מה אם היא קצת... *נטע שותקת ועושה פרצופים מוזרים שכאלה* ומה זה הכינוי הזה? 442? זו לא פארודיה על מספר אחר שמתגלגל כאן בפורום, נכון?

429 היה צריך להיות מתאים יותר...

הספרות האחרונות של הטלפון של יעל, כמו ש 558 זה הספרות האחרונות של הטלפון של נטע... (ועכשיו נטע תספר שהניק קדם לטלפון...)

למעלה