you can't gain weight from a doughnut hole

noosh

New member
you can't gain weight from a doughnut hole

אני יודעת שחנוכה כבר עבר והכל (אם כי נראה לי שעדיין ראיתי סופגניות בשוק. אבל אולי דמיינתי), ובכל זאת, השיר צף ועלה בראשי בזמן האחרון. ויש שם שורה שתמיד הרהרתי בה וחשבתי אולי להעלות אותה כאן, במידה ועוד נשארו כאן אנשים בכלל שרוצים לנהל דיון על השירים שלה
. אז, Too many sons, too many too many able fires. דווקא לחלק השני של המשפט אני יכולה להתחבר, ולהבין ולפרש בעצמי. אבל sons? למה? מי? אני יודעת שזה מה שכתוב בליריקס בחוברת, אבל פעם חשבתי שאולי זה בכלל suns (שיכול להקשר גם לחלק השני של המשפט באופן מסוים), אבל גם אז, למה היא התכוונה? יש לכם רעיון? חשבתם על זה פעם? או סתם מחשבות על השיר עצמו?

noosh

New member
וואו. מישהו צריך להשלים לי שעות שינה בדחיפות.

Gremshnit

New member
פרשנות אישית

שם האלבום, כידוע, הוא Boys for Pele = בנים לפלה (בתרגום חופשי). טורי דיברה על הכותרת שהיא מסמלת כאילו הקרבת בנים לאלת האש פלה. מעין אלגוריה לתהפוכות הנפשיות שהיא עברה באותה תקופה לאחר פרידתה מאריק, וההשלמה וההבנה שהיא הגיעה אליהם. "הקרבת" הבנים זה מעין rite of passage, טקס מעבר רוחני, שהיא נאלצה לעבור. האלבום עוסק בין היתר על מערכת זגויות ויחסים שבינו בינה, מה מעמדו של כל פרט במערכת יחסים וניסיון להבין את הצד השני. השיר Doughnut Hole מופיע באלבום לאחר השיר Not The Red Baron, עליו טורי סיפרה שבנקודה הזאת היא סוף כל סוף הצליחה להבין גם את הצד האחר במערכת הזוגיות, את הצד הגברי. להבין שגם הוא קורבן המותקף בידי המערכת, בדיוק כמו האישה. ישנו צד נוסף רגיש ופגיע, אין זו סיטואציה חד-סטרית. כשטורי אומרת את המשפט - Two sons, too many, too many able fires - היא בעצם מתארת את המצב הקיים שישנם גברים בעולם (לטענתה אפילו יותר מדי, שניים זה יותר מדי, מה שהופך את כל סיפור הזוגיות לדבר מורכב הרבה יותר), וכל אחד מהם הוא בעל פוטנציאל "להצית אש", לעורר את פלה וזעמה. אולי היא בעצם מתארת את ההתנגשות שבין הגבר לאישה, וה-able fires לא מתקשר ל-sons. כל מערכת זוגיות מכילה בתוכה ניגודים שעלולים להתפוצץ. טורי פעם דיברה על השיר הזה בריאיון, ובמיוחד על השורה הספציפית הזאת, ואמרה שה-two sons הוא בעל זיקה לסיפור קין והבל, מה שבא לסמל את חוסר היכולת לחיות ביחד; השיר עצמו הוא בעל המון תסכול וכעס על העובדה הזאת.

Gremshnit

New member
ובאופן כללי, זה שיר מדהים

מעין פנינה חבויה בין אלפי השירים של טורי. אני זוכר איך שהשיר הזה תפס אותי...הווה ווה הזה של הגיטרה. אתה כאילו נשאב אל תוך השיר.

noosh

New member
אמג :|

איזה ניתוח מעולה! תודה. אפשר באמת לראות את זה כסיפור קין והבל, חוסר היכולת לחיות יחד. יש בזה משהו משמ מעניין. Too many able fires זה דווקא משפט שאני מאוד יכולה להבין (ואף להזדהות איתו לעתים). שני הבנים הוא מה שהיה לי קשה. אני גם חושבת שהשיר הזה הוא אחת הפנינים, בכלל, לכל פלה לקח המון זמן ליפול אצלי, אבל כשהוא נפל הוא לא יצא. ואני עדיין מקשיבה לו ומרגישה אותו, לא תמיד באותן העוצמות, או באותו האופן, אבל אני תמיד מרגישה. הוא אלבום שמפיל, שובר ומרכיב אותך, יש בו כלכך הרבה תהליכים. והשיר הזה, ספציפית, הוא התחלה של תהליך, והוא מאוד, מאוד נוכח וחשוב לדעתי, ואצלי.

Gremshnit

New member
מה שעוד יותר מדהים בפלה,

זה איך כל שיר נמצא בדיוק במקום המתאים לו. כאילו, ברגע שאתה קולט את הקונספט והמסר של האלבום, אבל לגמרי יכול לראות מעין מסע/תהליך שהמשורר/זמר/יוצר עובר. זה מתחיל מחיתוך הורידים שבביוטי קווין, הזעם בבלאד רוזס, התסכול בלייט סניז, הבדידות שבהיי ג'ופיטר, החמלה בברון האדום, ההתפרקות בדונאט הול, ההשלמה בפוטינג דה דאמג' און והסוג-סוג-של-לידה-מחדש בטווינקל. ואני דווקא מרגיש שדונאט הוא לקראת סוף התהליך. זה השלב שבו אתה מקיז את הדם האחרון שנשאר במערכת היחסים, ובלית ברירה נאלץ להשלים עם המצב. המסע התחיל הרבה לפני, עם רהכיבה על הסוסים הלבנים, הסוסים מהחורף (ווינטר) של שעבר. יכול להיות שאת רואה בדונאט כסוג של התחלת תהליך מאחר והפרוטגוניסט נאלץ בעצם לסגור דבר מה סופית ולהתחיל משהו אחר, מסע אחר. ותגידו, אני היחידי שחושב שספרינגטיים אוף היז וודו שיר מגניב?

noosh

New member
התהליך שתיארת - זה בדיוק זה

ואני זוכרת לילה לבן אחד שבו הרגשתי את זה יותר מהכל. דונאט, בשבילי, הוא בתחילת תהליך ההשלמה. כשהיא שרה you can tell me it's over, over your shoulder ו-I guess you never learned to take, והיא מבינה שאולי זה לאו דווקא היא, שאולי זה גם הוא, שאולי היא לא היחידה שלא ידעה איך להתנהג בקשר הזה ואולי לא-לדעת-לקחת זה לא פחות רע או שובר או כואב מלא-להתאים. ואז בא פוטינג ומחזק את ההשלמה הזאת, עם הדים לעבר, עם הידיעה שההשלמה עוד לא שלמה באמת, זה ייקח קצת זמן, אבל אנחנו בדרך הנכונה. ואז טווינקל. אלך לחתוך את ורידי עכשיו. ביי.

ספרינגטיים זה אחד המגניבים../images/Emo3.gif

הייתי מתה שיהיו לה עוד כאלה. אני אוהבת את הזרימה,הקצב שלו,אוהבת את הסגנון, ובכלל איך שהיא מגישה את השיר. פשוט כיף!

you gotta OWE

something sometimes you gotta owe when you're your momma's sunshine you've got to give something sometimes when you're the sweetest cherry in an apple pie iiiii neeeeeed soooome voooooooooodooooooooooooo ooooo טוב. דיי. לישון

למעלה