"you pay pinats-you get monkys"

pilovich shahaf

New member
"you pay pinats-you get monkys"

נושא: תקציר: ב-30 שנה האחרונות + , התפתח העיסוק בצלילה בישראל לענף ספורט עממי בחופי הים התיכון, מפרץ אילת וחצי האי סיני....החזרנו את סיני ועכשין משנות ה-80 יש לנו רק את מפרץ אילת, 12 ק"מ רצועת חוף שרק אולי 6 ק"מ ממנה שמישים לציבור בכלל ואתרי צלילה בפרט...
ולמה..."נדל"ן רבותי, מסחרה, ולכן זה גם עונה על "כותרת ההודעה הזו"you pay pinats-you get monkys"- ציטוט מפי מד"ר עודד בן שיפרוט-יו"ר ועדת ההדרכה לשעבר של ההתאחדות הישראלית לצלילה, חבר הנהלה לשעבר וכיום מכהן כצין בטיחות במעבדה הימית...אני מצ"ב אחת מחוות הדעת שהוא כתב, לגבי תאונת צלילה שהתרחשה בחודש פבר´ 1999 באתר הצלילה "היתוש", הצוללים יצאו לצלול ממועדון אקוה ספורט בחוף אלמוג באילת, ולמה חוות דעת זו רילוונטית לתאונה הזאת, כי קרתה באתר צלילה היתוש, והצוללים יצאו מאקוה ספורט, דרך אגב הצולל"מתן בדט" עדיין שוכב צמח בבית מרפא רעות ביד אליהו בתל אביב, אם תעשו חשבון קל: עוד 4 שנים תמימות...
כמו כן לסיפור התאונה מהיום מפי אמיר איבגי- מנהל החדשות של קול הים האדום..
2 הרוגים בתאונת צלילה בחוף "אקווה ספורט" שני צוללים נהרגו הבוקר בתאונת צלילה שארעה בחוף אלמוג באילת. הצעירה צללה יחד עם בן זוגה, גבר בן 28 באתר "היתוש" שסמוך לחוף אקווה ספורט באילת.קבוצת צוללים מצאה אותם מחוסרי הכרה במים. למקום הוזעק צוות טיפול נמרץ של מד"א שביצע בשניים פעולות החייאה. הצעירה הגיע לבית החולים יוספטל כשהיא ללא רוח חיים. הצעיר נפגע באורח קשה טופל במשך מספר שעות בתא הלחץ בבית החולים אולם בשל הפגיעה המוחית הקשה ממנה סבל - נפטר. היום טיפל צוות מד"א בנפגע נוסף מתאונת צלילה בכפר הצוללים באילת. מדובר בצעיר שביצע שתי צלילות זו אחר זו ואחרי הצלילה השנייה התמוטט. הוא הועבר בהכרה לבית החולים "יוספטל"....
ממש ברגעים אלו הצולל השני נפטר...

pilovich shahaf

New member
צולל נוסף נפגע-"טוב תשלמו ו- ../images/Emo101.gif

..."תלכו לבית חולים...:- תאריך ההודעה: 16/09/01 שעת ההודעה: 15:24 מאת: pilovich shahaf נושא: תאונת צלילה-תשלמו ותלכו לבית חולים העובדות: 1. 2 צוללים ר. ו-ל. הגיעו למועדון צלילה באילת ולאחר שנירשמו בדלפק המועדון ב-15.9.01 וקיבלו את כל מה שצריך, ניכנסו לריכבם ונסעו לאתר הצלילה שבחרו. 2. אתר הצלילה היה דרומית לנסיכה לעומק 25-30 מטר, כניראה אתר השולחנות. 3. הצוללים ר. ו-ל. עלו כניראה מהר ולא שמרו על נהלי צלילה, ועם יציאתם מהמיים אחד הצוללים הרגיש לא טוב,[הצולל ר.] 4. הצוללים הגיעו למועדון ודיווחו לדלפק על האירוע, נאמר להם לשבת לנוח בצל. 5. לאחר זמן קצר ניגש ל. לדלפק ואמר "חבר שלי סובל מכאבי חזה וזרמים בגוף", ואז אמר/ה מי שעמד הדלפק "תשלמו ותילכו לבית חולים", תוך כדי הסבר איך להגיע לבית החולים. 6. הצוללים הגיעו לבית החולים לחדר מיון בשעות הצהריים [13:00 לערך] ומיד הופנו לטיפול תא לחץ במקביל וביחד, ושוחררו לאחר מספר שעות -בשעות הערב, הצוללים הוזמנו לבדיקה חוזרת למחרת -היום ה-16.9.01. 7. הצולליפ ניגשו היום לבדיקה נוספת לא לפני שדיווחו לרופא על שהצולל ר. מרגיש לא טוב, והרופא הורה להכניס אותם שוב לטיפול נוסף וכניראה מתמשך.......!! השאלות המתבקשות להשאל: 1. מדוע המועדון לא נתן חמצן טהור 100% על פי נוהל הצלה?? 2. מדוע המועדון לא דיווח לרשות הצלילה עד להיום בשעה 13:45 ?? 3. מדוע הצוללים שהולכים לצלול באתר הנסיכה חוצים את הקו החוצה/קו מצופי עגינת היאכטות, ומסכנים את עצמם בצלילה באיזור "שייט לכאורה" שלא על פי חוק?? על מנת להסיר כל ספק, מי שלא הבין בכלל ועין הנץ בפרט , הצוללים ר. ו-ל. היו וקיבלו טיפול בתא לחץ אתמול וגם היום, ונכון לעכשיו הצולל ר. תחת תחת מעקב אם לא יותר מזה? להלן המשך הדיווח: 1. המועדון באילת-כפר הצוללים 2. הדלפקיסטית של המועדון היא גם הבעלים וגם מדריכה בכירה-אנג´ל אופנהיים. 3. הצוללים הם ר. ו-ל.-צוללים מוסמכים. 4. אתמול ה-15.9.01 דיווחתי לראשונה למפקח רשות הצלילה מר /מד´ר רמי סדנאי בסביבות השעה 16:00.[נאמר לי להגיש מכתב רשמי בנושא עם כל הפרטים הידועים לי, דרך אגב רמי סדנאי היה באילת אתמול כל היום]. 5. היום בשעה 14:40 שלחתי מכתב רשמי למשרדי רשות הצלילה כפי שניתבקשתי לעשות כן על ידי רמי סדנאי, לפני שזרובי אמר לעשות כן . 6. היום בשעות אחה"צ ניפגשתי באקראי/מכוון מצידו של יוני אלון מרשות הצלילה, וגם הוא התעניין במיקרה...
במבחן התוצאה....[סיפור מיקי מילשטיין וחברו שהתמוטט באותה רחבה בשנת 1997 ופונה על ידי בן זוגו מיקי באותו של המדריך צלילה שהתעקש לפנות אותו "איתמר דואק" ונכון להיון הצולל שנפגע נכה לכל ימי חייב, אבל הסיפור הרבה יותר מורכב מבחינתה של המערכת, המדיניות והשיטה..המשך יבוא] אין חדש תחת ...ה-

pilovich shahaf

New member
הותר לפירסום שמותיהם של הנפטרים../images/Emo16.gif

10/08/2002 18:46 מבזקים הותרו לפרסום שמות הצוללנים שנהרגו בטביעה באילת נמסרו לפרסום שמותיהם של שני הצוללנים שנהרגו בתאונת צלילה באילת: יוסי שואל (28) ועדי בירמבאום (27). הודעה נמסרה למשפחותיהם. (שיה אגוזי)

pilovich shahaf

New member
עברו כבר 36 שעות מתאונת הצלילה../images/Emo16.gif

...ונידמה לי שהתחושה שהתרגלו לשכול, לכאב וליגון,שמכה בנו בכל מקום, בכל צורה ובכל דרך, ולדעתי 90% ללא סיבה, למה
כי אפשר היה למנוע זאת, אומרים תמיד שאנחנו חכמים אחרי מעשה, אך לא כך הדבר בכלל ובתאונה הטרגית של "עדי ויוסי שאול" ז"ל...
הטרגדיה נוראה שבעתיים במקרה הזה, הזוג הצעיר הזה, רק התחתן, ירד לאילת לירח דבש, לא לפני שהכינו את ביתם החדש בקרית אונו, שלכשיחזרו יתחילו לבנות את עתידם במשותף...
אתמול בבוקר בערוץ 1-תכנית "בוקר טוב", רואיין בשידור חי אביו של עמי אברבאנל- אבא של דורי ז"ל שנהרג בתאונת צלילה מחרידה לא פחות לפני כשעה וחצי, ומי שראה ושמע אותו מדבר, מבין עד כמה התיסכול רב סביב התאונות האלה...
כמו כן רואיון בשידר חי/קו טלפוני: מדריך צלילה בכיר:"נועם אזוגי" מנהל בי"הס לצלילה "אקוה ספורט", שהסביר את מה שידוע לו עד כה לגבי התאונה, ושכרגע הכל נמצא בחקירת משטרה בכלל ורשות הצלילה בפרט...
בתכנית עצם העינין/קול הים האדום באילת,בניצוחו של..:- השדר/מראיין "אמיר איבגי" נערך דיון נוקב, עצוב ומרגיז, את כל מי ששומע זאת, אך יחד עם זאת, "לראשונה {לעניות דעתי-בלשון המעטה} שהתקשורת הצליחה", להביא לידיעת הציבור דיווח ודיון רציני בתוך כ- 24 שעות מרגע התאונה, מבעד/מעבר לעוד סיפור תיקשורתי, ולמה אני מתכוון...:-
לראשונה רואיין נציג משטרת אילת,שהסביר בפרוטרוט את כל מה שידוע עד כה, מה עוד צריך לעשות במשך השבוע הזה ובכלל, וזה אומר: חוות דעת של רשות הצלילה, חוות דעת של המכון רפואה משפטית באבו כביר-דו"ח נתיחה, חוות דעת של ציוד הצלילה ממר"י וש/13 בחיפה. אני מזכיר לכם שוב, מדובר בתאונת צלילה, וזה תקדים היסטורי, שפרטים ודיווח כזה מקצין משטרה בכלל ואילת בפרט, נעשה בתקשורת בתוך 24 שעות מרגע התאונה, ואני תקוה שהתקשורת תשכיל לעשות מעקב צמוד בנושא בכלל ולנושא ציוד הצלילה בפרט...
לראשונה {24 שעות לאחר התואנה} רואיין מפקח רשות הצלילה/משרד המת"ס: מר "יוני אלון", שאחד מתפקידיו המוגדרים ברשות הצלילה, זה לבדוק את הצד המיקצועי/הפרטים הטכנים שנגזרו מתאונת הצלילה, מההיבט של מועדון הצלילה בכלל והצוללים יוסי ועדי שאול ז"ל, לערוך דו"ח המכיל: מימצאים, מסקנות והמלצות, ולהעביר זאת לקצין החקירות שמטפל בתיק מב"ט/מוות בלתי טבעי...
כמו כן רואיין, "הפרמדיק/חובש שהוא גם מדריך צלילה"- בתחנת מגן דוד אילת, שלצערי הרב, הוא מטפל במספר תאונות טרגיות בשנתיים האחרונות ובמיוחד של דורי אברבאנל ז"ל, הפרמדיק/מדריך הצלילה, ציין מספר נקודות חשובות שאני אישית פעם ראשונה שומע זאת בתקשורת בכלל והאילתית בפרט....
לסיכום: אני תפילה שמישהוא/הם/ן נפל לו האסימון: המשטרה, רשות הצלילה, אירגוני הצלילה, מועדוני הצלילה, "המדריכים שעושים את העבודה", התקשורת בכלל והאילתית בפרט שלא יניחו את הנושא/האייטם הזה לרגע וימשיכו לעשות מעקב אחרי כל הגורמים הנוגעים לדבר..."ללא מורא ופחד".
המשך יבוא...
|

למעלה