you win some, you lose some

mantrix

New member
you win some, you lose some

יש בחיים דברים טובים, ויש דברים רעים. אי אפשר שהכל יהיה טוב, כי אין מספיק אנרגיה בשביל להיטיב עם הכל. אי אפשר שלכולם תמיד יהיה טוב, כי משהו טוב לאחד הוא לפעמים רע לאחר ולהיפך. לא תמיד אפשר לבחור, אבל קורה שבחיים אנו נתקלים בברירות בין דברים, כאשר שניהם רעים אך נאלצים להתמודד עם אחד מהם, או כאשר שניהם טובים אך אפשר לבחור להנות רק מאחד. אז איך בוחרים את הרע במיעוטו, או איך בוחרים על איזה טוב אפשר לוותר? מה סדרי העדיפויות שלכם? בוחרים ללכת לעבוד אבל להזניח את הלימודים? בוחרים להשקיע בלימודים אבל להתרחק מהחברים? בוחרים להיות עם החברים אבל לא להתקדם בחיים? בוחרים להתקדם אישית אבל לא להביא ילדים? בוחרים להשקיע במשפחה אבל לוותר על החלום? בוחרים להתרכז בחלום בתחום מסויים אבל לא מרחיבים אופקים? מה הכיוון בכלל של הבחירות שלכם? (ובלי להגיד שאפשר להספיק הכל, כי אז השאלה האם מנסים להספיק הכל אבל מספיקים רק קצת מכל דבר?) ומלבד סדרי עדיפויות, יש בחירות של סיכונים. האם עדיף שני ציפורים על העץ או אחת ביד? לשאוף גבוה ולהסתכן בכשלון, או לכוון נמוך ובטוח להצליח? דוגמאות ונימוקים יתקבלו בברכה! חג שמח ולילה טוב!
נ.ב. אולי זה לא נושא הכי חנוני אלא סתם כללי, אבל יבש פה כמו מדבר... לפחות תנו תשובות חנוניות!

שאלה יפה

אתייחס לסעיף אחד כרגע לשאוף גבוה ולהסתכן בכשלון, או לכוון נמוך ובטוח להצליח? בשיחת הייעוץ של fulbright לגביי קבלה לדוקטוראט בארה"ב, הם ממליצים להגיש ל2-3 אונ' שאתה הכי רוצה (dream university), אבל יש לך חשש שהם ממש סלקטיביים וכנראה לא תתקבל, גם ל2-3 אוניברסיטאות שהן לא פשרה אבל הן לא החלום שלך, וגם למס' אונ' שדי בטוח שתתקבל, כי הן פשוט לא הכי. הם טוענים שהשיטה הזו תמיד עובדת. אהבתי את זה כמשל.... בתחומי החיים השונים.

mantrix

New member
רגע, מה התוצאה בדיוק?

קודם כל, אם נרשמים ל-10 אוניברסיטאות במקום ל-3, אז זה מגדיל את הסיכוי, בלי קשר לאילו בדיוק ניסית... אבל מה הנקודה? לאן מובילה הבחירה הזאת? מה זאת אומרת ש"השיטה הזו תמיד עובדת", הרי קבלה לזאת שלא רצית זו לא בהכרח הצלחה!

.

לא לאוניברסיטה שלא רצית, אלא לאונ' שיש בה תוכנית שמעניינת אותך, אבל האונ' מדורגת נמוך. לדוגמא MIT והארווארד מדורגות גבוהה בביולוגיהמולקולרית ולהגיש רק לאונ' מהסוג הזה, זה אולי לא חכם. זה גם מתיש כי הם רוצים ממך חיבור, דף הצהרת כוונות, המלצות ישירות אליהם ועוד (בגלל זה לא הגשתי לאף אונ שם). נראה לי שבארץ המקבילה לאונ שמדורגת נמוך, תהיה מכללה. עדיין יהיה לך מעניין ללמוד שם.

זה מעניין אבל

אתה שוכח שפאשר עלשות דברים יחד- משולבים אפשר להיות עם חברים וגם להשקיע בלימודים ואז נהנים מהכל צריך רק לדעת לעשות את השילוב נכון וכמו שצריך

mantrix

New member
אני לא שוכח כלום

אפשר להיות גם חברים קצת פחות ולהשקיע בלימודים. ואפשר להשקיע קצת פחות בלימודים ולהיות עם חברים. השאלה אינה איפה מוצאים את האיזון, אלא מה בוחרים כאשר חייבים לוותר על משהו? והאם שואפים לשלמות באחד מהם, או ששאופים לאיזון תמידי ולבינוניות בכל בעקבות כך?

אבל לא צריך לוותר

אפשר שתהיה שלמות בשניהם תראה דוגמא - נגיד אתה בבית ספר, ונכנסת לתקופה של מבחנים ואתה חושב - "האם כדאי לי ללכת לקניון עם חבר שלי או ללמוד?" וזה גם מה שחחבר שלך מתלבט. בגלל שנניכם חברים אני חושבת שיש לכם תחומי עניין דומים ולכן, שניכם תעידיפו ללוד וללכ לקניון ביום אחר בשבוע אבל אתם עדיין יכולים ללמוד יחד וככה גם לא להתשתעמם אם אתה שלב זה לא אומר שתגיע לרמה בינונית להפך- אתה תראה שאתה לא צריך לוותר על כלום ויהיה לך כיף לעשות הכל

mantrix

New member
אני מדבר על המקרים בהם צריך לוותר

כמובן שיש המון פעמים שניתן למצוא פשרה וזה נהדר, מסכים איתך לגבי זה... אבל נניח שיש שני מבחנים - האם עדיף להשקיע בלמידה לאחד מהם, למשל זה שיותר חשוב לך, ולקבל בו 100 אבל אולי להכשל בשני, או שמא עדיף ללמוד קצת לשניהם ולקבל בשניהם 60? אני לא שואל האם אפשר למצוא פשרה, כי לפעמים אפשר, אלא מה תעשי ועשית בחיים באותם מקרים בהם נאלצים לבחור ולוותר?

זה קל

מקצוע שאני טובה בו אני אלמד פחות ואני אצליח ולשני אני אלמד וככה בניהם אוציא 100 נראה לי שהבעיה היא בהשקפה אתה חושב שכן צריך לוותר אבל אני אומרתת לך לא צריך כן אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה אם תוותר אתה לא תצליח אתה צריך לדעת להסתדר זה העולם

mantrix

New member
מעולם לא נתקלת במצב

שבו נאלצת לבחור בין שני דברים ולא יכלת לשלבם?

sagima

New member
אי אפשר לענות על שאלה כזאת

זה כמו שאתה לא יכול להגיד שום דבר על A ו-B כשאתה יודע ש A XOR B הוא אמת, אפשר להגיע למסקנה רק כשיודעים את כל הפרטים.

mantrix

New member
ביקשתי דוגמאות, לא מסקנה כוללנית

לספר על עצמכם, למשל האם יש לכם חברים מספיק חשובים שבשבילם תהיו מוכנים לוותר על הכל, או שיש לכם מטרה בחיים שאליה תשאפו גם במחיר של התרחקות והתעלמות מהאנשים שסביבכם לפחות למשל תקופה מסוימת? למשל האם לסיים לימודים לתואר כמה שיותר מוקדם כדי להצליח בחיים ולהנות מהם אח"כ, או להנות מהחיים כל עוד צעירים ולהספיק להתפתח אח"כ?

pieceofmadness

New member
צריך לזכור

שכל דבר, אבל כל דבר באמת, תמיד תמיד יבוא על חשבון משהו אחר. גם קריאת ספר, למשל, באה על חשבון החרופ, וכן הלאה, זה מצב בסיסי משום שאי אפשר לעשות מליון דברים בו זמנית (בהנחה שאתה לא אישה...
) . אז השאלה היא בעצם: מהו סולם הערכים שלכם?? אז יש את זה הקבוע והחשוב, ויש את הנתונים המשתנים כמו דחף של רגע, נסיבות סביבתיות כמו מצב רוח וכו', שלפעמים יגברו על ה"חוקה".

mantrix

New member
זה בדיוק מה ששאלתי!

מה הוא סולם הערכים שלכם??? אבל כדי שאנשים לא יתחילו להתחמק ולהגיד שזה אבסטרקטי וכללי מדי, נתתי דוגמאות ממשיות שניתן להתייחס אליהן, וכן ביקשתי דוגמאות משלכם

מתן4ל

New member
אני לא יכול לענות על זה:

מה שאתה מבקש בעצם זה שאני אספר לך על כל מצב שאני אי פעם אתקל בו איך אני אתנהג, אני לא יכול לעשות את זה כי יש הרבה מצבים כאלה (אולי אינסוף). והספר שאני אצטרך לכתוב בשביל זה לא יכול להכנס בהודעה אחת. אבל סתם כדי שלא תתאכזב מהתשובה שלי הנה חלקים מהספר: תיאור המצב <=> תיאור ההתנהגות שלי. ----------------------------------------- א <=> לא הבנתי את השאלה. ב <=> לא הבנתי את השאלה. ג <=> לא הבנתי את השאלה. [כעבור כמה עמודים] ת <=> לא הבנתי את השאלה. אא <=> לא הבנתי את השאלה. אב <=> לא הבנתי את השאלה. [כעבור כמה עמודים] חם קף <=> לא הבנתי מה זה קף? חם קץ <=> קיץ כותבים ככה, וכן חם בקיץ איפה הדילמה? חם קק <=> לא הבנתי מה זה קק? חם קר <=> או סוף סוף שאלה מעניינת, כן אני מעדיף שיהיה לי קר מדי מאשר חם מדי כי כשקר אני תמיד יכול ללבוש עוד משהוא אבל כשחם אין הרבה מה לעשות.. חם קש <=> כן אני מעדיף לשתות עם קש מאשר שיהיה לי חם מדי, זה לפעמים די נוח. חם קת <=> אני מעדיף שיהיה לי חם מדי מאשר לקבל מכה לקת של רובה. חם רא <=> לא הבנתי מה זה רא? [כעבור *ממש* הרבה עמודים] נניח שהבית שלך נשרף ואתה יכול להציל חוץ מאת עצמך את אח שלך או אחות שלך את מי תציך <=> מה זה תציך? נניח שהבית שלך נשרף ואתה יכול להציל חוץ מאת עצמך את אח שלך או אחות שלך את מי תציל <=> חשבתי על זה ולדעתי אני אציל את הגדול יותר (שזה אח שלי) חוץ מזה מאיפה השאלה המוזרה הזו... נניח שהבית שלך נשרף ואתה יכול להציל חוץ מאת עצמך את אח שלך או אחות שלך את מי תצים <=> מה זה תצים? [כעבור כמה עמודים] נניח שהבית שלך נשרף ואתה יכול להציל חוץ מאת עצמך את אח שלך או אחות שלך את מי תצית <=> זה די טיפשי להצית מישהוא באמצע שריפה לא? וכו'

mantrix

New member
../images/Emo6.gif

את מוזמנת לצמצם רק לשאלות שיש לך תשובה הגיונית אליהם, ולציין את תשובותיך...
ואני לא שואל מה תעשה בכל מצב ומצב בחיים, אלא לאיזה כיוון אתה שואף בכללי בהחלטות בחיים? ודוגמאות לכך שאפשר לחשוב עליהן.

למעלה