Yunnan Baiyao

moranmag

New member
Yunnan Baiyao

היי הייתי שמחה לדעת מה ההבדל בין התרסיס הלבן לאדום של היונאן בייאו? ומה הן האינדיקציות והקונטרא אינדיקציות לשימוש בהם? תודה וחג שמח !

shahaful

New member
התרסיסים

עד כמה שאני זוכר, התרסיס הלבן הוא לעצירת דימום (כואב מאוד בהתזה על פצע פתוח, אך יעיל מאוד), והאדום הוא להנעת דם ולזירוז החלמה. לא ידוע לי על קונטר-אינדיקציות בשימוש חיצוני, אך לא הייתי מתיז על כוויה טריה פתוחה וכאלה. אנסה לברר יותר לגבי האינדיקציות והקונטרה. מי שיש לו ידע נוסף בנושא, מוזמן לתרום...

nitzano

New member
האדום נועד לחבלות (פצע סגור) חמורות

יותר מאלו של הלבן. הוראות השימוש על גבי הבקבוק (בסינית): "לשימוש חיצוני, להטיז על המקום הפגוע. להשתמש ב"(שם הבקבוק) הלבן", 3-5 פעמים ביום. כאשר משתמשים בחבלה/חבורה בעלת אופי של פצע סגור, ראשית יש להתיז עם "(שם הבקבוק) האדום", במידה והכאב מאד חמור ואינו נחלש, אפשר להשתמש בתרופה במרווחים של 1-2 דקות, אין להשתמש מעל 3 פעמים ביום. שלוש דקות לאחר השימוש ב"(שם הבקבוק) האדום" יש לרסס עם "(שם הבקבוק) הלבן". לא ראיתי סימנים המצביעים על כך שניתן להשתמש בפצעים פתוחים

ozinU

New member
הצבע מסמל את הצורך - חום \ קור

כמו במשחות הטייגר גם פה הצבע מביע את האפקט שהחומר נותן. אדום\חום - מחמם ומניע לבן - מקרר ומכווץ האינדיקציות הן ע"פ ההשקפה של המטפל. דוגמה : במקרה של מכה יבשה אקוטית (שעות) עדיף לקרר את המקום ולכווץ כדי למנוע התפשטות כאב ודימום פנימי. לעומת זאת במכה "ותיקה" אנחנו נרצה לחמם את המקום ולהניע את הצ'י והדם ולטפל בסטגנציה של הדם והצ'י שנוצרה שם. התרסיס או המשחה שזה בא מיועדת לבעיות אורטופדיות, פציעות לא חשופות\מדממות, מכות יבשות, שרירים תפוסים או כואבים. במקום השתמשו בזה לכאבי גב אקוטיים אבל היום זה התפתח קצת יותר. קראתי שכתבו פה שניתן לרסס על פצע פתוח... לא יודע לגבי זה ולא מתנדב לניסוי.... תתחדשי ! עוז לוי מטפל מוסמך ברפואה סינית מסורתית

למעלה