|zdarova vsem!!!

D SHADY

New member
|zdarova vsem!!!

salam4ik vsem pasanom idev4onak.. שלום לכולם...ממבטי הקצר על הפורום הוא נראה דיי נחמד והולך ומתגבש.. אז החלטתי שאני אצטרף אליכם ל kompawka:))) טוב אתחיל בזה ששמי הוא דימה ואני 13 שנים בארץ (דיי הרבה). אני מאוד מזדהה עם האנשים האלה שעברו גזענות כי זה הדבר שסבלתי ממנו כל הילדות ויש לי סריטה פסיכולוגית לא קטנה מכך אבל זה מבחינתי תם ונשלם כי כרגע ממש לא כדאי להעיר לי איזושהי הערה גזענית,כבר טיפלתי בכמה מקרים כאלה בהנאה רבה :)) רציתי לשאול אותכם אתם לא מרגישים שהרוסים כלומר עולי ברה"מ לשעבר ממש עלו בשנים האחרונות ז"א קחו למשל תקופה לפני 8 שנים בערך לא היה ערוצים ברוסית לא היה מסעדות דיסקוטקים וכ"ו והיתה שנאה הרבה יותר גדולה ואי הזדהות אבל אולי בגלל שלא "קיבלו" אותנו כראוי יצרנו לעצמנו בועה משלנו שזה בא לידי ביטוי בערוץ טלויזיה ,חנויות של אוכל רוסי ,דיסקים וכ"ו,דיסקוטקים ועוד הרבה. אני למשל נחשב רוסי כי אמא שלי רוסיה וגאה בכך וחיים לא היתי רוצה לעבור גיור כמובן על מה שאתם דיברתם ,פשוט יש תחושה שאנשים עוברים תגיור לא מרצונם אלה בישביל להיות שייכים שזה טיפשי מצידי כי כל אחד באמונתו יחייה ולא חייב לתת דין וחשבון לאף אחד. אני בעצמי משרת בצבא לצערי הרב מכיוון שבת.ז יכולים לכתו לי רוסי שכל מקום שאני אלך ידעו שאני לא יהודי אבל בישביל לשרת בצבא אני מספיק "יהודי" ולא לדבר על זה שיש לי חברים לא יהודים שמשרתים ביחידות הכי קרביות וכ"ו בזמן שהחרדים האלה אוכלים וחיים על הצוואר של הממשלה. והרב עובדייה עוד מעז להגיד שאסור לחיילים ישראלים לאכול אוכל שהטבחים עולי בר"המ הכינו,זאת גזענות שאין כמוהה ורק בגלל דברים כאלה אין לי שום מוטיבציה לשרת ,ועו למעו אנשים עם דעות כאלה... טוב עוד נספיק לדון על כל זה .. אז אחזור לשאלתי האם אתם מרגישים בשינוי שחל במדינה בטווח של 6-10 שנים לעלייה של עולי ברה"מ... ואוסיף עוד שאלה איך אתם מגיבים על הקטע של לובה בארץ נהדרת? הם נודנים דימוי לרוסיה כקופאית שלא יודעת לדבר ,שמנה ומכוערת. לפי דעתי זאת פגיעה בכבוד וגזענות. מקווה שאכיר את כולכם ושיהיה לכם לילה טוב.

vk3

New member
Shalomchik ../images/Emo70.gif

פריווט דימקה
וברוך בואך
אנחנו מתגבשים מדיי יום בזכות אנשים כמוך... כול מה שאמרת נכון מאוד. ולגבי שאלתך, אכן, חל שינוי דראסטי ביחס כלפי עולים וכמו שכבר אמרתי פה למישהו, לדעתי, זה פשוט נכפה על ילידי הארץ... כי יותר ויותר מהגרים ארצה וזה " לוחץ". אז חייבים להפוך להיות גמישים יותר, להתחלק, להתמזג ולהתחבר... ישנם כאלה שעושים זאת נגד רצונם וכי " חייבים", אם רוצים להשתתף בחגיגה. ורבים גם סוף, סוף, מבינים שהגיע הזמן להתאחדות והתחזקות החברה שלנו, כחברה שלמה ויחידה
לכן המצב " משתפר" ו- " טוב" לנו יותר, אבל לא נשקוט עד שהכול יישכח ונהפוך טוטאלית לחברה אחת, ללא " רוסי", " ישראלי" וכדומה... כפי שציינו כבר בפורום, התחזקות העלייה, שוב, גורמת להסתגרות מצד העולים וכך האיזון שוב מדרדר... לכן חייבים למצוא את " אמצע הזהב" ( ביטוי מרוסית. אני לא יודע אם קיים בעברית
). וזה ייקח עוד לא מעט זמן... בקשר ללובה, ידידי היקר, כפי שאמרתי מדיי שבוע, בימיי שישי, אעלה סוגייה/ דילמה לדיון, כתבה, עליה נדון בפורום מלא... הסוגייה הקרבה היא " לובה", לכן לא אתייחס לשאלתך ( אל תפגע
), אלא רק ביום שישי הקרוב...
. אשמח אם תוכלו לחכות עם תגובותיכם, כדי ליצור סדר בדברים. תודה מראש.

Benjamin Turner

New member
לא צריך ../images/Emo4.gif

אתה ממש קרוב, בעברית אומרים "שביל הזהב" (מסתבר שהשפה העברית די מושפעת מהשפה הרוסית
) ואם אני מבקרת כאן כבר בפעם הרביעית תוך יומיים, אולי כדאי שאציג את עצמי (על כל צרה שלא תבוא
): שמי אירית, אני בת 24, סטודנטית לרפואה בטכניון, ממוצא רוסי (אבי ומשפחתו עלו בתחילת שנות השבעים מלנינגרד, אמי ומשפחתה-מריגה) אך ילידת הארץ ודוברת ומבינה רוסית בסיסית בלבד, למרבה הבושה

vk3

New member
לא בדיוק...

" שביל הזהב" זה במובן שונה, אבל במקרה, מתאים לנאמר. נעים מאוד אירית, סבי גם מלנינגרד ( סנקטפטרבורג) ואולי בעזרתנו הרוסית שלך תשתפר
.

m a n k o

New member
אני די מסכימיה עם כל מה שאמרת חוץ

מהקטע של לובה סך הכל דמות סאטירית בדיוק כמו שיש המון דמויות סאטריות על פולנים רומנים עיראקים תימנים ככה יש גם על רוסים כל עוד הכל צחוק זה טוב ויפה אני לא רוצה שום עלבון בזה שיש את כל הבדיחות על הפולניות ואין לי בעיה לראות דמויות קומיות על רומנים או עיראקים או רוסים כיוון שהכל נעשה ברוח טובה ובצחוק ובטח שלא על רקע גזעני כי עובדה שלא רק עושים דמויות סאטיריות על רוסים אלא באותה תוכנית של לובה יש את השני עיראקים או לא יודעת מה אלה.. פשוט לא יצא לי לראות את התוכנית ממש

ישראל השתנתה ותמשיך להשת

רואים את זה עכשיו,הרבה ישראלים יותר מתחברים עם הרוסים.אבל זה לא תהליך של כור ההיתוך,אלה תהליך של השפעה הדדית שבסופו של דבר יצור מנטליות משותפת.לגבי הגיור אתה צודק ב 100 אחוז.בנאדם צריך לעשות משהו מאמין בו.לא כל אחד חייב להיות יהודי,אבל כל אחד חייב להיות בנאדם.

למעלה