גל עכור

dory30

Well-known member

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אם אתה שואל אותי.. ואני אומר זאת בצער רב מנשוא.
אני חושב שחלק מהחטופים כבר נרצחו על ידי החמאס.
נראה לך שהם יטפלו בנשים קשישות ובתינוקות בזמן שלהם עצמם אין מספיק דלק מים ומזון?
קשה לי להאמין שהם מתייחסים אל החטופים כפי שאנחנו מתייחסים לאסירים המחבלים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אפשר בשקט להניח שהיה שם משהו שלא כל כך מספרים לנו. אם מישהו בס"ה שאל שאלה, הירש מן הסתם לא היה מעביר אותו לMUTE. כנראה שהשאלה נשאלה בטונים גבוהים או שהיו שם צעקות שחייבו את הפעולה הזאת וממש לא צריך להיות גאון הדור או אחוקי של גל הירש בשביל להבין זאת.

תכל'ס מה שצריך לעשות ובדחיפות זה תיאום ציפיות בין המערכת -כולל הירש- לבין משפחות החטופים. הבעיה היא שקשה עד בלתי אפשרי לומר שם את האמת במלואה וזה ברור לכל בר דעת. גם האמת הזאת שאי-אפשר להגיד אותה בקול רם, ברורה לכל בר דעת. כמובן שלמשפחות קשה לקבל את זה וגם זה, סליחה שאני חוזר על עצמי, ברור לכל בר דעת.

אז צריך לקחת דיווחים כאלו בערבון מוגבל. הם לא מעידים מאומה לא על הירש ולא על משפחות החטופים. אבל תיאום הציפיות הזה חייב להתבצע ובהקדם, קשה ככל שיהיה. הוא יגרום לגל התקפות על המערכת ובעלי התפקידים שבה, אבל זה עדיין צריך להתבצע.

פולגאר

Well-known member
אפשר בשקט להניח שהיה שם משהו שלא כל כך מספרים לנו. אם מישהו בס"ה שאל שאלה, הירש מן הסתם לא היה מעביר אותו לMUTE. כנראה שהשאלה נשאלה בטונים גבוהים או שהיו שם צעקות שחייבו את הפעולה הזאת וממש לא צריך להיות גאון הדור או אחוקי של גל הירש בשביל להבין זאת.

תכל'ס מה שצריך לעשות ובדחיפות זה תיאום ציפיות בין המערכת -כולל הירש- לבין משפחות החטופים. הבעיה היא שקשה עד בלתי אפשרי לומר שם את האמת במלואה וזה ברור לכל בר דעת. גם האמת הזאת שאי-אפשר להגיד אותה בקול רם, ברורה לכל בר דעת. כמובן שלמשפחות קשה לקבל את זה וגם זה, סליחה שאני חוזר על עצמי, ברור לכל בר דעת.

אז צריך לקחת דיווחים כאלו בערבון מוגבל. הם לא מעידים מאומה לא על הירש ולא על משפחות החטופים. אבל תיאום הציפיות הזה חייב להתבצע ובהקדם, קשה ככל שיהיה. הוא יגרום לגל התקפות על המערכת ובעלי התפקידים שבה, אבל זה עדיין צריך להתבצע.
אין אפשרות להגיע לתיאום ציפיות, ברור לכל בר דעת שמשפחות החטופים לא רוצים לשמוע על שום עיכוב ומה שמעניין אותם אלו רק משפחתם גם אם זה ע"ח המדינה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין אפשרות להגיע לתיאום ציפיות, ברור לכל בר דעת שמשפחות החטופים לא רוצים לשמוע על שום עיכוב ומה שמעניין אותם אלו רק משפחתם גם אם זה ע"ח המדינה.
אין דבר כזה "אין אפשרות". זאת פשוט חובה. כאמור מעלה, אני לגמרי מסכים שזה מאוד מאוד קשה במקרה הזה. אגב תיאום ציפיות לא מלמד שתהיה הסכמה. הכוונה והמטרה של תיאום הציפיות הוא בדיוק כשמו, ללמד את הצד השני מה האפשרויות/תוכניות של הצד הדובר. חשוב בעיני שהמשפחות תשמענה מה עמדת המערכת מבחינה זו. עמדתה האמיתית. לא זו שהיא מדבררת בתקשורת.

dory30

Well-known member
מה שצריך זה להחליף אותו במישהו שיודע מה הוא עושה. אין לו שום רקע בניהול מו"מ. חסרים יוצאי צבא שיש להם ידע רלבנטי?

פולגאר

Well-known member
מה שצריך זה להחליף אותו במישהו שיודע מה הוא עושה. אין לו שום רקע בניהול מו"מ. חסרים יוצאי צבא שיש להם ידע רלבנטי?
נתניהו מינה אותו כי סומך עליו וזה מה שהכי חשוב במצב כזה.

dory30

Well-known member
נתניהו מינה אותו כי סומך עליו וזה מה שהכי חשוב במצב כזה.
לא, פולגאר, לא. אסור למנות מישהו בגלל נאמנות למנהיג והתפקדות למפלגה. יש למנות איש מקצוע מתאים. למשל, דוד מידן מהמוסד שהשתתף בעסקת שליט.

פולגאר

Well-known member
לא, פולגאר, לא. אסור למנות מישהו בגלל נאמנות למנהיג והתפקדות למפלגה. יש למנות איש מקצוע מתאים. למשל, דוד מידן מהמוסד שהשתתף בעסקת שליט.
אתה נותן לי את הדוגמה של העסקה הכי גרועה עד הלום?

Harrington

Well-known member
מנהל
האיש מספיק מוכשר לתפקיד. זה שמישהו החליט שיהיה מגניב לתקוף אותו ולטעון שהוא לא מתאים, לא משנה מאומה מכישוריו האמיתיים. תכל'ס אין כל סיבה לחשוב שהוא לא מתאים לתפקיד ואין כל עניין לרוץ ולהחליף את כל מי שמותקף על-ידי גורמים אינטרסנטיים או כאלה שמעוניינים בכאוס פר הגדרה.

למעלה