למה "תוחלת החיים" של לחם/חלה גדולה יותר מאשר של פיתה?

למה "תוחלת החיים" של לחם/חלה גדולה יותר מאשר של פיתה?​

הלחות
האם בלחם יש יותר חומר משמר? האם "הקשה" של הלחם שומר עליו?
לא חושבת שיש הבדלים ביניהם.
האם צורת האפיה שונה?
כן, את הפיתה תוחמים לתוך שקית, לכן יש בה הרבה יותר לחות.
מה גם שצורת האריזה שונה, את הלחם אורזים שהוא מתקרר.
לטעמי, חלה ולחם אלו שני דברים שונים, כי גם חלה, תעלה עובש מאוד מהר ובטוח לא תגיע לשבועיים כאשר תשים אותה בתוך שקית סגורה.
שמתי לב, כשאני משאיר פיתה בחוץ במשך יומיים, מקסימום שלושה, מתפתח עובש ואילו בלחם/חלה, אני יכול להשאיר שבוע בחוץ ללא כל בעיה, אומנם קצת מתייבש, אבל לאחר חימום, הוא כמו חדש.
כפי שכתבתי מעלה, בפיתה יש הרבה יותר לחות.
 

SupermanZW

Well-known member
הלחות

לא חושבת שיש הבדלים ביניהם.

כן, את הפיתה תוחמים לתוך שקית, לכן יש בה הרבה יותר לחות.
מה גם שצורת האריזה שונה, את הלחם אורזים שהוא מתקרר.
לטעמי, חלה ולחם אלו שני דברים שונים, כי גם חלה, תעלה עובש מאוד מהר ובטוח לא תגיע לשבועיים כאשר תשים אותה בתוך שקית סגורה.

כפי שכתבתי מעלה, בפיתה יש הרבה יותר לחות.
יש הבדלים אקוטיים. קראי פעם את רשימת הרכיבים על אריזת הלחם, השווי לרשימת הרכיבים על אריזת הפיתות.
 
יש הבדלים אקוטיים. קראי פעם את רשימת הרכיבים על אריזת הלחם, השווי לרשימת הרכיבים על אריזת הפיתות.
בבקשה, מצרפת לך צילום מסך: מצד ימין לחם שיפון ומצד שמאל פיתה.
הבדלי מרכיבים בין לחם שיפון לפיתה.png
קישורים


 

SupermanZW

Well-known member
בבקשה, מצרפת לך צילום מסך: מצד ימין לחם שיפון ומצד שמאל פיתה.
צפה בקובץ המצורף 62315
קישורים


זה מתכון, לא רשימה של לחם מוכן.
 

מקסים 45

Well-known member
בבקשה, מצרפת לך צילום מסך: מצד ימין לחם שיפון ומצד שמאל פיתה.
צפה בקובץ המצורף 62315
קישורים


לפי המתכון. אין הבדל משמעותי בן הכנת פיתה ללחם.
 

קצה11

Well-known member
האם בלחם יש יותר חומר משמר? האם "הקשה" של הלחם שומר עליו?
האם צורת האפיה שונה?

שמתי לב, כשאני משאיר פיתה בחוץ במשך יומיים, מקסימום שלושה, מתפתח עובש ואילו בלחם/חלה, אני יכול להשאיר שבוע בחוץ ללא כל בעיה, אומנם קצת מתייבש, אבל לאחר חימום, הוא כמו חדש.
בשולי הנושא
אם זה מעניין מישהו הפיתה עשויה מחיטה מקומית שהיא קשה יותר והכי מתאימה להכנתה .הלחם מוכן מתערובות של חיטה אמריקאית/אוסטרלית/אוקראינית/רוסית/קנדית וכו' לפי החלטת המאפיה.
 

שמלת תחרה1

Well-known member
האם בלחם יש יותר חומר משמר? האם "הקשה" של הלחם שומר עליו?
האם צורת האפיה שונה?

שמתי לב, כשאני משאיר פיתה בחוץ במשך יומיים, מקסימום שלושה, מתפתח עובש ואילו בלחם/חלה, אני יכול להשאיר שבוע בחוץ ללא כל בעיה, אומנם קצת מתייבש, אבל לאחר חימום, הוא כמו חדש.
אולי כי אוויר בפיתה?
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
האם בלחם יש יותר חומר משמר? האם "הקשה" של הלחם שומר עליו?
האם צורת האפיה שונה?

שמתי לב, כשאני משאיר פיתה בחוץ במשך יומיים, מקסימום שלושה, מתפתח עובש ואילו בלחם/חלה, אני יכול להשאיר שבוע בחוץ ללא כל בעיה, אומנם קצת מתייבש, אבל לאחר חימום, הוא כמו חדש.
כיום אני מחזיק את הלחמים ואת הפיתות במקפיא.
פעם באמת שאת הלחם הפרוס הייתי שומר בארונית קטנה בעלת מכסה גלי שנפתח למעלה כמו דלת של מוסך.
אבל אחרי שבוע ויום היה עובש מכסה את הלחם.
עכשיו במקפיא יש לי פרוסות לחם מהתקופה שבני ישראל יצאו ממצרים. |פרעה|
והן טריות וטעימות כאילו שקניתי אותן היום. :)
בקשר לפיתות..
יש מאפיה ברחוב ההגנה אשר שייכת לערבים
יש להם תעודת כשרות של הרבנות הראשית.
הם עשירים, כל היום החנות מפוצצת ביהודים שבאים לקנות את דברי המאפה היקרים שלהם 10 פיתות 20 ₪
הפסקתי לקנות מהם, אני קונה במאפיה בתוך השוק 10 פיתות 10 ₪ והן לא פחות טעימות והכי חשוב, פחות נקרעות.
 

טלה נעים

Active member
האם בלחם יש יותר חומר משמר? האם "הקשה" של הלחם שומר עליו?
האם צורת האפיה שונה?

שמתי לב, כשאני משאיר פיתה בחוץ במשך יומיים, מקסימום שלושה, מתפתח עובש ואילו בלחם/חלה, אני יכול להשאיר שבוע בחוץ ללא כל בעיה, אומנם קצת מתייבש, אבל לאחר חימום, הוא כמו חדש.
הגעתם לפתרון?
 

raya

Well-known member
באופן קבוע אני אופה כל כשבועיים לחם שאני קוראת לו "לחם בריאות".
היות ואני לא מוסיפה חומרי שימור- אני שומרת אותו במקרר.
כיכר אחת הולכת למקפיא (ואם הבן או הבת מגיעים הם מקבלים אותה) וכיכר שניה לשימוש יום יומי.
מדי פעם מכינה גם לחמניות, לחמניות שום, לחם גבינה, לחם טחינה - כולם נשמרים במקרר/מקפיא.
קונה רק לחם אחיד - לפרוסות שאני אוהבת לאכול עם ריבה (נעשית בבית ע"י בן הזוג), חלבה או דבש.
גם את הלחם האחיד אני שומרת במקרר.
 

קבצים מצורפים

  • לחם גבינות שטוח.jpg
    לחם גבינות שטוח.jpg
    1.6 MB · צפיות: 0
  • לחמניות בצל.jpg
    לחמניות בצל.jpg
    KB 181.1 · צפיות: 0
  • DSCN0287 (Medium).JPG
    DSCN0287 (Medium).JPG
    KB 193.6 · צפיות: 0
נערך לאחרונה ב:

משתפרת1

Well-known member
באופן קבוע אני אופה כל כשבועיים לחם שאני קוראצ לו "לחם בריאות".
היות ואני לא מוסיפה חומרי שימור- אני שומרת אותו במקרר.
כיכר אחת הולכת למקפיא (ואם הבן או הבת מגיעים הם מקבלים אותה) וכיכר שניה לשימוש יום יומי.
מדי פעם מכינה גם לחמניות, לחמניות שום, לחם גבינה, לחם טחינה - כולם נשמרים במקרר/מקפיא.
קונה רק לחם אחיד - לפרוסות שאני אוהבת לאכול עם ריבה (נעשית בבית ע"י בן הזוג), חלבה או דבש.
גם את הלחם האחיד אני שומרת במקרר.
שאפו!
 
למעלה