נוסטלגיה טרום קורונה
Well-known member
הלחותלמה "תוחלת החיים" של לחם/חלה גדולה יותר מאשר של פיתה?
לא חושבת שיש הבדלים ביניהם.האם בלחם יש יותר חומר משמר? האם "הקשה" של הלחם שומר עליו?
כן, את הפיתה תוחמים לתוך שקית, לכן יש בה הרבה יותר לחות.האם צורת האפיה שונה?
מה גם שצורת האריזה שונה, את הלחם אורזים שהוא מתקרר.
לטעמי, חלה ולחם אלו שני דברים שונים, כי גם חלה, תעלה עובש מאוד מהר ובטוח לא תגיע לשבועיים כאשר תשים אותה בתוך שקית סגורה.
כפי שכתבתי מעלה, בפיתה יש הרבה יותר לחות.שמתי לב, כשאני משאיר פיתה בחוץ במשך יומיים, מקסימום שלושה, מתפתח עובש ואילו בלחם/חלה, אני יכול להשאיר שבוע בחוץ ללא כל בעיה, אומנם קצת מתייבש, אבל לאחר חימום, הוא כמו חדש.