שלום,
אני שואבת חלב לבת שלי כאשר אני לא נמצאת. רציתי לדעת, אם אני מפשירה חלב מהמקפיא, ומחממת אותו, (והיא לא מסיימת את המנה) האם ניתן לחמם אותו שוב?
ואם לא, כמה זמן הוא יכול לעמוד בחוץ?
תודה רבה
ההמלצה היא לא להשתמש בשאריות של חלב שהיה קפוא והופשר לאחר שהתינוקת כבר אכלה ממנו.
לכן עדיף לנסות להשאיר חלב במקרר (הוא טוב לשימוש עד שמונה ימים מהשאיבה) ואותו ניתן לחמם שוב בארוחה הבאה במידה ונשארה שארית.
אפשרות נוספת היא להקפיא מנות קטנות יותר כדי למנוע בזבוז (תמיד אפשר להפשיר אחת נוספת אם התינוקת זקוקה לתוספת).
אם מדובר בארוחה שקצת "נמרחת" על פני שעה, אז לא אמורה להיות בעיה אם החלב מחכה קצת בחוץ.
כעיקרון חלב אם שהיא קפוא והופשר טוב לשימוש עד 24 שעות מההפשרה והסיבה שאנחנו נזהרים איתו קצת יותר היא שחלק מהחומרים החיים בחלב נהרסים בהקפאה והחלב חשוף יותר להתרבות חיידקים מאשר חלב טרי או כזה ששהה במקרר.