´הדבר-הבא´ שאלות ודיונים כללים.

היכונו לקידום שלב בסגירת החוקים!

עכשיו, כשייש בסיס רחב יותר לחוקי-בסיס, (וכשגיליתי את טבעם המופלא של מאמרים בפורום) היכונו לקידום שלב בסגירת החוקים. כל מי שמביע דעה - משפיע על צביונם/פתיחותם/סגירותם/מתירניותם/גיוונם. השלב הבא ודאי וודאי שיאפשר קליטת עולמות חדשים (ממלכות, דתות, מקצועות, צבאות, אסכולות, גילדות וכן הלאה), אך יפרט יותר גם בצדדים שלא היו חשובים לי קודם(כגון, מבנה ארגוני, תפקידי-על, מידע סיפורי כולל, הסברים והבדלות In-Play i-Off-Play), וצדדים שלא הספקתי להגיע אליהם (כגון, צבא, מבנים, מקצועות ועוד). חשובה לי במיוחד דעתכם בנושאים הבאים:
אופי המשחק ראליזציה מכסימלית או תפאורה סמלית? (משחק ראלי ומוגבל או משחק מומחש ומגוון?)
מקום המשחק מקום אחד פולחני או כל פרק במקום אחר או מקופ פולחני לפרקים, ומקומות שונים למשחקים נוספים בקנה מידה פרטני יותר אנא - שרשרו הודעותיכם.

´הדבר-הבא´ - סיפור מסגרת

מהו העולם בו חיות הדמויות? כיצד הוא נוצר? מהיא מטרת-העל של המשחק? במאמר הדבר-הבא -01- סיפור העולם, ומטרת העל הבהרה:אל תתנו לזה להשפיע על הדתות הנכתבות. בעולם זה יכול להיות -ואפילו ודאי- שרוב הדתות לא ערות ל´אמת´ מאחורי הווצרות העולם, ואם כן - בצורה מסולפת ופרימטיווית. זהו סיפור מסגרת בלבד שבא להסביר חוקיות מה בעולם המדובר. . . . . . . הדבר-הבא -01- סיפור העולם, ומטרת העל

bladekilleris

New member
ועוד משהו חשוב הדבר הבא

אני לא מצליח להבין על מה מדובר הדבר הבא?

lightningbolt

New member
2 דברים...

1. מתי יתרחש הדבר הבא? ומתי האר הקרוב ביותר המאורגן ע"י האחווה? 2. זוהי הצעה יש 118 תגובות בעץ אחד שמחולק לעשרות תת נושאים ההצעה תפתח עץ נפרד לכל תת נושא זה יהיה הרבה פחות מסובך...

שפות במשחק

השפה היא כלי לתקשור. מה ששחקן אחד מבין מאחר - הוא רשאי לגלם כהבנתה של דמותו. בה במידה, ניתן להשתמש בשפות - בדומה לאופן שהשפות קבלו משמעות ב-W4R, אם זה מקובל על שחקני הקבוצות המשחקות יחד. אנא מיכם, כשאתם מפרסמים הודעה - עשו זאת בשפה המקושרת עם הרעיון שאתם מביעים - דת,ממלכה,גזע,מקצוע רק אם על כל התומכים ברעיון זה לדעת את אותה השפה, וגם אז - הוסיפו כמה מילים בעברית בשביל המוגבלים העבריים
נקודה יפה

פדמירדן

New member
דרקונים?

כתבת שאפשר לשחק כל דבר כלל דרקונים האם זו אמת והאם יש להם את כל הכוחות הדרקוניים שלהם?

yossisegev

New member
שאלה

מה זה "הדבר הבא"??? עוד לארפ? יש לזה אתר מסודר (כמו שהיה למלחמת הטבעת) ?

semfur

New member
מערכת חוקים../images/Emo88.gif

לגבי מערכות חוקים יש מספר אפשרויות: א. בזמנו, היה שימוש חד פעמי במערכת החוקים של NERO (new england role play organization) הבנתי שהשימוש במערכת החוקים הופסק, בשל בעיית זכויות. אין בעיה לבצע שיכתוב עברי כשר למהדרין, שיהיה מבוסס בחלקו על אותם חוקים (בנויים ממש טוב, כמדומני). חוקים אלו נותנים משמעות רצינית לנסיון, דבר שיעודד שחקנים להשתתף בכמה משחקים. ב. שימוש בחוקים מומצאים על-ידי החתום מטה. החוקים נורא רציניים וזכו לכמה גירסאות (אחרי שעזבתי את הקבוצה הרישמית שעימה שיחקתי). אגב, למערכת חוקים זו אפילו כתבתי את "ספר הקסמים המלא" שהכיל למעלה מ- 50 קסמים ב- 4 עוצמות שונות. ג. שימוש במערכת החוקים הפשטנית מוציא חלק מהכיף, כי לאף דמות אין ייחוד משמעותי, כמעט, לפחות לא מבחינת החוק היבש. מה שמבדיל הוא בסך הכל כמה טוב הם אוחזים בחרב. שזה טוב ויפה, אבל תלוי מהי המטרה הסופית. ד. כתיבת חוברת חוקים חדשה, שתהה מבוססת בחלקה על "משחק תפקידים בארץ התיכונה" או באנגלית - MERP. גרעין החוקים הקשה של שיטה זו יכול לעבור "תירגום" והתאמה עבור המשחק ולהוות אלטרנטיבה לא רעה בכלל. אני מוכן להתנדב לביצוע משימת כתיבת ספר החוקים הראשון, או לבצע התאמות נדרשות, אך לא לפני הקיץ (מבחנים מבחנים מבחנים). רועי

ראה:

אכן, ישנה מסה של חומר על הדבר-הבא שכתבתי כאן בפורום הזה. אי מודה - לא טבעי לקרוא אותה בהינף עיין. להלן סיפור המסגרת ל´הדבר-הבא´. להלן הודעתי על ´הדבר-הבא´ בפורום עקמ"ת. בנוסף על כך - יש את העץ "הדבר-הבא נפתח רשמית" שהוא עץ גדול שיגדל עוד יותר... העץ בנוי ממספר נקודות ע"מ לאפשר התייחסות נקודתית. מספר הרעונות והיוזמות גדול, ולכן העץ נראה ככה. על מנת להבין מבלי להסתבך בשאלות של מביני עניין שהיו בעץ מראשיתו - תוכל לקרוא החל מ-ההודעה הזו, במידה והדיון עובר לשאלות ותשובות הדנות בדקויות שוליות - המשך בקריאה של הודעות ראשיות בעץ. אם ישארו לך שאלות - אשמח לענות עליהם במקום היעודי לשאלות באותו העץ... תודה.

Mongarele

New member
שפה

Ghwe ling implagh Gerrling, implagh zixling fe zixKhazadim http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=224&msgid=3586384

חד וחלק כן.

מימוש לדוגמא של דרקון: בדמיונו של שחקן א´ נראה דרקון כך: דרקונים הם יצורים קסומים בעליל, ובעלי יכולות קומבטיביות מתקדמות ביותר. הם סופר אינטיליגנטים, אוהבי תרבות ובידור, ובעלי אופי קיצוני בדרך כלל. הדרקון הוא לטאה ענקית הזוחלת על שש, בעל נשק נשיפה חומצי. המימוש: תולעת דרקון יפנית (כזה עם חוליות על מקלות, כמו בקרקס יפני), בתוספת זרועות - כאשר כל זרוע מונפשת על ידי לוחם, סה"כ שש חוליות - שש לוחמים, + ראש הדרקון - עם שפריץ של יום העצמאות בתור נשיפה. עכשיו, השאלה היא כמה תצטרך לעבוד בכדי להסמיך יצור(production) של דרקון אחד... לשם קנה מידה - אם קוסם, ללמשל, זקוק ל-9 תומכים לשם ביצוע כשפים בסיסיים, לכמה תומכים הוא יזדקק לשם ביצוע כשפים ברמת כשפיו של הדרקון? תוסיף לזה את המימון שתצטרך ממלכה בכדי להחזיק צבא ששוה בכוחו לדרקון, ואת הקשיים העומדים בדרכה לשם כך - ותקבל ...מחיר של דרקון אחד... מיותר לציין שיאכזב אותי לראות שאם כבר משהו הגיע למימוש של יתרון אימפריליסטי ברמה זו והופך את זה סתם לנשק, ומוותר על פוטנציאל המשחק האדיר הגלום באינטיליגנציה הנוראה של הדרקון. (ע"ע על טורין-טורמבר\הסילמריליון מאת ג.ר.ר.טולקין) מה שיקרה זה שאויביו יקבלו "הקלה נסיבתית" בייצור הדבר-הבא שלהם... (כן, כן, מכאן לקוח שם המשחק).

פדמירדן

New member
איני מתכוון לדרקון בדמותו המקורית

כונתי הייתה האם אוכל לשחק דרקון בדמות אדם?

כן, אך זה יהיה מאכזב.

דרקון בדמות אדם זו הצעה חמקנית למימוש הרעיון. אם אתה מתעקש - נו מילא. אבל לא חבל? למה דווקא דרקון? מה, דימון פראייר לידו? או ג´יני? או יסודון? שכל אלה הם דמויי אדם, ומפשיטים את כל ההתעסקות עם התחפושת. כמובן שכל אחד מאלה עומד באותו סולם תמחור ותחת אותם התנאים ומגבלות הRole-Play.

נא לקרוא בדפי הפורום

נא לקרוא בדפי הפורום. נץבץ - אין עדיין אתר מסודר, ועל פי קצב העבודה הנערמת - לא יהיה בקרוב - אלא אם כן יציע עצמו מישהו...

מציעה את עצמי

אני רק צריכה לבדוק אם כמה אתרים שאני רגילה אליהם מנסיון בשנים קודמות תומכים בעברית wanna take me?

נצטרך לתאם פגישה לבדיקת העניין

יש נרתמים נוספים? אני לא רואה מניעה משיתוף עולה עם עוד יזמים מבורכים.

טופס הרשמה

להלן - טופס הרשמת שחקנים. הטופס מוגש עם שאלון קצר שימקד את המשחק על פי בחירות שחקניו, ויקל על ההתארגנות הלוגיסטית. הטופס מנוסח בלשון זכר, אך הוא פונה לשני המינים

למעלה