אבא על תעבוד עלי ....

Master Stav

New member
אבא על תעבוד עלי ....

טאי ביקשה כריך עם פסטרמה לבית הספר ולי ....ובכן היתי עצלן וקניתי אוי לבושה בסופר הכנתי ובצהריים ....היא מודיעה ...אבא למה עבדת עלי ?היא מגישה לי אתה סנדוויץ ממנו נניגס רק ביס אחד זה לא זה ...אני רוצה פסטרמה של אבא !!! קניתי פרפר הודו במשקל 2.4 קילוגרם הנחתי אותו בקערה עם 3 ליטר מים לערך ו3 כפות סוכר לבן

Master Stav

New member
שלב 2

הכנתי תערובת תבלינים שכללה : חצי כוס רכז רימונים 1 כפית מלח 1 כפית פלפל לבן 3 כפיות פפריקה אדומה 3 כפות שמן עירבבתי היטב היטב ולאחר ששפכתי את המים מהקערה מזגתי ל ההודו והתחלתי מעסה

Master Stav

New member
ממשיכי לעסות

חלק מהסוד הוא עיסוי אמיתי ואיכותי ....הרבה אהבה

Master Stav

New member
עכשיו מכניסים לרשת צלייה

מהדקים היטב את הבשר בסוג של "רולדה" ומהדקים את רשת הצלייה

Master Stav

New member
עכשיו מניחים בתבנית חד פעמית

ואת תערובת התבלינים שנותרה מערבבים עם 2-4 כפות יין ומוזגים מעל מכניסים לתנור על חום של 180 מעלות לשעה ... שימו
חשוב חשוב חשוב !!! כול רבע שעה לפתוח את התנור ולסובב את הנתחים כדי שישארו עסיסים

Master Stav

New member
השלב הבא ....

את הפסטרמה משאירים על השיש להצטנן מעט אל דאגה שפעת ה
לא תדבק בה ..... אחרי שהיא קרה , עוטפין אותה היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל6 שעות ....

Master Stav

New member
ובנתיים התרעבתי ...

והחלטתי לעשות לעצמי ארוחה 2 פרוסות לחם שחור ליהן מרוח סלט אבוקדו ביתי עליהן מונחות 2 חתיכות עגבניה היישר מהגינה שלי ועליהן מעט מלח ובצלחת ליד כמה זיתים מההחמצה של הקיץ ולפת כבושה בסגנון פולני.... וזהו ..... מחר טאי שלי תהייה מרוצה
תהייה לה פסטרמה כמו שהיא אוהבת ..... הנסיכה הזו את הירח היתי מוריד לה מהשמיים אם הייתה מבקשת

איך מגדלים עגבניות ? האם באדנית גדולה מאד

ורחבה יותר מאלו מהפלסטיק, יש אפשרות לגדל שיח קטן? אם כן, האם גרעיני העגבניה טובים לשם כך?

Master Stav

New member
אני פשוט מפוצץ עגבניות טובות את כול המיץ

והזרעים בתוכו לתוך אדנית ( במקרה שלי לערוגה צמודה לגדר בחצר ) מכסה באדמה ודואג שהאדמה תהייה לחה ..... למט דיצמבר עד מרץ יש לי אספקת עגבניות קבועה טרייה ...והי אורגנית

בי מאמא

New member
../images/Emo52.gif על השאלות ../images/Emo163.gif

האדנית צריכה להיות חשופה לשמש, או שטוב לה גם בצל?
..כמה הייתי רוצה אדנית עגבניות וכמה שיחי תבלין בחלון....

Master Stav

New member
אצלי זה חצי צל חצי שמש

הערוות פונות לצפון כך שיש להם שעות שמש ויש להן שעות צל אם את רוצה פשוט תעשי בהשקעה קטנה של כ50 ש"ח יההיו לך 2 אדניות על החלון בהצלחה

Master Stav

New member
צודקת ....

כיכר אחת כבר נאכלה כליל .... הכיכר השנייה תיפרס היום ואני אצלם

למעלה