אבא עשיר אבא עני

אבא עשיר אבא עני

תוך כדי קריאת הספר הזה, עלו בי כל מיני מחשבות לגבי הרעיונות שהמחבר מציע שם בקשר לצבירת נכסים והרווחים שניתן להפיק מהם. כל מי שקרא אי פעם את הספר "אבא עשיר אבא עני" הייתי מעוניינית שיחווה את דעתו בנושא. כיוון שאני רק בתחילת הדרך ואין לי כל כך עדיין מושג בקשר לאמינות הסוגיות שהסופר מעלה בעניין ההתעשרות. עד כמה זה מציאותי ומעשי השיטות שהוא נותן שם? האם באמת רוב הכסף של העשירים טמון בהשקעות ובנכסים שברשותם? זה נשמע הגיוני עד כדי כך שזה גורם לי לפקפק ביישום טריויאלי של התיאוריה בחיי היום יום.. מה דעתכם, יש אמת בדבריו?

עצמאות ונכסים

בדבר אחד אין ספק - הצמד קירוסקאי - לכטר יצרו רב מכר סדרתי. אנשים מחפשים "סודות" / מתכוני עושר וכל הבטחה מביאה קונים. לגופו של עניין - אני חושב שהספר מציג רעיון אחד שכדאי מאד להפנים והוא תפיסת עולם של עצמאות. עניין אישי. כל אחד והעצמאות שלו, כל אחד והדרך שלו. קשה לי להאמין בתשובה אחת שנכונה לכולם, כולל נדל"ן. יש נדל"ן ויש נדל"ן. אם הפנמת את המושג עצמאות כבר החזרת את השקעתך בספר. מכאן חפשי את דרכך. אני מאמין בנכסים האישיים, הכוחות והיכולות האישיים של כל אחד ואחד - אותם שווה לזהות ובהם, ובדרך לגלות אותם שווה להשקיע כל מאמץ. בהצלחה

naf86

New member
לא הכל אצלו נדל"ן

הוא כותב בספרים האחרים שלו שאת הכסף הראשוני שלו הוא עשה ביצירת חברה שמלמדת על כלכלה וכסף. הוא עצמו עשה הרבה כסף ממכירות ספרים(תמלוגים). יש לו גם באחד הספרים שלו גם חלק שמוקדש על השקעות בבורסה.

בטח ובטח.

בעברי הייתי עצמאי, רק שלא ידעתי לנהל. כיום אני מנהל בכיר בחברה, אך בעל שכר של ... לא רוצה לדבר על זה. כשקראתי את הספר אבא עשיר אבא עני, בכל כמה עמודים הכנסתי לעצמי סטירה. אמרתי לעזאזל, הוא מדבר עלי. זה אני. ואז נפל לי האסימון - כולנו עדר, כולנו מקובעים בדיעותינו, את דיעותינו מעצבים האנשים ו/או הגורמים הסובבים אותנו. והאסימונים התחילו ליפול בכמויות: הפנמתי שאינני יודע לנהל עסק. הפנמתי שהתובנות שלי מושפעות מאבא שלי ומהבוס שלי שרוצה לשמור עלי בצמר גפן מרופד אבל לא בכסף. הפנמתי שאני צריך שינוי. עכשיו אני עובד על זה ואני עושה זאת בשלבים. במקביל לעבודתי הנוכחית, למדתי תיווך נדל"ן וקיבלתי שיריון מתווך לפני שבועיים. עדיין לא עשיתי כלום בתחום, אבל אני כבר יודע טוב יותר כמה דברים שלא ידעתי מעולם. כיום אני עושה קור יזמות בנדל"ן. השלב הבא הוא תואר במנהל עסקים. במקביל ללימודי התואר, ככל הנראה אפתח כמה חברות. אני עדיין חושב על זה, אבל מתמקד בלהיות מוכן לקראת השינוי. ככל הנראה אחזור להיות עצמאי, אך אינני יודע באיזה תחום. אולי שיווק, אולי נדל"ן אולי בתחום הדלתות בו אני עוסק כיום. אולי אני אעשה הכל ביחד. בינתיים, אני במצב של להניע את הגלגל. אני התחלתי. והספר בא ואומר ככה, (למיטב הבנתי האישית). 1 - זה לא משנה אם אתה עצמאי ו/או שכיר, העיקר שתדע להשקיע בנכסיך. (ונכסים זה לא רק נדל"ן). 2 - אם לא תעשה, זה לא יקרה. 3 - זה שאין לך כסף, זה לא אומר שלא יהיה לך כסף. 4 - אף אחד בעולם לא לימד אותך לעשות כסף, אז לך לכמה שיותר קורסים מעשיים שיקנו לך כלי עבודה אתם תעשה כסף. 5 - התואר הוא בגדר מותרות ואפשר לדלג עליו בשלב זה. לך ותתחיל לעשות, אל תשב בחיבוק ידיים. בברכה, שרון דרורי

האמת לפעמים כואבת...

שלום לך, בוודאי שיש אמת בדבריו ואפילו אמת כואבת לעיתים - זה הדהים אותי לגלות שלמעשה לא מכינים אותנו לחיים ושהדברים יכולים להיות מאוד פשוטים רק אם אתה יודע אותם וכמובן מוצא דרכים ליישמם. אני רק רוצה לומר שנדל"ן זה דרך אחת להשיג את מה שקיוסאקי מדבר עליו וצריכים להיות יצירתיים בעלי ראש פתוח ולמצוא את הדרך שלכם , ואפשר גם בלי הרבה כסף ליישם את הרעיונות שלו. בברכה

דרכים לעשיית כסף

כמו מה למשל? אלו הם דברים הדורשים סכומי כסף די נכבדים להשקעה רצינית. עד כמה שהאדם לא יהיה יצירתי וראש פתוח, בכל מקרה נדרשים סכומי כסף..

tzvika210

New member
לא חייב סכום גבוה../images/Emo41.gif

אני חוסך כל חודש סכום מסויים ואחרי כמה חודשים אני קונה קרן נאמנות היתרון בקרן נאמנות היא שמיהוא שמבין בזה מחליט איזה מניות בדיוק צריך לקנות לאחר מכן אחרי שמצתבר סכום של מעל 100,000 ש"ח ומעלה כבר אפשר לקבל יחס בהרבה יותר טוב לכסף שלנו ע"י הבנק וגם ע"י יועצי השקעות ( שהם יותר מבינים מהבנק לפי הניסיון שלי ) וחוץ מזה מתחילים להבין בעסק וכך מגדילים רווחים בהצלחה לכולנו

לצאת מהמסגרת

אני מדבר על יציאה מהקיבעונות המחשבתיים וחשיבה מחוץ לדברים שאנחנו מקירים ויודעים, ולכן מה שאת צריכה לשאול את עצמך זה קודם כל האם את מוכנה לעשות את מה שנדרש ע"מ להצליח מתוך ידיעה שלכל עסק שתרצי לעשות דרושה השקעה כספית מסויימת, ואז לדעת איזה סכום כסף נחוץ להשקיע ואיך להשקיע אותו. אשמח לדבר איתך יותר במסרים בברכה

כסף והנאה

הספר "אבא עשיר אבא עני" אמנם עורר אותי למחשבה מחודשת לגבי דרכים להשקעה והכנסה פסיבית, אינטלגנציה פיננסית, אך זה עדיין לא כל כך מסתדר לי בראש כל העניין. לפי דעתי , כל אדם באשר הוא - ימצא את התחום בו הוא מתמצא הכי טוב ויעשה את מה שהוא אוהב לעשות, וכך יוכל לממש את הפונציאל הטמון בו ואת הכישורים שבזכותם הוא יגיע להישגים ולתגמולים בהתאם - זאת בכל מקרה האידיאולוגיה שלי. עכשיו\ במידה ואין לי עניין בעסקים, נדל"ן או שוק ההון - אני לא אקח על עצמי השקעות שאינם מלהיבים אותי רק משום שהם יביאו לי רווחים לטווח הארוך. עד כמה שאני בנאדם החושק בכסף וזקוק לו מאוד, אני לא אבחר בתחום שלא מדבר אלי, רק בגלל הרווחים שאני אפיק ממנו. השילוב בין כסף למקצוע שמושך אותך ומעורר בך עניין וסקרנות ללמוד ולהתפתח - הוא חיוני וחשוב בשביל להגיע לסיפוק אמיתי. אני מאמינה שישנה דרך למצוא את הפרופורציה ולהנות מ-2 העולמות

נקודה חשובה

O.K אז אני מבין שנדל"ן וכו' אינם מענינים אותך ואת מחפשת למעשה משהו שילהיב אותך ,כיוון שאת כן אחת שמבינה שכסף זה משהו שיכול להביא אותך ממקום אחד למקום שני אליו את רוצה להגיע. זאת נקודה חשובה מאוד - כי כאן את מגדירה מה את לא רוצה , ועכשיו אם תוכלי לומר מהו אותו תחום שיעורר בך סקרנות ללמוד ולהתפתח ויגרום לך סיפוק אמיתי בעשייתו? בנוסף אני מזדהה עם הגישה הזאת מאוד וכן ישנם דרכים למצוא את השילוב בין שתי העולמות מבלי להתפשר על העקרונות שלך ,היושרה והאמת שבך.

שאלת מיליון דולר

זה בדיוק מה שאני מחפשת עכשיו (חוץ מהאמת
) נכון להיום, אני סטודנטית למנהל עסקים תואר ראשון. מה יהיה איתי אחר כך? אין לי מושג.... לגבי אותו התחום שמלהיב אותי, אני עדיין לא סגורה. נראה לי אני הולכת לנסות קורסים שונים ומגוונים עד שאמצא את עצמי בקריירה. תשמע, זו סוגיה בכלל לא פשוטה לבחור את המסלול האינדיווידואלי משלי... אולי אנסה כמה קורסים בשוק ההון בשביל לראות איך זה. גם ייעוץ השקעות נראה לי אטרקטיבי.. בגדול, אם אני מצליחה להוציא את הנתונים ועומדת בתנאים - אני הולכת עלך לימודי רפואה (זה רק הרהור בלבד עד לסיום התואר במנה"עס) . כמו שאמרתי אני לא רוצה לקבל החלטות פזיזות בקשר לקריירה המקצועית שלי על סמך התעניינות תחביבית או בגלל הכסף.. רוצה למצוא את הייעוד שלי.

סוגיית הסוגיות....

שלום, בהחלט זו היא סוגיה מעניינת ומאתגרת למצוא את הייעוד שלך. יש לבחון את האפשרויות שבדרך בה את צועדת ובה בעת לזכור להביט טוב מסביב מדי פעם - לפעמים מחוץ לדרכים המוגדרות והמוקרות סלולות דרכים שמאפשרות לצועד בהן נקודות מבט מחודשות על העולם והדרכים המקובלות, אליהם הוא גדל ובהן חי, כיוון שעדיין לא נכסף לידעה שישנה דרך שונה ואולי היא הדרך שאליה הוא יצליח להתחבר. כיוון שלפי מה שאת מתארת את על פרשת דרכים בחייך והדרכים מולן את ניצבת רבות ומגוונות , הייתי מציע לך בהחלט להתייחס לנושא הייעוד שלך בכובד ראש (תוך שמירה על ראש פתוח תמיד...)ולשאול את עצמך איך אני מרגישה -רגש חיובי או רגש שלילי- כלפי אותה דרך, אותה את בודקת עכשיו ולא להסתפק רק בדרכים המוקרות אם את עדיין לא שלמה עם מה שבדקת - אלא להמשיך -אלו הם החיים שלך ורק את יכולה לקחת עליהם אחריות ויוזמה . תרשי לי להמליץ לך על ספר מרתק שנוגע לפן הרוחני של העניין ושמו : "ההצלחה בשבעה חוקים רוחניים" של דיפאק צ'ופרה בהוצעת מודן

קריירה

אין ספק שזה חשוב ביותר למצוא את המסלול האישי לקריירה המקצועית. זו צומת דרכים שעל כל אדם להתמודד בשלב מסויים בחייו. אם אתה בנאדם מאוזן שמחובר לעצמו ומודע להתחומי העניין, נק' חוזק וחולשה, כך יהיה יותר קל לזהות מה מעניין אותך - זה במיוחד בולט אצל סטודנטים אשר הלכו למסלול לימודים אקדמאיים. כאן בפורום אתם בטח לא מכירים את כל התסביכים הנפשיים שאני משתפת בהם חברי פורומים כמו להרגיש טוב, הרמוניה, התמודדויות עם קשיי החיים, מודעות פנימית ועוד.. אבל בגלל ש-21 שנה הייתי גולם רובוט שפעל ע"פ הנחיות סביבתיות, ההתעוררות החלה ממש בחצי השנה האחרונה, אז אני מאוד מקווה שאמצא את עצמי גם בתחום האישיות, בתחום הכלכלי, זוגי, מקצועי וכמובן הכי חשוב זה הבריאות ! (הנפשית במקרה שלי)

צעד ראשון

איך שאת מציגה את הדברים מובן שההתעוררות החלה אצלך, וזה לכשעצמו דבר חיוב וחשוב. לגבי הנקודות שאת מעלה- כלכלה בראיה, גוף בריא ,נפש בריאה ,חברה בריאה ומשפחה בריאה (נדמה לי שעל הכל דיברת כך או אחרת..), השאיפה היא למצוא איזון והשאלה היא האם במה שאת עושה כעת בטווח של 5 שנים תראי את השינוי אליו את מדברת והאם את פתוחה לבחון דרכים לבדיקת הנושא?

בניית תוכניות

תראה, זה נכון שבניתי תוכניות לטווח הקצר והארוך ואני חושבת שאני יודעת עכשיו אילו דברים יגרמו לי למשש ולהרגיש טוב עם עצמי. כמובן שתמיד יש מקום לשינוי ושיפור, כי אני עדיין לא מכירה את עצמי מספיק כדי לדעת בבירור את הרצונות האמיתיים של הנשמה. אני באמת מאוד מאוד מקווה לראות שינוי כבר בשנה שנתיים הקרובות (הגזמת 5 שנים...). כמובן שהכל יחסי. לא יודעת אם השינוי שאתה דיברת עליו זה אותו השינוי שאני מתכוונת אליו. בכל מקרה, למרות שאני לפעמים טיפה חורגת בציפיות שלי, אבל בגדול אני חושבת שמגיע לי הרבה יותר מאיך שזה נראה היום.. אני תמיד פתוחה לבחון דרכים לבדיקת הנושא, למעשה, כיוון ששום דבר אינו וודאי ואף פעם אי אפשר לדעת לאן החיים האלו יקחו אותך ואיך כל פעולה שבחרת לנקוט תגמר, ניתן רק לשער.. כצעד ראשון לבחירת יעד - אני חושבת שצריך לסמוך על הרגש וללכת בעקבות הלב . (אומרת מישהי שכל חייה "הרגישה" עם השכל). מבינה את הנימה המבולבלת הנשקפת מההודעה הזאת, פשוט אני עכשיו בשלב של פקפוק והטלת ספק בכל שאיפה ורצון. (ואולי זה הפחד מכישלון..)

אמא ענת

New member
החלטה

השינוי שלך הוא רק שלך, לכן אני לא במקום שיכול לשפוט אותו. מה שכן זה ששינוי מתחיל ברגע אחד והוא רגע ההחלטה לעשות שינוי, כמה זמן יכך עד שתגיעי להגשמת היעדים שלך הוא עניין אחר שתלויי במספר גורמים, כגון -מהם היעדים וכמה את באמת עושה כדי להשיגם. מתוך המילים שלך אני למד שמצבך הנוכחי לא מרגיש לך מספיק ומספק ואת מרגישה שמגיע לך הרבה יותר. גם אני בתפיסה שלי מבין זאת ומעודד אנשים להכיר בכך שמגיע להם יותר והם בהחלט זכאים להרבה יותר ממה שיש להם בחיים וההתחלה היא ההכרה שבאמצעות יוזמה ואחריות אישית על חייהם הם יכולים . מה שאני יכול להציע לך זה פשוט להחליט שאת מעונינת לבחון את הדברים וליצור קשר דרך המייל לתאום [email protected]

naf86

New member
כסף הוא דבר חשוב בחיים

הרי זה הדלק שמפעיל אותנו. אי אפשר לחיות בלעדיו. אבל כסף זה לא הכל בחיים. יש אנשים שנהנים מלהרוויח כסף רק לשם הנאה בלראות חשבון בנק מנופח, מכונית חדישה ובית יפה. השאלה היא מה תעשי ברגע שיהיה לך יותר כסף ממה שאת צריכה בשביל לחיות. האם תנסי להרוויח עוד כסף? אני לא זוכר מי זה היה, אבל שאלו מנכ"ל של אחד החברות הגדולות בעולם על הכספים שהוא עושה והאם הוא נהנה להרוויח כל כך הרבה. הוא אמר משהו כמו "עזבו את מה שאני מרוויח, אתם לא יודעים איזה כיף זה לנהל חברה שמגלגלת מליארדים". אם את מנסה להרוויח כסף רק בשביל לצבור כסף, את אף פעם לא תהיי מסופקת, ולכסף יהיה טעם רע בפה. לפי דעתי, ההנאה היא בדרך שמרוויחים את הכסף. אני לדוגמא חושב שאני מאוד אהנה בלהיות ברוקר פעיל בבורסה. לא בגלל הכספים שאני יכול להרוויח (וזה יכול להיות הרבה ע"ע וורן באפט), אלא מהאנדרנלין, ומהמתמטיקה. את חושבת שראש ממשלה או נשיא מגיע לתפקיד בשביל הכסף או בשביל ההנאה שביכולת לשלוט על מיליוני אנשים? אני חושב שהדרך הכי טובה זה למצוא את התחום שמעניין אותך, שאת אוהבת לעשות, ויכולה לעשות שעות ברציפות. לקחת את הנושא הזה ולהתמחות בו כמה שיותר. אפילו אם לא תרוויחי הרבה כסף את תהיי מאושרת ומסופקת. קויסאקי פעם סיפר שהתקשרו אליו מסוכנות הרכב שקרובה אליו, והציעו לו את רכב חלומותיו. הוא כמובן היה יכול היה לשלוף כרטיס אשראי ולשלם במזומן במקום. הוא מצא עיסקת נדל"ן טובה ששילמה על המכונית. הנקודה שלי היא שהוא מקבל סיפוק מהדרך שבו הוא מרוויח את הכסף, ולא מעצם נעובדה שיש לו את הכסף. ולכן הוא עשיר וטוב במה שהוא עושה.

הכל עניין של פרופורציה

בכלל לדעתי אנו מפיקים יותר הנאה מהדרך שבה אנו מרוויחים את הכסף מאשר מהכסף עצמו (במידה ומצאת לעסוק במשהו שמעניין ומושך אותך). הכסף הוא רק תוצר לוואי למאמצים שאנו משקיעים בקריירה או במקצוע שבחרנו לעסוק בו. עד כמה שזה אירוני, כסף זה רק נייר ערך. הדברים הכי חשובים בחיים אינם נקנים בכסף, ואם חושבים על זה לעומק אז האושר האמיתי מגיע דווקא מהדברים הפשוטים והבסיסיים (בנק' זו זה בסדר שיהיו כאלו שלא יסכימו איתי). כל אחד צריך רק לעצור לרגע ולחשוב שניה לאיזה סכום כסף הוא מעוניין להגיע ולאיזו מטרה. האם זה שנאגרים לך פיקדונות ותוכניות חסכון בשווי אלפי דולרים - יעשה אותך מאושר? ונגיד שכן, אתה קונה פנהטהאוז, רכב מדגם לקסוס (חלום חיי
), ריהוט אומנותי ולא שגרתי, יש לך עוזרת צמודה שמנקה ומבשלת, יוצא לחופשות חו"ל 3 פעמים בשנה, מתלבש בגדי מעצבים, נראה מיליון דולר, שומר על חיטוב גזרה וכל הבחורות מסובבות את הראש אחריך..... לא יודעת איפה מסתתר כאן האושר שכולם מדברים עליו
זה לא שאני חס וחלילה ממעיטה מערכו של הכסף, פשוט מנסה לראות הכל בפרופורציה ולהבין איזה תפקיד משחק הכסף בחיי האנשים ומה המטרה הסופית של כל המאבק הזה במרדף האינסופי אחר ההון. מה גם ששמתי לב שאנשים שהכי חושקים בכסף הם אנשים שיש להם ורוצים עוד ועוד ועוד... לא יודעים היכן לעצור. ראיתי ואני חייבת להעיר על המשפט "את חושבת שראש ממשלה או נשיא מגיע לתפקיד בשביל הכסף או בשביל ההנאה שביכולת לשלוט על מיליוני אנשים?"
חחחחח.... במקרה של ממשלת מדינת ישראל המושחטת, זה בדיוק הדוגמה לרדיפה אחר כסף ותהילה (אולמרט, פרץ - הבייתה!). שורה תחתונה, לא רוצה להשמע יותר מידי רוחנית ונאיבית, אין ספק שעכשיו אני נמצאת במינוס שאני נכנסת - מכסה , נכנסת - מכסה ובינתיים לא נראית באופק שום תכנית חסכון ( לצערי
) ויש לי תוכנית מסודרת כבר לגבי מוצרים שאני זקוקה להם להרחבת האפשרויות לחיים מלאים ופורים יותר. מצד שני, אני מנסה לא להגרר אחר העדר ולמצוא את המסלול האינדיווידואלי שלי לקריירה אהובה.

naf86

New member
כסף הוא כלי,

דרך להשיג דברים. כל העיקר וההנאה בחיים זה לא כמה כסף יש לך אלא שני דברים אחרים. הראשון זה הדרך שבו משיגים את הכסף ומה המחיר שמשלמים להשיג את הכסף. עד כמה שמקנאים פה בארץ באנשים העשירים(דרך שהוא מגעיל בעיני), שוכחים דרך חשוב: ככל שאדם הוא עשיר יותר כך הוא תורם יותר לחברה. זה יכול להתבטא בהרבה דברים. קודם כל הכמות מיסים שהעשירים משלמים בחודש הוא יותר ממה שאני מרוויח בעשר שנים. כש90% מתקציב המדינה מבוסס על העשירים, לא פלא שמתחנפים אליהם. זה לגיטימי בעיני שראש הממשלה ושר האוצר ינשקו את הרגליים של עשירי הארץ. דבר שני, אדם עשיר לרוב יש לו הרבה עובדים בחברה שלו. יש דבר יותר אציל מאדם שנותן פרנסה לאלפי אנשים? בזכותו לאלפי משפחות יש לחם בבית. נכון, הוא מקבל תמורה, אך אם הוא יתמוטט, הנזק הרבה יותר גדול ממה שחושבים. בן אדם שמרוויח מיליון שקל תורם הרבה יותר במהלך הדרך מאשר אדם שזוכה במיליון שקל בלוטו. דבר שני שחשוב בכסף זה מה אתה עושה עם הכסף. נכון, כל אחד רוצה את הלקסוס שלו. אבל עזבי את הדרך שבו ארקאדי גאידמק עשה את הכסף שלו, והאם יש לו שאיפות פוליטיות, כמה כסף הוא תרם בשנה האחרונה? את לא חושבת שזה יותר כיף לתרום מיליון שקל לבית חולים מאשר לקנות מכונית במיליון שקל? אבל הדברים הכי חשובים בחיים זה לא כסף. רופא ילדים שעובד בקופת חולים שמרוויח גרושים אבל מאושר בלטפל בילדים לפי דעתי הרבה יותר "עשיר" מרופא פרטי שמטפל רק באנשים שיש להם כסף. לא חייבים להיות עשירים. אם אתה נהנה מעבודתך כשכיר ונהנה מלעזור לאחרים אך לא מרוויח הרבה מה רע בכך? ומה שהתכוונתי לגבי פוליטיקאים. אני בטוח שראש הממשלה היה יכול למצוא עבודה כמנכ"ל חברה ולהרוויח פי 10 ממה שהוא מרוויח עכשיו. אולמרט ופרץ לא מרוויחים הרבה זה לא בדיוק "רדיפה אחרי כסף". אני בטוח שהם לא חייבים את המשכורת שהם מקבלים אבל יש להם הרבה כח ושליטה וזה נראה לי יותר משמעותי מבחינתם.

למעלה