אבא עשיר אבא עני

כסף כתגמול

אין ספק שכסף הוא מדד לכוח רצון ושאיפות חזקות (במקרה ולא מדובר בזכייה או בירושה). האנשים העשירים באמת כל הכבוד להם על הרצון והמאמץ להשקיע. ואם הולכים על פי הכלל, אז אלו הם אנשים בעלי חזון לעשות משהו עם עצמם, והכסף משמש אותם כתגמול נאה על עבודתם המסורה. אני באמת חושבת שמי שהשיג את כספו בדרך הגונה , מגיע לו להנות ממנו על כל פניו. חוץ מזה שבימינו כסף הוא מדד גם לאינטלגנציה, יוקרה, תהילה, כבוד, ואופי מיוחד שיש רק לעשירים. זו באמת חתיכת פריבילגיה להמצא בחברת עשירים: יש להם מנטליות שונה ומשופרת משל אדם ממוצע, איך שהם חושבים, מתנהגים, מדברים - הכל מצביע על סנגון אצילי מכובד. הכי חשוב שאדם יהיה שלם עם הדרך בה הוא מרוויח את כספו ויפיק הנאה לאורך הדרך עצמה. ועוד דבר, לפי דעתי, עצם העובדה שיש רצון אמיתי להשיג את הכסף - מצביע על כך שיש את היכולת להגיע לסכום הנדרש. כל החכמה היא לדעת למצוא מבפנים את כל הכישורים הנחוצים בשביל להגיע לסכום הרצוי. ספר מומלץ "כוחו של התת מודע" - מסביר את הכוח הבלתי נדלה שיעזור לנו להגיע לכל מטרה.

naf86

New member
עוד ספר מומלץ

"חשוב והתעשר" של נפוליאון היל. אמנם נכתב לפני 70 שנה, אבל עדיין ספר ענק.

naf86

New member
קראתי את הספר שלו

ועוד בערך 4 ספרים שלו. מאוד הזדהיתי עם מה שהוא כתב. קראתי את הספר כשהייתי בצבא. עכשיו אני עובד בעבודה רגילה, מקבל משכורת, מחכה לסוף יום העבודה. סוף כל חודש אני מקבל משכורת שמכסה את החובות של חודש שעבר. כך שאני חווה בצורה כואבת את מה שהוא כותב. קודם כל חשוב לזכור שארה"ב שונה מישראל. אבל בגדול כן. אני חושב שרוב הדברים שהוא אומר נכונים, ולצערי אנשים לא מפנימים את זה. בקשר לשאלות שלך. הספר אכן הוא מציאותי. להשקיע בנדל"ן היא אכן דרך טובה להרוויח כסף, וליצור תזרים מזומנים יותר טוב. אבל זה כנראה יותר קל בארה"ב מאשר בישראל. היחס שם בין דירות להשכרה ודירות לקנייה הוא שונה לגמרי. וכן. רוב הכסף של העשירים נתון בהשקעות. אני בספק אם העו"ש שלהם גדול בצורה משמעותית מאדם רגיל. כסף שיושב בחשבן בנק, לא נותן רווחים, ולא מוגן. אני מקווה שלא גלשתי מנושאי הפורום הזה יש לי פשוט הרבה לכתוב בנושא...

למעלה