אבולוציה בריאתנות או שניהם?

חני1110

New member
היו 2 בריאות בפועל

בריאה 1 אבולוציה
בריאה 2 החלה מאדם וחווה ..

פשקרב

New member
קריון יש בקריית ביאליק - והוא לא נוכל

Nachmanides

New member
אינני מבין את טענותיך.

האם את מתכוונת לומר כי לדעתך אדם (homo sapiens) "הונפק" as-is על ידי "בורא" ב"בריאה 2" והוצב על כדה"א בצהרי יום שישי מסוים לפני כ- 5774 שנים, אך כל יתר הפלורה והפאונה "הונפקו" as-is ב"בריאה 1" ?

Nachmanides

New member
לא מובן לי למה כוונתך במלים "החומר נוצר

ב'אבולוציה'".
אין תשובה חד משמעית (ככל הידוע לי) לשאלה מהו מקור החומר ביקום, אולם אם מניחים כי אטומי מימן היו אבן הבנין - אזי באמצעות תהליך הקרוי nucleosynthesis ובאמצעות תהליכים טבעיים נוספים (סופרנובות), אפשרי היה שיווצרו יתר היסודות, ויש לכך אישוש תצפיתי הקרוי Abundance of light elements

המעבר מדומם ל"חי" - אף הוא אינו ברור עדיין, אולם מרגע שנוצרו חיים ראשונים - מסבירה האבולוציה הדארוויניסטית, בעיקרון, את היווצרות מגוון החיים והצמחים

"תיאורית" מעורבות בורא - אינה מקדמת את הידע האנושי ואת התובנות, שכן אינך יכול ללמוד דבר על "בורא" זה.
במלים אחרות - בורא הוא כמו גבס שעושים בו שימוש לסתימת חורי ידע

עקרונית, אף כי הנושא מרתק, פורום זה אינו אידיאלי לדיון בו, מכיוון שמיסטיקה "אינה מתענינת" בחקירה מדעית, ודי לחכימא ברמיזא

חני1110

New member
באבולוציה

יש בהחלט תשובה חד משמעית באבולוציה ..
.במדע תאוריה = עובדה
אבולוציה היא עובדה יש תאוריה הסבר מבוסס ביותר .
יש שינוים שאורכים שנים רבות מאוד ...

אתה בדרך הנכונה

מבלי לקטרג את עצמנו כמיסטיקנים או לא או איזה פורום מתאים למי , נגעת בשאלות הנכונות כשתמצא את התשובות תגיע לאמת. אתה יכול ללמוד הרבה על הבורא אם תחפוץ בכך וכרגע נראה שאינך מעוניין לדעת. אם היית חי לפני 120 שנה והיית מספר לכולם שבעוד 10 שנים אנשים יעופו בשמיים כמו ציפורים היו לועגים לך ואולי גם נועלים אותך במחלקה כלשהי, כנ"ל הליכה על הירח ושאר הגילויים. הכל קיים פשוט לא גילו את הכל עדיין.אם יש לזה שם זה קיים.

Nachmanides

New member
מה פירוש "אתה יכול ללמד הרבה על הבורא" ?

מה ניתן ללמוד עליו, למשל ?
מהן תכונותיו ?
מהן הראיות לכאורה לקיומו ?
מה ?

פשקרב

New member
גם היום אנשים לא עפים כציפורים

הציפורים עפות בכוחות עצמן - את זה האנשים לא יעשו לעולם

האנשים אכן בנו מכונות היכולות לעוף
וזה תודות למדע נטו ולא בגלל הבורא או איזה קריון או איזה זאב אבירז ומלאכיו

Apotheosis

New member
"ויקרא לאדם ויבחר לו שם מכל אשר בחר"

אבל מה יקרה אם קוראים לכל דבר בשם - יש הרבה דברים שבמיסטיקה יש להם שם - אבל מי יש לו אסמכתא לתת לו שם - זאת השאלה..
יש הרבה מושגים ויש הרבה דברים שניתן להם שם - אם מהתנ"ך או מין מה שהמדע גילה או שברוחניות - ניתן לו שם כי מישהו חווה משהו והחליט לתת לו שם.. השאלה שלי היא מה לעשות כאשר האדם הלא נכון - עובר את החוויה בצורה לא טובה, נאמר ככה, ואז פשוט קורא לכך בשם וזה נכנס לקולקטיב? כולם מתחילים לקרוא לזה ככה.. זה ממש אפקט העדר - ויש את האמת.. שהתגלתה או לא התגלתה - מה השם שלה? לכל אחד יש את הגילוי והאמת שלו.. אז ככה שיש קצת בלאגן - מכיוון שלכל אחד יש הגדרה משלו לגביי מה שהוא חווה כאן..

ברור שכך

אם בריאה במילים אי אפשר לראות מהאבולוציה ברגע שמודעים אליה קשה להתעלם, והיא בכל מקום,
בגיאולוגיה בביולוגיה, בתהליכי חיים...
ומנגד - אם אבולוציה - ומפץ גדול, מאיפה הכל החל? מה הביא לאותו ניצוץ?
הטבע והאמונה קרובות היום יותר מאי פעם....אתמול הייתי הערב לימוד - שיח גלריה,
/www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=372138969556098&id=280726955363967" target="_blank" rel="nofollow">https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=372138969556098&id=280726955363967" rel="nofollow" target="blank">בתערוכה בה אני משתתפת בנושא בראשית,
היה מאוד מענין והנושא עלה שם,
אף אדם דתי בר דעת לא יטען שפרק א בספר בראשית הוא תאור ריאליסטי של בריאת העולם
אלא שסיפור הבריאה הוא משל או פילוסופיה....:) הנשאל אתמול בערב לא היה על האיך כי אם מה אותו משל בא להמשיל לנו הקוראים...

הקישור

/www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=372138969556098&id=280726955363967" target="_blank" rel="nofollow">https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=372138969556098&id=280726955363967" rel="nofollow" target="blank">בראשית - תערוכה בבית האמנים ברעות

למעלה