אבולציה במשפט אחד?

אבולציה במשפט אחד?

רבים מבקשים ממני להגדיר במשפט אחד ובאופן פשוט(בלי להכנס לפרטים) אבולציה אז שמעתי פעם את הביולוג דר' קן מילר מגדיר אבולוציה
כך
אבולציה- הִתְרָבוֹת עם שנוי לאורך זמן(ארוך)
האם ההגדרה הזאת נכונה

alonys

New member
אבל למה רק במשפט אחד?

הרי זו תיאוריה מדעית מורכבת ביותר ואפילו מידע מבוא בלבד יכול לארוך כמה שעות אקדמיות.

מי שרוצה את המשפט האחד הזה - האם הוא יסכים גם לסכם את התלמוד הבבלי במשפט אחד?

כי לפעמים זה מנטרל את ההתנגדות כי

אם מתחלים להבין משהוא אז פחות נרתעים ממנו

Gidi Shemer

New member
אכן, אבל הבעיה היא שאז זה מחייב להסביר

למי שאינו מכיר את המושג- מהם אללים.

כשאני מנסה להסביר במשפט אחד-שניים למי שאינו מכיר את המושגים בכלל, אני מדבר על שינוי ברמת הדנ"א באוכלוסיה לאורך זמן.

אם יש מקום להמשיך, אפשר להיכנס לעניין האללים וכמובן להדגיש את נושא האוכלוסיה. לפחות מנסיוני זה הנושא כמעט הכי לא ברור לאנשים שלא מבינים מהי אבולוציה.

הנושא שהכי מבולבל אצל רוב האנשים למיטב נסיוני הוא הזהות שהם עושים בין אבולוציה מול יצירת היקום. רבים וטובים עדיין משוכנעים שאם הם מאמינים מאיזושהיא סיבה בכוח עליון כלשהוא זה שולל אבולוציה.

John the Savage

New member
ומעבר למה שגידי אמר

זו הגדרה טכנית לתהליך אבולוציוני, אבל לא הגדרה שמסבירה את המהות של אבולוציה.

הגדרות מהסוג הזה מזכירות לי את הבדיחה על המתמטיקאי והכדור הפורח.

John the Savage

New member
בדיחה עתיקה ...

אז אני מתנצל מראש על שליפת בדיחות מהנפתלין.

איש אחד טס בכדור פורח. באמצע הדרך הוא נרדם, וכשהוא מתעורר הוא מגלה שהוא נמצא באזור שהוא לא מכיר. הוא מבחין באדם שנמצא בשדה שמתחתיו ומנמיך את הכדור הפורח.

"סלח לי, תוכל אולי לומר לי איפה אני נמצא?"
האיש בשדה חושב לרגע, ועונה לו "אתה נמצא בסלסלה של הכדור הפורח".
"תגיד, אתה מתמטיקאי, נכון?" שואל אותו האיש בכדור הפורח.
"כן, איך ידעת?"
"שלושה דברים: דבר ראשון, חשבת לפני שענית. דבר שני, התשובה שלך היתה מדוייקת לחלוטין. דבר שלישי, היא לא עזרה לי בגרוש".

המשך הבדיחה

המתמטיקאי חושב לרגע ושואל: "אתה מנהל בכיר*, נכון?"
"נכון, איך ידעת?"
"ובכן, הכנסת את עצמך לצרה לגמרי באשמתך. ביקשת ממני עזרה, וקיבלת תשובה מדוייקת, אבל לא זו שציפית לה. אתה עדיין אבוד בדיוק באותה צורה, אבל עכשיו זו פתאום אשמתי"

*לפי גרסה אחרת, פוליטיקאי.

ranisharoni

New member
ההגדרה המקובלת גם מגדירה מהי התאוריה?

עפ"י ההגדרה "שינוי בתדירות אללים באוכלוסיה לאורך זמן" התאוריה היא...? והפרדיקציות הן...?

Sophalin

New member
מי הם אותם אלו שמבקשים ממך

להגדיר אבולוציה במשפט אחד?

תבקש מהם להגדיר רפואה במשפט אחד. או בלשנות, או אומנות, או היסטוריה.

רוצה הגדרה במשפט אחד? בבקשה: אבולוציה היא תאוריה המסבירה את אופן התפתחות החיים על פני כדור הארץ בצורה הטובה ביותר (בהשוואה לכל תאוריה אחרת).

אנשים שהם על הגדר שמנגדים לאבולציה לא מסבות

של אמונה אלה חוסר ידע מה לעשות בבתי הספר שלנו מלמדים רק את מיתוס הבריאה

למה סתם להמציא?

בכל בית ספר ממלכתי וברבים מהדתיים מלמדים את האבולוציה בשיעורי מדע כהסבר יחיד, ואילו מיתוס הבריאה נלמד אך ורק במסגרת שיעורי תנ"ך כמיתוס.

Sophalin

New member
זה לא ממש מדויק

ברוב בתי הספר לא מלמדים בכלל את תורת האבולוציה.

אתה פשוט טועה

אני לא מדבר על בגרות בביולוגיה עם אבולוציה כנושא בחירה, אלא על שיעורי ביולוגיה בחטיבה במסגרת שיעורי מדע.

אני מלמד ילדים מבתי ספר רבים כולל דתיים, וכולם לומדים על אבולוציה כהסבר נכון ומוסכם להתפתחות המינים.

Sophalin

New member
אז אני לא יודע איפה אתה מלמד

אני בביצפר מעולם לא למדתי על תורת האבולוציה.
גם בני דודים שלי לא למדו על אבולוציה בתיכון.
לא בבילוגיה ולא בשיעורים אחרים.

אז אולי אתה מלמד ילדים מבתי ספר רבים אבל תסלח לי אם אני אפקפק בכך ששאלת את כולם מהי תוכנית הלימודים שלהם...

גם אני לא למדתי אבולציה בשום בית ספר

ואני גם עובד כמשגיח במבחני מיצ"ב ושם אבולציה לא מוזכרת במבחנים אז עד של בה האיטרנט לא ידעתי על אבולציה כולום

במבחני המיצ"ב אכן הנושא לא מוזכר

אבל מכל התלמידים איתם שוחחתי על הנושא, התרשמתי שהמורים מסבירים את כל התופעות הביולוגיות במונחים של אבולוציה.

למעלה