אבולציה במשפט אחד?

John the Savage

New member
גם אני

מעולם לא למדתי על תורת האבולוציה במסגרת שיעורי ביולוגיה במהלך 12 שנות הלימוד שלי בבתי ספר חילונים-ממלכתיים.

אני משער שבבתי ספר בהם לומדים אבולוציה במהלך שיעורי ביולוגיה לכלל התלמידים (ולא במסגרת נושא בחירה ב-5 יחידות ביולוגיה) מדובר ביוזמה עצמאית של המורה, ולא בחלק אינטגרלי מתוכנית הלימוד.

E z e r

New member
טוב, אז לפחות בשנות ה-80 אני יכול להעיד שכן

לימדו.
אני בהחלט למדתי על אבולוציה בבי"ס יסודי.

Sophalin

New member
בבית ספר יסודי?

כנראה שזה היה ביצפר מאוד מאוד מיוחד כי אני למדתי ביסודי בשנות השמונים ובכלל לא היו לנו שיעורי ביולוגיה
היו לנו שיעורי טבע.

בביצפר יסודי זה נשמע לי מאוד מאוד - מאוד מאוד - מאוד מאוד מאוד מופרך ולא אמין. סורי.

E z e r

New member
כן, בבי"ס יסודי

כמובן שזה היה ברמה שמתאימה ליסודי, אך בפירוש למדנו על אבולוציה כעל עובדה גמורה.
גם אצלנו שיעורי ביולוגיה (וגם כימיה) נקראו "טבע", אך במסגרת "טבע" למדנו מגוון נושאים.

לגבי הערתך האחרונה, היא נשמעת לי מאוד מאוד - מאוד מאוד - מאוד מאוד מאוד לא יפה ולא במקום. סורי

Sophalin

New member
צודק, אני מתנצל

אני לא קראתי את ההודעה שלך טוב.

יתכן שבאמת אתה למדת על זה. (לא יודע אם ביסודי - זה עדיין נשמע לי מפוקפק מה) אבל באופן כללי במעט מאוד מאוד מאוד בתי ספר בכלל מזכירים את המילה הטמאה הזו...

לאור העדויות של כולכם אני באמת מסייג את דבריי

אבל מעניין אותי מי מכם יכול להעיד על מה שקורה בבתי הספר ב-5 השנים האחרונות.

לפני שנתיים שלוש התארחה בפורום מורה לביולוגיה

שהסבירה את המצב. אני אנסה למצוא את השרשור המדובר.

עד כמה שהבנתי אותה אין חומר לימוד רשמי מטעם משרד החינוך על אבולוציה, כאשר המורה בכיתה רשאית ללמד חומר ביוזמתה כהעשרה, או להתייחס לאבולוציה בזמן לימוד נושא אחר בביולוגיה (וכמובן כל נושא בביולוגיה ניתן לקשר לאבולוציה). מורים רבים מעדיפים שלא לעשות זאת ע"מ לא להסתבך עם תלמידים והורים.

היוצא מן הכלל היחידי הוא שבמסלול חמש יחידות בגרות בביולוגיה ישנו פרק בחירה רשמי באבולוציה. אך שוב זו בחירת המורה האם ללמד את הפרק הזה, מתוך כמה אופציות אחרות שהן יותר פופולריות. בפועל אחוז התלמידים אשר לומדים את הפרק הזה כנראה זניח.

בשורה תחתונה (כמו שכבר כתבו פה): אם מישהו פה למד אבולוציה בבית-ספר ישראלי, זו היתה יוזמה פרטית של המורה שלהם.

אם להודות על האמת

בתגובה שם נאמר בצורה די ברורה שהנושא נלמד במסגרת לימודי המיצב באקולוגיה, ורק לא מושם עליו דגש מיוחד.

תודה על האישור לדבריי.

Sophalin

New member
אני

יש לי משפחה מאוד גדולה וענפה (מצד אמא)
ויש קשרים חזקים מאוד במשפוחה
וכמעט כל הבני דודים שלי נשואים ומי מטפל לדעתך בילדים בכל האירועים המשפחתיים???
אז אני משתולל איתם עד שיוצאת להם הנשמה ואז אני יושב איתם ומדבר איתם על מה שהם לומדים בביצפר ומעולם הם לא סיפרו לי על זה שהם לומדים ביולוגיה.

אצל הגדולים יותר אני באמת לא יודע

אבל - יצא סקר לפני איזה חצי שנה שטען שרק באיזה חמישה בתי ספר בארץ מלמדים אבולוציה.

באיזה כיתה הם?

לגבי הסקר - אם תטרח לקרוא את הידיעה מהידען שקישרת אליה תבין על מה הוא מדבר, ואם תשים לב שהבהרתי מראש שאני לא מתייחס ללימודי הבגרות, תגלה שהוא לא רלוונטי בכלל.

Sophalin

New member
דווקא התייחסתי למה שהוא מדבר

בתיכון הראנו שהלימוד של האבולוציה הוא זניח

הדודנינים שלי הם בגילאי 0-14 בערך
אני חושב שהגדול מבינהם חגג בר-מצווה שנה שעברה
(מה שמזכיר לי שהדודן שלו אמור היה לחגוג כבר. מעניין למה אני לא יודע על זה...)

אבל *אני* דיברתי במפורש על חטיבה

אז מה הקטע להזכיר נתונים על תיכון?

אותו כנ"ל לאחיינים שלך שלומדים כמעט כולם ביסודי.

מה ביקשתי? מינימום של דיון ענייני.

Sophalin

New member
נו באמת

אתה אומר לי שרק בכיתות ז-ט לומדים אבולוציה? נו באמת. לא לומדים לא בתיכון, לא בחטיבה ולא ביסודי.

לא הבנתי מה אתה רוצה

אני טענתי שמלמדים אבולוציה בחטיבה, ואתה מתעקש להפריך אותי על סמך עדויות מהיסודי והתיכון.

רק לי זה נשמע מוזר?

deathcaster

New member
מממממממ.......

אז אולי לפני שמנסים להפריך את דבריך, כדאי לך לנסות לחפש סימוכין לטענתך?

Sophalin

New member
אתה רק טענת טענות

לא ביססת שום דבר.
אם אתה טוען שבבתי ספר מסויימים (ולא בודדים) מלמדים אבולוציה בתיכון, אתה מוזמן להציג את הרשימה שלך.

למעלה