אבו שוקרי המקורי- לוקש באבו גוש

למקורי הייתה שווארמיה בשורש שנסגרה כבר.

אבל כרגע יש מקום אחד שאני מוכנה לשבת בו באבו גוש - יש יותר מדי מקומות טובים אחרים בסביבה.

pix37

New member
לאיזה מקומות את מתכוונת ?

איפה אפשר לאכול לאורך הציר שיורד מירושלים לשפלה אוכל סביר ?

בשלוף באיזור אבו גוש :

בשורש יש את מוזה בהר, ולהגדיר את האוכל שלהם כסביר זה עלבון, זו מסעדת יוקרה והמחירים בהתאם ( וזה לא שאבו גוש יותר טוב).
בקריית ענבים יש את קפה הילל ( לא כשר, כן פתוח בשבת) - לא מעיף אבל סביר, לידו יש את מומה, שהבעלים הגדיר כמקום עם אווירה ( ואנחנו טענו שהאווירה היא של לול תרנגולות - רק בגלל האקוסטיקה, האוכל זכור לי לטובה), ואם בא לך "רק" מאפה טוב יש את אפרת בייקרי ( זו מאפייה עם מכונת קפה, אבל המאפים טובים) רק שהיא כשרה.
בבית נקופה יש את קלמנטינה ( עליה אין המלצה, אבל רואים אותה מהכביש).
ולא כללתי כאן את מבשרת ציון ( למרות שלפעמים עדיף להיכנס אליה ולא לאבו גוש), ואבו גוש עצמו - יש את שוורמה חמדי, ולפעמים יש שוק אוכל מעלף בלואיזה.
את שואלת ספציפי או רוצה המלצה למקום מסויים?

pix37

New member
אני שואל באופן ספציפי

יוצא לי לעתים קרובות להגיע לירושלים ולרדת משם לכיוון השפלה.
לא תמיד יש לי זמן / חשק לעשות את הסיבוב בשוק ולפעמים אני פשוט מחפש משהו זריז על הדרך.
ולכן מסעדות יוקרה פחות מעניינות אותי, הן פשוט לא רלוונטיות בקונטקסט שאני מחפש.
אני מחפש אוכל בסיסי טעים ומתומחר בהגינות (50 - 70 ש"ח לסועד) - מה שמאוד קל למצוא באזור הצפון ונכון להיום כמעט לא מצאתי על הציר שיורד מירושלים למרכז.

(אני צמחוני אבל לרוב בנסיעות כאלה מתלווים אלי אוכלי כל)

יש מישהיא עם שם ממש דומה לשלך

בפורום הורים ל.... אני מניחה שהתבלבלתי.

יש בבית נקופה מקום של אוכל בייתי ( רואים אותו כשעולים לאבו גוש), לא יצא לי לבדוק אותו אף פעם, יודע על מה אני מדברת?

oreldi

New member
יש חומוס טוב באבו גוש?

גם לי יוצא אחת לתקופה להיות בירושלים,
ידוע לך אם יש חומוס טוב באבו גוש או בסביבה?

אני מעדיפה את עזורה בשוק

אבל באבו גוש, אני ממש אומר את זה בצער, אין חומוס שמצדיק נסיעה לשם. זה של הלבנונית וקראוון הוא בסדר גמור ( ולחלוטין תלוי בטעם), אבל לא ברמה של כמה חומוסיות סבירות אחרות.

למעלה