אבחון

Tal1191

New member
אבחון

הי לכולם! הילד בן 6 וצריך לעשות לו אבחון נוסף. מישהו יכול להמליץ על מאבחן/ת שעונה על התנאים הבאים? 1. מישהו יחסית מוכר וידוע, שנחשב לאוטוריטה 2. מישהו שיכול לקבל מהר. אנחנו רוצים בחודש הקרוב, כדי להספיק לפני ועדת שילוב תודה מראש! :)

grayart

New member
ועדות שילוב לא נגמרו כבר?

בכל מקרה אנחנו פנינו להתפתחות הילד בתל השומר, בתוך שבוע וחצי חזרו אלינו עם כל התורים לכל חלקי האבחון השונים.
בתוך שבועיים מהפניה כבר ישבנו עם העובדת הסוציאלית ולפני שעבר חודש סיימנו עם כל האבחון.
אבל את התוצאות מקבלים עד חודש אחרי האבחון, הם עושים ישיבת צוות ואז את מוזמנת לשיחת סיכום. (אולי כאן יש מקום ליצור קשר וקצת ללחוץ אותם אם רוצים יותר מהר)
אנחנו התקשרנו פעמיים להקדים תורים מעט יותר מאוחרים, הם עונים מייד לטלפונים ותמיד יש איזה ביטול קרוב שניתן לקבוע מועד יותר קרוב.

מה קורה בפסח ובחול המועד אצלם אני לא יודע.

בהשוואה אליהם, בהתפתחות הילד של מכבי הוד השרון אמרו לנו שבגלל כל הוועדות במערכת החינוך התור הקרוב הוא לעוד שלושה חודשים.
ואצל דיצה צחור לדוגמא התור הקרוב הוא לעוד חצי שנה.

האמת שתל השומר קצת הרגישו לי כמו מפעל לאבחונים, יש להם המון אנשי צוות, פסיכולוגים פסיכולוגים פסיכולוגים, מרפאים בעיסוק עוד ועוד, קלינאיות, קצת סרט נע.

Tal1191

New member
וואו, תוך חודש, כל הכבוד

לנו יש פחות מחודש, אבל ננסה שם. הועדה שלנו בתחילת מאי. מנסיוני אצל דיצה צחור זה יותר קרוב לשנה המתנה...

grayart

New member
אכן היה עמוס...

שישה מפגשים בשבועיים וחצי.

בכל מקרה עם הבן הגדול אנחנו עברנו ועדת שילוב ללא אבחון ביד.
הגננת, הפסיכולוגית ואנחנו, הצגנו את הקשיים ואת מה שמבקשים כתמיכה מהמתי"א , ונציגת המתי"א אמרה לנו שכל עוד אין אבחון אין זכאות , אבל היא מוכנה להמתין שנביא לה אבחון עד אמצע יוני, ואז אם הוא יהיה זכאי לפי האבחון הוא יקבל סיוע מהם.

SMADAR55

New member
מדוע אבחון נוסף?

באיזה גיל הילד עבר את האבחון הראשון?
האם ביקשו אבחון מקיף (רופא + פסיכולוג)?
האם לא מספיק להם אבחון פסיכולוגי?

Tal1191

New member
עבר בגיל שנתיים וחצי בערך

הם לא ביקשו כלום פשוט חשבנו אולי לבקש שהילד יהיה בלי משלבת, ובשביל זה רצינו אבחון שיגיד שהילד לא על הספקטרום (אנחנו מניחים שזו תהיה התוצאה). האמת שאנחנו עוד לא בטוחים ואולי דווקא נבקש שימשיך עם השילוב...

SMADAR55

New member
אם כך, ממליצה ללכת למכון אוטיזם באסף הרופא (דיצה צחור

או ד"ר סטולר). מה שחשוב לכם זו אבחנה מדוייקת ואין שום דחיפות בקבלת התור.
בשלב זה תמשיכו להתקדם בהליכים הבירוקרטיים לקבלת שעות סיוע (מאחר ולא נדרשתם להביא אבחון אין בעיה). .
במידה ותתקבל אבחנה שהילד אינו על הספקטרום תוכלו לעדכן את הרשויות ולבטל את הסיוע.

Tal1191

New member
אם בסוף נחליט שיהיה עם משלבת אז

באמת נלך לסטולר. שם גם היינו בפעם הראשונה.

SMADAR55

New member
האבחונים של אסף הרופא מאוד אמינים. אם אבחנו את הילד על

הספקטרום בגיל שנתיים וחצי קשה לי להאמין שהם טעו ושהוא לא על הספקטרום.

מעניין אותי אם בשיחת סיכום ניסתה לשכנע אתכם ל- ABA. נראה לי שכל מי שמגיע אליהם מופנה לטיפול בגישה זו.

Tal1191

New member
כן, היא פשוט הודיעה לנו שמבחינתה זו

השיטה הכי בדוקה ואפקטיבית. וזה באמת מה שעשינו. למרות שבפועל הטיפול הפך להיות די רחוק מ ABA במובנו המקובל.

grayart

New member
חייבים משלבת\סייעת?

עד כמה שהבנתי בשיחה עם חברי ועדת השילוב , לא מכריחים את ההורים לשום דבר.
ההורים מחליטים אם הם רוצים לקבל עזרה או שלא.
הועדה יכולה רק להמליץ.
נכון שההמלצה היא יותר בצורה של הפעלת לחץ, אבל אם לא תכנעו ללחץ בסוף תקבלו מה שתרצו.

SMADAR55

New member
לא חייבים שום דבר. השאלה מה הצרכים של הילד.

בכל מקרה, היקף שעות הסיוע ניתן בהתאם לרמת התפקוד.

כלומר, יתכן מצב שתינתן סייעת בהיקף של 8 שעות לשבוע שזה ממש מינורי......

לטעמי ומנסיוני כאמא לילד משולב, אין למהר ולוותר על סייעת. רמת הקושי בבית ספר יסודי גבוהה בהרבה מגן חובה (האתגרים הם רבים- גם מבחינה לימודית וגם מבחינת אינטרקציות עם ילדים וצוות גדול יותר של אנשי חינוך ).
סייעת לילד בתפקוד גבוה ובעל קשיים מינוריים צריכה להיות סמויה. היא אינה צריכה להיות צמודה לילד. היא נכנסת לכתה כביכול כסייעת למורה. היא אינה צריכה לשבת כל הזמן לידו. כמובן שהיא צריכה להיות קשובה כל הזמן לצרכים של הילד, לסייע בכל בעיה שלו, אך להיזהר שלא תיתפס ע"י ההורים והתלמידים כסייעת אישית שלו.

Tal1191

New member
זה בדיוק האתגר. דיברנו הרבה עם הורים

משלבים לאחרונה וקיבלנו שתי גישות - האחת, שאין באמת דבר כזה סמוי ושבכל מקרה כולם יודעים. השניה שסמוי זה אפשרי, צריך רק לעבוד על זה. אם סמוי זה בלתי אפשרי אז עדיף בלי משלבת. אם זה אפשרי אז עדיף עם משלבת... מבחינת רמת תפקוד הוא ככל הנראה יכול להסתדר בלי משלבת, אבל כמו שאת אומרת, המעבר לביה"ס יכול להיות מאתגר... זו בגדול ההתלבטות

3מרגו

New member
היה דיון בפייסבוק עם נימוקים טובים

אין דבר כזה סעיית סמויה.זה רק גורם לנזק.
ומסתבר אצלי בישיבת אמצע שככה המערכת החליטה בלי להגיד לי.סמויה.בלי לתווך בהפסקות.הזוי.מי ביקש???
אין לי שום מושג עד היום מה ילדים או/ו הורים חושבים.לדעתי שם לא חושבים.הכיתה רדומה.אותי לא שאלו.

מקהפקה

New member
הדרך שעשה

תוכלי לשתף אותנו בדרך שעשה מאבחון על הספקטרום ועד עכשיו?

Tal1191

New member
דרך ארוכה. בהתחלה כמעט לא התנהל

עצמאית בגן. נרתע מבני גילו. צעק הרבה. לא השתתף בפעילויות בגן בכלל. היה עסוק בתחומי העניין הצרים והלא פונקציונאליים שלו. טופל על ידי משלבות, בהנחיית מנחה, מאוד אינטנסיבית (גם בבית). ואז, מאוד בהדרגה, ועם עליות ומורדות לאורך הדרך, השתפר התפקוד. היום הילד מתפקד בצורה עצמאית כמעט לגמרי. אדם שמסתכל מבחוץ ולא יודע שהמשלבת היא שלו, לא יודע לזהות של מי היא (גננת מחליפה למשל). ילד שמח, רוב הזמן, וחברותי. אבל עכשיו לקראת כיתה א עולות שאלות חדשות, כמו שכתבתי...

מקהפקה

New member
תודה

תודה רבה טלי. הדברים האלה מאוד מעודדים ומעידים על חשיבות הטיפול בגיל צעיר.
היה לו עיכוב גם בדיבור?

Tal1191

New member
הוא התחיל לדבר בגיל שנתיים. שזה,

עיכוב, למיטב זכרוני. אבל אחכ למד ממש מהר

SMADAR55

New member
אצל הבן שלי המשלבת סמויה. כיום בכתה ד', ההורים והילדים אינם

יודעים שהיא עבורו. יש ילדים נוספים בכתה עם קשיים ושנעזרים בה לא מעט (ילד שעבר מכתת חינוך מיוחד רגשית, ילד נוסף עם בעיות קשב וריכוז).
סייעת סמויה בהחלט אפשרית.
תיקחו בחשבון שאם אתם מוותרים מראש על הסייעת יהיה קשה מאוד לשנות באמצע שנה. יש מיכסה של שעות שמתחלקת עפ"י ועדות השילוב. בתחילת שנה מוגשים ערעורים ובקשות לתוספות והתשובות ניתנות אחרי סוכות. אם באמצע כתה א' יעלה הצורך בסייעת תידרשו להגיע חזרה לועדת שילוב וגם אם תהיה כזו תקבלו תשובה שאין שעות לשנה הנוכחית.

מה לגבי דרישות נוספות מועדת השילוב? חשבתם אם לבקש ומה לבקש???

Tal1191

New member
האמת שלא חשבנו. מה אנחנו

יכולים או צריכים לבקש לדעתך? מי אצלכם בביה"ס יודע על האבחון של הילד? ומי האנשים שיודעים שהסייעת היא שלו?

למעלה