אבחנה חדשה

grayart

New member
איל שחל אומר על עצמו שהוא דיספרקטי בכל הגוף.

עכשיו תארי לך מישהו במצב דומה, שהוא מאוד דיספרקטי ממש אפרקסיה קשה, מבחוץ, אנשים, רואים שהוא לא מדבר או לא עושה פאזל ולא בונה בקוביות, אבל בפנים בראש "יש לו (הרבה הרבה ) מוח"
והוא גם קצת אוטיסט, אולי אפילו לא נורא אוטיסט בשאר התחומים, אבל "בזכות" הדיספרקסיה הוא נראה מאוד אוטיסט.
פתאום כשהוא מוצא ערוץ תקשורתי כמו הקלדה מגלים כל כך הרבה דברים שחשבו שלא קיימים אצלו כי הם לא הצליחו לבוא לידי ביטוי.

יאוש זה מרכיב שיכול לקחת ילד נמוך בעל פוטנציאל התפתחותי לא רע בכלל, ולהשאיר אותו נמוך.
ראית את התוכנית על האוטיסטים המבוגרים שהתחילו לתקשר בעזרת הקלדה?
אמא של אחד מהם אמרה שבמשך שנים היא התיחסה אליו כמו אל עציץ, שצריך להשקות אותו ולהאכיל אותו אבל חוץ מזה אין שם כלום בפנים.
תארי לך איפה אותו בחור היה יכול להיות היום אם מראש היחס אליו היה שונה.
(לא בטוח שהיה נחשב בתפקוד גבוה, אבל אני בטוח שבמקום הרבה הרבה יותר טוב)

בנוגע לתכנית היא נפלא

ואני אישית נאבק מאוד מאוד להראות שבאוטסטים בתפקודים נמוכים יותר יש המון יופי על סמך הנסיון שלי גם אותי רואה כלא כלום כחסר ערך כנזקק מאוד עד גיל מאוד מבוגר ואפילו בפגישה אחרונה לפני כמה חודשים כפסכעטר חשב שאני מוגבל שכלית קשה וכתב כך כי לא הגבתי עליו והתנהגתי כמו אוטיסט נמוך לכן זה מאוד מוכר לי על עצמי ואני מנסה לשנות את זה .

ipinivo

New member
תודה לכולם ותשובות:

ת1. לאנה חדשה: קשה לי להבין למה כולם ממליצים על חינוך מיוחד. כאשר אני מנסה לרדת לעומק הדברים איני מקבלת נימוקים, לפחות לא הגיוניים. הנימוק "כדי שהוא יקבל טיפולים יותר אינטנסיביים" לא רלוונטי בעיני. כאמור, הקשיים הם לא בבית, אלא בגן. כמו כן, בתור רופאה גישת ה"יותר טיפול יותר טוב" זרה לי מכל וכל. לכל טיפול והתערבות יש תופעות לוואי. טיפול צריך להיות כמה שיותר קרוב למה שהמטופל נזקק לו.
2. לאיילמירי: הוא עדיין לא מקבל טיפולים, כאמור אבחנה ממש חדשה. בימים הקרובים אנחנו נתחיל עם קלינאית תקשורת.
תודה לכולם, ואשמח להמלצות נוספות על גנים לשילוב באזור מודיעין. שמעתי על "גן מקשיב", אז מי שמכיר- אשמח להמלצות/דיסהמלצות.
3. ל-grayart: תודה על המידע, גרמת לי לחשוב מחדש על גן תקשורת

4. ל-schlomitsmile: לא הייתה לו אבחנה קודמת, התכוונתי פשוט שהאבחנה חדשה לנו, אנחנו חדשים בסיפור הזה.

grayart

New member
ברגע שתתחילו קלינאית, או מרפאה בעיסוק...

תבינו מה זה טיפול, ושזה לא כמו טיפול רפואי או תרופות שלא נכון לתת סתם.

אני לא אספרגר ולא תפקוד גבוה

אני מאובחן באוטיזם קלאסי בתפקוד יחסית נמוך ואני יכול לומר שהיום שיש שיטות להבעה דרך הקלדה הרבה יותר קל לנו והחיים הם לא בהכרח כאלו רעים אמנם אנחנו לא עצמאים אבל יש לנו יכולת יותר להתבטא וזה גם טוב .

למעלה