אבטחה - הודעה רשמית מטעם המסטרים.

אבטחה - הודעה רשמית מטעם המסטרים.

להלן התייחותם של מארגני המשחק, אלכסי ומיכאל בנושא האבטחה. ראשית - התנצלות על העיכוב בהתייחסות. העיכוב נגרם מטעמי בירוקריטיה שונים שהגיעו היום לנקודת ביניים של הסכמה כללית. אחרונת האפשרויות נבדקה היום, בפגישה שנערכה עם מפקד משטרת מודיעין, האחראי בפועל על פעולות האזור ואבטחתם. להלן המסקנה הסופית מפגישתנו זו, בנוגע למציאות העצובה בה אנו שרויים ולמשחק המתוכנן: הדרישה שמציבה המשטרה בנוגע לארועים כדוגמת משחקנו זה (מסיבות, קמפינג המוניים וכו´), היא מאבטח אחד על כל 30 משתתפים, הנושא נשק ארוך. כמארגני הפרוייקט, אנו אחראים לבטחון כלל משתתפיו, ואיננו מסתפקים בדרישות המשטרה, וכוונתינו לספק מאבטח נושא נשק ארוך בכל מחנה סביב השעון(כרוב המחנות הרי קטנים מ-30 איש), וכמו כן, כוח כוננות אזורי. בנוסף על כך, מאורגנים מחסומים בכניסות לשטח המשחק, ונקודות תצפית הקפיות למניעת כניסת גורמים עוינים וגורמים זרים (כולל סתם אזרחים) לשטח המשחק. פקודת המשטרה היא, לאכוף איסור כניסת כל גורם שאינו קשור למשחק (משום שעל גורמים אלה לא חלה אחריות המארגנים, הביטוח וכו´). דרישת המשטרה היא, שהמאבטחים יזוהו על ידי מדים, ומקובל הדבר, שלצורך העניין, יהיו המדים כובע-מצחייה של מאבטח, שיסופק ע"י המארגנים, וכמובן, נשק. לא נמצאה אפשרת לממן אבטחה כזו מכספי המשחק, (בעלות של 500 ש"ח למאבטח חמוש ליום), ופה, פונים אנו לעזרתכם. ---יוצאי יחידות קרביות (טירונות 05 ומעלה), ---קצינים בסדיר או במילואים, ---אנשי קבע, ---אנשי מג"ב ומשטרה, ---נושאי נשק ארוך ....(או אנשים שיש באפשרותם לארגן נשק ארוך דרך גוף מסודר, כגון משא"ז) ---ומשתתפים פעילים של המשמר האזרחי המעוניינים להרתם למבצענו - מתבקשים לפנות לקפטין בקבוצתם. עלינו לארגן את הרשימות הללו עד יום רביעי בערב, ה-13 למרץ ונעריך כל עזרה, לקראת פגישתינו עם המשטרה האזורית ביום חמישי. הרשימות צריכות להכיל שמות מלאים ומספרי ת.ז. בהרשמכם אצל קפטין קבוצתכם, נא ציינו את הרקע הקרבי שלכם, ואם יש ברשותכם נשק אישי ( - חשוב לצורכי השלמת נשקים - ). מגישי עזרה ראשונה, חובשים, רופאים, ומתנדבי מד"א, מתבקשים להצטרף, ולפנות אף הם אל הקפטן של קבוצתם. על כל המאבטחים לעבור מבעוד מועד תדרוך על ידי קצין-משטרה (נהלים, מענה לארועים, וכו´). הרשימות אינן שלמות, אך כוללות את שני מארגני המשחק - אלכסי ומיכאל - יוצאי חטיבת גבעתי. לצערנו, אנו נאלצים להודות, שאם לא נספק בעצמנו פתרון אבטחה, יבוטל המשחק. בכבוד רב, אלכסי ומכאל.

Zigmar

New member
שונאה בירוקרטיה

כל הכללים, שטויות, מספרים, מסמחים... ברר! אני שונאה בירקרטיה שנאת מוות! אני מקווה שתמצעו אבטחה עד המשחק. אבל דרישה למדים ציוויליים לאנשי אבטחה זה מאוד חבל... אי אפשר לעקוף את זה? נניח תכפוסת זהה לכולם, אבל כזאת שיכולה להתאים למשחק...

אני מאד מזדה איתך, אבל

אלה הן פני החוק, וזה המינימום עליו מוכנות הראשויות להתגמש. אגב... למי שלא הבין, המאבטחים לא יצנחו מהרקיע עם כנפי מלאכים. אישית, אני מעדיף כאלה עם כנפי צניחה (...רמז רמז...)

סילבן

New member
כסף קטן, או - סערה הכוס מים.

איני יודע אם שמתם לב לכך, אבל עלות של 500 ש"ח ליום ל-30 איש הנה 16.67~ ש"ח לאיש, ובסה"כ 33.33 ש"ח לכלל המשחק. בהתחשב בעובדה שדמי ההרשמה הם 50 ש"ח ולמיטב הבנתי כל הקבוצות גובות עוד לפחות 50 ש"ח לצרכים פנימיים, אם לא תמצאו מתנדבים תוכלו להתנות את קיום המשחק בתשלום של עוד 33.33 ש"ח למשתתף. לדעתי, סביר שרובם המוחלט של השחקנים יוכלו לשם סכום זה. במקרה הגרוע ביותר, תוכלו להוריד מעט את רמת המשחק ולהשקיע כסף מדמי ההרשמה ומדמי התחזוקה הקבוצתיים (אולי תרומת העמותה) על מנת לממן האבטחה.

חשבון והגיון

מאבטח אחד חמוש ליום אחד, עולה 500 ש"ח. וזה מחיר לא סביב השעון.

סילבן

New member
הוא אשר אמרתי

בצעתי את חישבויי על בסיס מאבטח חמוש בעלות של 500 ש"ח ליום עבור כל 30 שחקנים. מסקנתי עומדת בעינה.

Hest

New member
כסף

כמות ההשקעה שכולנו שמים במשחק היא עצומה לעומת המחיר העלוב שאתם גובים. אני בטוח שבמקרה הצורך כל המשתתפים יוכלו לשלם עוד תוספת כלשהיא של כסף שתעזור (לפחות) בכיסוי הוצאות האבטחה. אין לי ספק שכל הממשתתפים יעדיפו לשלם יותר, מאשר לבטל את המשחק כליל.

Ranger One

New member
לפי דעתי

80 ש"ח נשמע טוב, וכמובן שלמתנדבים שיפסידו זמן משחק תהיה הנחה.

Remirat

New member
שאלה...

עם צפי של בערך 600 איש בלארפ, יש דרישה של 30 מאבטחים בערך... האם על השחקנים לספק את *כל* המאבטחים או שיש כסף לחצי מהמאבטחים נגיד, ואת השאר ימלאו מתנדבים?, כנ"ל על מד"א... עוד שאלה בנושא מד"א, האם מתנדב מד"א לשעבר (משמע לא נושא תעודת חובש, אך עבר קורס 60 והתנדב במד"א) יכול להחשב כמגיש עזרה ראשונה בלארפ?

שאלות טובות.

אדם עם הכשרה כזו, יכול לשמש לכל הפחות כמגיש עזרה ראשונה. אני לא סגור לגבי חובש, אבדוק. פנה לקפטין שלך, ותקבל תשובה דרכו. בנוגע לסך המאבטחים, 900 איש (כן!) מדובר ביותר מ-30 מאבטחים. להעריך שלוש תורנויות סביב השעון, מדובר בכ-90 תורנויות, כפול 3 ימים וחצי, סה"כ, 315 תורנויות, מבלי לקחת בחשבון את השערים והתצפיות. מובן שיישכרו מאבטחים, לפחות לנקודות ההקפיות. לא יעלה על הדעת לשלוח שחקנים לשמירה הקפית, (פרט למצבי חירום גמורים, ואז כבר עדיף פינוי) אולם כל תורנות שיוכל כל אדם לתת - תעזור בהחלט!

Remirat

New member
הממ...

תודב על התשובה המהירה, אך הייתי רוצה תרגום חופשי של תשובתך... כמה מאבטחים *כן* ישכרו, כמה מתנדבים דרושים, ויותר חשוב, כמה מתנדבים כבר יש...

עוד להגנת המארגנים בנושא

שלום. למיטב ידיעתי, דווקא חשבו על הנושא ומראש, ואף ערכו בירורים. אבל, הבעיה היא שכאשר ערכו את הבירורים (לפני מספר חודשים, עם התחלת התיכנון למשחק) המצב הביטחוני בארץ היה מעט רגוע יותר (וכמה עצוב שאפשר לקרוא למה שהיה אז רגוע), ולא דרשו את שדורשים כעת. עבר זמן, המצב הביטחוני החמיר, ועמו גם הדרישות. אין כאן רשלנות מצד המארגנים, לזה קוראים "כח עליון", ויש לנו רק להוקיר את העבודה הקשה שעושים המארגנים כדי להתאים את עצמם ואת המשחק בזמן מינימלי לדרישות החדשות הללו, למען בטחון כולנו, ולמען קיומו של המשחק במועד. אסף.

Panique

New member
תגובה

בלי להעליב או משהו, אבל לא יכולתם לחשוב על זה קודם לכן, לא שלושה שבועות לפני המישחק? לדעתי, כל זה מראה על הליקוי המסיבי של הצד האירגוני-פורמאלי של העניין. אמנם כל חוקי המישחק, וההרשמה, והקפטנים ברורים, אבל בעזרת השם, לתכנן אבטחה כל-כך מאוחר במשחק? כשאמרו לי שיש לארפ אני אישית ציפיתי שזה יעלה משהו כמו 200 ש"ח. לא 50. בתכלס, זה 3 ימים. אני לא בא פה להעליב אף אחד ואני באמת מעריך את המאמצים של המאסטרים. אבל היה צריך לחשוב על זה קודם.

ארגון, עלות, דקה-90

תרבות המשחקים המארחת שלנו, היא תרבות רוסית. כבר היו משחקים כאלה בארץ בלעדינו, וזו עלותם. (מיותר לציין שהתארגנות היתה עד עתה "בלתי רשמית", או בכינוייה המשפטי- פיראטית). בה במידה, הארגון לא כלל אבטחה, כמו הרבה מאפיינים אחרים שנחשבים ליסודות בארועים ישראליים רשמיים, כגון שרותים, מיים, מקלחות, הובלה, תעבורה, ניקיון, שמירה, ביטוח - שאנחנו הישראלים לוקחים כמובן מאליו. אני לא יודע מה עולה בדעתכם, אולם אשתף מנסיוני: ההתרגשות שעלתה בי לראות איך מאות אנשים, למתי-מעט מהם יש רכבים, רובם מגיעים בטרמפים, נושאים איתם את הציוד והתחפושות, מקימים בין-יום עולם שלם על כל מחוזותיו ועריו, ויומיים אחרי-כן מפרקים אותו בין-לילה, ומשאירים אחריהם שטח נקי, וכל זאת, ללא גוף מארגן רישמי, או כל דבר אחר שיאחד אותם, מעבר לאחוות המשחק!!! כבר היו משחקים כאלה, בהם מאות משתתפים שההו בשטח מספר ימים אפילו ללא נקודות מיים מאורגנות. כל אחד דאג לעצמו, הרבה מעבר למה שהמארגנים יכלו לספק, והתוצאה - מדהימה. מה שקורה עתה, הוא שנפתחה לנו דלת, להכנס לעולם תרבות המשחק המפותח הזה, בתנאים שלהם, כמות שהוא. וכל המזדמן - מבורך. 50 השקלים העלובים האלה, שרובם מתכלים על תפאורה, תפחושות, אביזרים, מטבעות-משחק, דפי-צילום, דלק, מוניות וטלפונים הכרוכים בארגון מפעל שכזה, הם הוקרה מינימאלית שיכול שחקן לתת לארגון מפעל שכזה, התובע מהמארגנים את כל חייהם הפרטיים ויותר מכך. ובמשחקנו זה, בגלל המעורבות שלנו, יופיעו מאפיינים ישראלים שכאלה, כגון, אבטחה, ביטוח, תיאום עם הראשויות, ועוד, ועוד. כל יום נבדקות אפשרויות, מה עוד ניתן לספק. חבר´ה, זה המצב. בואו ננצח ביחד!!

Ranger One

New member
ווא!!!

למעשה זה יותר "WOOO!" מאשר "WOW" ,אבל גם זה טוב. אני איתך.

סילבן

New member
לא הבינות!

הנ"ל רמז כי הסכום פעוט, ולדעתו היה עליו להיות גדול פי ארבעה. הוא לא הביע שמץ של רתיעה מגובה המחיר, בדיוק להפך. ואכן, דבריך מצדיקים את טענתו. אלא אם אתה רומז שהעולים החדשים חסרים את האמצעים ו/או הכח הנפשי לשלם סכומים גבוהים יותר?

Ranger One

New member
יופי...

אתה מנסה לרמוז שלהוביטים אין כסף? מה לא? אתה טוען שאני פראנואיד שרק מנסה ליצור גזענות? דומה יחסית למה שאתה עושה. נעל...

סילבן

New member
בדיוק להפך

אמרת שציפית לשלם 200 ש"ח, כלומר היית מוכן לשלם סכום זה, ואינך מבין מדוע הסכום כה נמוך. בנוגע ל-"גזענות", ידוע שלעולים החדשים מצוקות כלכליות, ואפילו לקהילת הלרפרים כפי שניתן היה לראות מהסרט התעודי שנעשה עליה. לפיכך, העלתי את האפשרות שייתכן שאין באפשרות חלקם לשלם סכום כ-200 ש"ח עבור משחק שכזה. לא גזענות - כלכלנות, זה המוטו שלי (גם במשחק). שלך, סילבן

Ranger One

New member
רוצה גזענות? יש לי!

אני להודעה אחת אשים את דמותי ההוביטית בצד: אנשים עם כסף הם אנשים יותר שמנים ופחות מאומנים. ככה שכל שהרף הכספי עולה לאנשים המאומנים טוב אין דרך להגיע ורק מגיעים אנשים לא-מאומנים, ככה שאם מעלים את הרף ל500 ש"ח אז יש לי באמת סיכוי להיות דמות לוחמת טובה. אם לא ,אני אשאר בתרגול הקרב שלי: לרוץ לכיוון ההפוך בצעקות "אמא!!!".

למעלה