אבטיח

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
(באיזה ספר של מאיר שלו, ובאיזה הקשר הוא מדבר על תאנים וערק? זו לא חידה, אשמח אם מישהו יזכיר לי)
“אם התמזל המזל וסביב העץ גדלים שיחים של שומר, עולה מהם ריח עז ונעים של אניס, שמתערב ומשביח את טעמן של התאנים. ואם הטבע לא סיפק את השידוך הזה, אמליץ על תחליף נעים: מצננים את התאנים במקרר, חוצים אותן לחצאים, מטפטפים על בשרן כמה טיפות ערק ואוכלים.”

סופהו 1

Well-known member
“אם התמזל המזל וסביב העץ גדלים שיחים של שומר, עולה מהם ריח עז ונעים של אניס, שמתערב ומשביח את טעמן של התאנים. ואם הטבע לא סיפק את השידוך הזה, אמליץ על תחליף נעים: מצננים את התאנים במקרר, חוצים אותן לחצאים, מטפטפים על בשרן כמה טיפות ערק ואוכלים.”
והציטוט מאיזה ספר?
(נראה מתאים ל'גינת בר' שלא קראתי)

ב'יונה ונער' הוזכרו תאנים. שם גם הוסבר שלכל תאנה טעם אחר ולכן, אם אוכלים בזוג, יש לחצות את התאנים ולחלק בין האוכלים. כך כל אחד ייהנה מכל הטעמים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
והציטוט מאיזה ספר?
(נראה מתאים ל'גינת בר' שלא קראתי)

ב'יונה ונער' הוזכרו תאנים. שם גם הוסבר שלכל תאנה טעם אחר ולכן, אם אוכלים בזוג, יש לחצות את התאנים ולחלק בין האוכלים. כך כל אחד ייהנה מכל הטעמים.
גם לי נראה שזה מ"גינת בר" שגם אני טרם.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
בעניין האבטיח - בתחילת העונה הם היו יקרים וטעימים
עכשיו הם לא מאוד זולים, אבל די בטעם כלום
ובכלל השנה אין לי הצלחה עם פירות
הדובדבנים, אהובי נפשי, היו במחיר הזוי, בטעם לא משהו
והתאנים, אהוב נפשי # 2
הם קצת כו או לא כן או לא
(באיזה ספר של מאיר שלו, ובאיזה הקשר הוא מדבר על תאנים וערק? זו לא חידה, אשמח אם מישהו יזכיר לי)
כנראה ב"גינת בר"

צליליתה1

Well-known member
כנראה ב"גינת בר"
זה בספר שקדם לגינת הבר

סופהו 1

Well-known member
אולי קודם
אני זוכרת שחברים הגיעו לביקור והגשתי תאנים, ודיברנו על התאנים וערק
וכל זה קרה בדירה שעזבתי לפני כ- 12 שנה.
לפני 12 שנים?
ספרים שזכורים לי אולי 'הדבר היה ככה'? אולי 'פונטנלה'?
ואולי ישאר בגדר חידה?

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
לפני 12 שנים?
ספרים שזכורים לי אולי 'הדבר היה ככה'? אולי 'פונטנלה'?
ואולי ישאר בגדר חידה?
גם לא הדבר היה ככה, כי הספר מחכה לי בערימת המחכים

ערימת המחכים, שמאז העידן הדיגיטלי, (ספרים שווים ב1.99$ מאמזון, שלא תופסים מקום או אבק על האייפד) , גדלה ותופחת בקצב מפחיד.

סופהו 1

Well-known member
מה 'ני יודע?!
שיטקי ממש טעימות כמו שהן, אחריהן פטריות יער. פורטובלו ושמפיניון, מעדיף את הקטנות. בכלל אני מת על פטריות.
חורף ללא מרק פטריות בשמנת, מעט יין לבן, פרמזן וחמאה אינו חורף.
לדעתי, פיטריות (למאכל)= טעים.
פטריות, באופן כללי, זו ממלכה מעניינת ומסתבר שעשויה להציל את העולם.
תודות לסגרי הקורונה התגלגלתי אל הסרטון הזה. אולי ארוך, כמעט עשרים דקות, אבל מעניין.

:confused: חבל שבעברית משתמשים באותה מילה גם לממלכת הפטריות (לא חי , לא צומח) וגם לבעיה רפואית.

אבח"י

Well-known member
לדעתי, פיטריות (למאכל)= טעים.
פטריות, באופן כללי, זו ממלכה מעניינת ומסתבר שעשויה להציל את העולם.
תודות לסגרי הקורונה התגלגלתי אל הסרטון הזה. אולי ארוך, כמעט עשרים דקות, אבל מעניין.

:confused: חבל שבעברית משתמשים באותה מילה גם לממלכת הפטריות (לא חי , לא צומח) וגם לבעיה רפואית.
בנטפליקס ישנן 45 דקות, אולי יותר, של סרט תיעודי עם צילומים עזי צבע על ממלכת הפטריות. לא חי ולא צומח.

סופהו 1

Well-known member
גם לא הדבר היה ככה, כי הספר מחכה לי בערימת המחכים

ערימת המחכים, שמאז העידן הדיגיטלי, (ספרים שווים ב1.99$ מאמזון, שלא תופסים מקום או אבק על האייפד) , גדלה ותופחת בקצב מפחיד.
יש יתרונות לסגרים ולחל"ת.
אחרי שנים של "יובש קריאה", הצלחתי לקרוא כמה וכמה מהאוסף שעל המדפים וכשזה יסתיים, הספריה במרחק הליכה.

למעלה