אבטלה ולימודים לקראת בחינות לשכת עורכי הדין

• פותח הנושא Acct
  • פורסם בתאריך

Acct

New member
אבטלה ולימודים לקראת בחינות לשכת עורכי הדין

שלום, אני סיימתי תקופת התמחות במשפטים, ושקלתי ללמוד לבחינה במקביל לעבודה במשרד. מההתייעצויות עם אנשים הבנתי שהלימוד העצמי מחייב שעות רבות וכמעט בלתי אפשרי לעבוד בתקופה זו. וכעת עומד בפני תקופת הלימוד העצמי, בת החודשיים, לקראת בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין. הבנתי שבתקופת הלימודים לקראת בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הידן אהיה זכאי לדמי אבטלה. כיצד אליי לממש זכות זו? תודה

תשובה:

בקש מכתב מעו"ד אצלו התמחית - מכתב סיום העסקה. פנה עם כל החומר הרלוונטי לביטוח לאומי וכמובן ללשכת העבודה.

Acct

New member
לבקש "מכתב סיום העסקה" כם אם בפועל אמשיך

לעבוד באותו המשרד אחרי ההסמכה? זה נשמע כמ משהו פיקטיבי, לא? אם כי לא רואה בזה עבירה על החוק....

תבקש מכתב סיום העסקה בתקופת התמחות

זה לא עבירה כי אח"כ תמשיך לעבוד במשרד כעו"ד ולא כמתמחה לאחר שסיימת את תקופת ההתמחות והמכתב בידך, עליך לגשת לשירות התעסוקה, להרשם שם, ורק אחרי שנרשמת עליך לפנות לסניף הביטוח הלאומי הקרוב לביתך (מחלקת אבטלה) ולהגיש שם תביעה לדמי אבטלה, בצירוף 12 תלושי שכר אחרונים. דע, כי על מנת לקבל דמי אבטלה עליך להיות בעל "תקופת אכשרה". תקופת האכשרה הרלוונטית לגביך הינה 12 חודשים מתוך 18 חודשים שקדמו ליום סיום העסקתך. לכן, באם לא עבדת לפני ההתמחות (כלומר יש לך 12 חודשים שהם 12 חודשי ההתמחות שלך), עליך להגיש התביעה לדמי אבטלה בסמוך ליום סיום העסקתך, וזאת כדי שיהיו לך 12 חודשים מלאים. אם לא תעשה כן, לא תהיה לך תקופת אכשרה מלאה ולא תהיה זכאי לדמי אבטלה.

../images/Emo207.gifאיך עושים את זה עם ילד?צריכה הרגעה!

שלום, אני ניגשת לבחינות הלשכה ב-04.05.09 רק אתמול הבנתי את גודל ה"אסון" לאחר שפנו אליי מתוכנית הליווי האישי של מחשבות והודיעו לי חגיגית שעליי להתחיל ללמוד ב-09.02 - יום לאחר פתיחת המירוץ! יש לי ילד בן שנתיים וחצי. נכון שהוא בגן עד 16:00 אבל עדיין - איך עושים את זה? איך מוצאים זמן גם למטלות הבית השונות? (כביסות, ניקיון, בישולים...) צריכה עצות מהורים שעברו את זה ... ותודה מראש לכולם!

את צריכה לבקש מבן זוגך שבחודשיים האלה יהיה

אחראי על כל הכביסות, הניקיון, הבישולים ושאר תחזוקת הבית. אין מה לעשות, את צריכה עזרה. אם אין לך בן זוג, תבקשי עזרה מהוריך או משפחה אחרת שיש לך אם הילד שלך בגן עד 16 לא אמורה להיות לך בעיה. תשכימי קום, נניח בחמש, ותשבי ללמוד עד 15:45 כשבאמצע תעשי הפסקה בבוקר כדי לקחת אותו לגן. לי יש חברה שיש לה 3 ילדים ובעל פרזיט וכשהיא למדה היא פשוט הייתה קמה ב3 בלילה ויושבת ולומדת. זה טירוף, זה קשה אבל לפעמים אין ברירה.

למעלה