אבטלה

goldy

New member

מעולם לא נאמר לי קודם לכן שכל השעות אצלם הן רגילות - גיליתי את זה רק במהלך העבודה מאחד הוותיקים.

h a j b i

New member
אתה באמת ליצן אם לא שאלת את זה מראש

לי משום מה היה ידוע בערך מגיל 16 שלא בכל מקום משלמים נוספות, אתה לא היית מודע לזה?

ובכל מקרה, בהנחה שעבדת נוספות בפועל, היית מגלה את זה תוך גג חודש ואז פועל בהתאם. כמובן שאם החלטת אחרי אותו חודש שזה לא מתאים אז באמת אין טעם ללכת לבית משפט על סכומים כאלה.

goldy

New member
לא היה לרשותי מבוגר ממני שיגלה לי את העתיד

וזה ממש מוזר; כי ברור מאילו שאם את חווה את החיים מגיל 16 אז כולם זהים לך או בוחרים לא להתקיים.

Puskas

New member
תאכלס..

כבר אחרי חודש מגלים שתלוש שלא שולמו נוספות, בירור נוסף עם שאר העובדים יענה על השאלה "האם בכלל משלמים שם בדר"כ?"..
לכן כבר אחרי חודש אפשר לעזוב עם הפסד כספי מינימלי למדי..
כל התסריט הזה הוא רק בהנחה שהבן אדם אכן מעופף ואשכרה לא ברר את זה בראיון הראשוני כמו שכל אחד אמור לעשות..

לא מבין איך בן אדם עובד כמה חודשים ולא מקבל נוספות כחוק ואשכרה חושב שזה נורמלי ושהוא אחד מיני רבים שנפלו באיזה פח..

goldy

New member
*אתה* שואל אם אשכרה משלמים שכר כלשהו?

*אתה* שואל אם מנכים הפסקות שלא מקבלים?
*לך* יש זמן / כוח / עצבים להתבזבז בבתי משפט? ואח"כ להפעיל הוצ"לפ?
כשאתה מתחבר לחברה סלולארית אתה שואל אם יש בכלל שירות לקוחות ובאיזה רמה הוא, או שאתה צריך *רק* להוציא שיחות?

"ראיון" ו"כחוק" עלק... אתה ואופוסום חיים באיזה יקום מקביל מחוץ לישראל

אולי אתה גר באיזור שסובל מעודף עבודות
.

Puskas

New member
ואולי אתה לא מעריך את עצמך מספיק

לא מכיר אדם שיסכים לעבוד בכל מחיר בעבודה שלא מכבדת תנאים בסיסיים שמגיעים לכל עובד במדינת ישראל.
יודע מה, אני חוזר בי, אם יש לך חוב ענק לבנקים ואתה חייב כסף כל חודש או אם אתה עולה חדש שלא שולט בשפה ובמנטליות,
או אם אתה קשיש שישב כמה שנים בפנסיה וחזר כי החשבון בנק לוחץ עליו, אז אולי יש תירוץ לזה..
אבל אם אתה בחור צעיר עם מצב כלכלי שגרתי (מינוס נשלט או סתם פלוס קטן) ואתה יליד הארץ ובחור שמגדיר את עצמו בעל מעט שכל,
אין שום סיבה שבעולם שתתפשר על מקום שגונב ממך ים כסף כל חודש..
ולשאלתך, אם חברה סלולרית תגנוב אותי אז אני בהחלט אגיע לבית משפט אם ארגיש שהם לא שמים עליי..
למזלי זה עוד לא קרה לי כי יש לי פה והבנה בסיסית וכשעושים לי טעויות בחשבון (סלולר או טלוויזיה) אז העניין מתוקן ומהר.

ולשאלותיך האחרות, בוודאי שאני שואל מה השכר ומה מדיניות השעות הנספות שלהם.. אתה נורמלי?
זו אחת השאלות הכי בסיסיות שאדם שואל בראיון עבודה וכך הוא יכול לדעת אם זו משרה טובה או לא..
במקרה לא מזמן התחלתי לעבוד במקום חדש ובראיון העבודה ביקשתי לראות את המקום קודם כל ואחר כך שאלתי על שכר ושעות נוספות..

עצם זה שזה ניראה לך כל כך הזוי שיש רוב מוחלט של מעסיקים שמכבדים חוקים מראה שעבדת יותר מדי שנים מהחיים שלך אצל כאלו שלא כיבדו..
ונשאלת השאלה, מדוע? האם אתה חסר יכולות ולכן חייב לעבוד בחורים שכוחי אל? אולי אתה סתם בעל מנת משכל נורא נמוכה ולא יכול לעבוד במשהו רציני וכל אחד יכול לעבוד עלייך בעיניים? אולי אתה סתם מעופף ואדם שלא מתעניין במה שקורה סביבו ולא מודע לזכויותיו כאזרח?
ואולי אתה סתם תופס את השוק נורא עקום ולא מבין בכלל כמה אופציות אחרות וטובות יותר יש לך..
כך או כך, לדעת שמרמים אותך, לזרום על זה תקופה ארוכה ועוד לטעון שאתה מסכים להמשיך ככה הלאה בגלל ש"אתם חיים בסרט אם אתה חושבים שמישהו מכבד את החוק", זה מגוחך, עצוב ועוד נקודה שמראה כמה אנשים בארץ הזו הם מעופפים ולכן מזיינים אותם בכל מישור בחיים (סליחה על השפה).

goldy

New member
יש לך מוח
נדיר מאוד בסביבתי

אני לא יכול לכתוב היכן צברתי את רוב ניסיוני התעסוקתי כי מדובר באאוטינג. אני כן יכול לכתוב שמדובר בעסקים מוכרים וגם גדולים וגם עשירים וגם מקושרים *ביותר*; עד כדי יצירת חוקי פיזיקה משלהם (הוכחות במסר לפי בקשה).

למעט מקרים נדירים ביותר, כ"כ מעטים שאני זוכר אותם במדוייק:
כשאני שואל "מה השכר?" התשובה היא תמיד "מינימום" או "23".
כשאני שואל "האם מנכים הפסקות שלא מקבלים?": התשובה המסובבת מתחרזת עם "כן" או שאני יכול 'לבחור' לא לעבוד בכלל.
בנוסף:
1. כל מודעות הדרושים הן פירסומות זולות לעסק.
2. על העובדים ללקק לבוס *במקום* לבצע את תפקידם הרישמי: מי שאינו פוליטיקאי רואה את כל מי שמגיע אחריו מקודם לפניו, זאת ללא קשר לכסף שמרוויח עבור העסק.
3. בעלי העסקים יכולים להצליח להוכיח שתחלופה גבוהה מאוד + ליקוק לשר הממונה ולפקידיו שמבקרים בשטח בפועל: ב-ה-כ-ר-ח יוציאו אותם זכאים מכל דבר.
4. לעבור למקום אחר זה קודם כל הוצאות, ומסיפורים שאני שומע המצב במקומות אחרים (בישראל) אינו בהכרח טוב יותר.

אשמח לדעת היכן אתה עובד / עבדתה, עד כמה חובה ניסיון קודם או שאפשר להכשיר במקום: כדי שגם אני אזכה לחוות מציאות אחרת
.

Puskas

New member
אולי מרוויחים מעט

אבל מה שמגיע מגיע ואם מבטיחים לך 23 שקל אז זה מה שיביאו לך,
אם אתה עובד שעות נוספות אתה צריך לקבל 125% או 150% תלוי בכמה שעות נוספות נתת.
כנ"ל לגבי שבתות וחגים שגם בהם מגיע אקסטרה תשלום.
חשוב שישלמו לך נסיעות (גם אם זה לא יכסה לך את כל ההוצאות עדיין משהו צריך לתת).

אני עבדתי ב-2 חברות גדולות מאוד שעבדו מאורגן מאוד עם משכורות בזמן בלי להחסיר שקל אחד,
באחד מהמקומות הללו אפילו פינקו במשכורת 13.
עבדתי במחסן מסריח פה ליד הבית ואפילו שם שילמו שכר בסיס יפה+שעות נוספות כמו שצריך וגם נסיעות אפילו שזה ליד הבית.
ועכשיו אני עובד אבטחה בחברה גדולה מאוד וגם כן לא היו בעיות עד כה, את כל השעות בהן הבטיחו 150 אחוז אכן שילמו 150.

והאמן לי, לא צריך ללקק לאף אחד בשביל זכויות בסיסיות,
בשביל קידום? טוב זה משהו אחר :)

אז אתה מדבר על משהו שקרה לפני יותר משנה

הדברים השתנו בשנים האחרונות ובעיקר בשנה האחרונה, אני עבדתי בשתי חברות שלא שילמו לעובדים שלהם שעות נוספות והיום כבר כן משלמים. אם ידוע לך שהחברה עדין לא משלמת אז אתה יכול להמליץ לעובדים לעשות מעשה.

בנוגע לתמ"ת הם לא הכתובת בשבילך. בשלב הראשון תפנה לחברה עצמה במכתב שנשלח בדואר רשום (אל תאבד את האישור) בו תכתוב שעבדת שם ב... כך וכך... ונראה כי נפלה טעות בתלושי המשכורת שלך משום שלא שולמו לך שעות נוספות למרות שעבדת אותן. תצרף דפי שעות המעידים כמה ואיך עבדת והעתקי תלושים. ברגע שאתה זורק להם את כל המידע ככה מול הפרצוף הם לא יכולים להתעלם ממך, אני במסגרת העבודה שלי קיבלתי טונות של מכתבים כאלה ומה עשיתי? מיד חישבתי את תשלום השעות הנוספות למשך כל תקופת העבודה והוצאתי צ'ק הפרשים, בלי להתווכח בכלל. לא מתעסקים בזה יותר.

היה וזו חברה ממש חלטוריסטית והם לא עונים- זה הזמן לפנות להסתדרות החדשה, עם עותק של המכתב ששלחת וכל המידע... יש שם חברה סבבה שעובדים קשה בשביל העובדים, תתפלא... גם איתם אני בקשר ישיר, הם פנו אלי אין סוף פעמים והם בסדר.

אין צורך להגיע לתביעה...

goldy

New member
ההסתדרות?

הפעם הראשונה והאחרונה שפניתי אליהם נראתה כך:
1. בקבלת הקהל של הסניף הקטן ישב הבוס הישיר שלי מעבודה קודמת(!) כך שידעתי מראש עם מי יש לי עסק.
2. שמעתי כמה שיחות ברצף שהוא ניהל עד שהגיע תורי: בשניה שהעסק אליו התקשר ענה לו תשובה כלשהי; הוא מייד התקפל והתנצל על קיומו (והוא נציג רשמי של ה-הסתדרות, כן?).
2ב. כך היה גם במקרה שלי כשישבתי מולו, ללא קשר להוכחות המקוריות בכתב שהצגתי מולו (ע"ע תלושים).
3. פניתי טלפונית לסניף הגדול יותר שמתפקידו לגבות את הסניף הקטן, וקיבלתי את התשובה: "אנחנו לא במקומם".

מעולם לא יצא לי להכיר את המציאות המקבילה אותה את מכירה מניסיונך האישי: כשאני הייתי שכיר שמחתי שלפחות שילמו לי (וזה עוד ללא קשר לתלונות נוספות כגון ניכוי הפסקות שאיני מקבל).

AS00AS

New member
אבטחת טיולים

כל יום מקום אחר בארץ,
ופעם-פעמיים בשנה יש טיול של תיירים מחו"ל

einat162

New member
המלצות :

ושוב, תלוי מה אתה מחפש, וכמה אתה "בררן" :

להדפיס קו"ח של עמוד אחד בכמות מסיבית- לנסוע למרכז עסקים עם מלא משרדים (למשל עזריאלי, בניין אלקטרה, מגדלי ויטה וכו') ולהשאיר קו"ח של עמוד בכל תיבה של משרד. הרבה פעמים יש לכל משרד תיבת דואר לעיתונים או (כמה מפתיע) דואר.
למה אני מציעה את זה? - כי הרבה פעמים מחפשים עובדים כלליים : חלוקת דואר פנימי, תיוקים, ספירת מלאי / ספרייה, צילום וכריכות, או עבודה פיזית יותר של סחיבה עם עגלה פה ושם. בקיצור כל מיני פרוייקטים. אני יודעת שיש עובדים קבועים שמועסקים בעבודה הזאת (חלק מעובדי המשרד ולא חברות כח אדם).

אבטחה - תמיד מחפשים בתחום. כתבתי בררן במרכאות כי נתקלתי בהרבה שמעדיפים לפנטז על עבודת חלומות שהם ראויים לה (ולקטר בינתיים) מאשר ללכת לכיוון הזה ("הכל או לא כלום").

Kagg6

New member
חשבת אולי על ניסור גופות?

שמעתי זה עסק טוב... (חה חה, אני יודע, לא מצחיק)

ועכשיו אחרי החלק האומנותי,
אם אתה אקאדמאי, אפשא לימצוא לך ג'וב סבבה אפילו אם זה לא קשור לתואר שעשית, כן, בלישכת האבטלה יש לאקדמאים מובטלים איזור מיוחד מישלהם.

לא אקאדמאי? לא נורא, אז לפחות תנסה להתחיל להיות אחד, תמיד מומלץ ללמוד.

בכל אופן כשאין לך השכלה או יכולות ממש מיוחדות, אתה תאלץ לעשות עבודות דחק כמו מילצור, אבטחה וכו'.
ככל שהיית יותר לוחם בצבא, ככה תוכל לעשות פחות ולקבל יותר וההפך.
ראיתי שכתבת שזה משמעמם להיות מאבטח... נכון, אבל בזמן המת תוכל לעשות דברים שלא היית עושה בדרכ, כמו ללמוד לתואר, או ללימוד משהו שתמיד רצית כמו שפה חדשה וכו'..

כמובן שתמיד אפשר לרדת לזנות... שוב לא מצחיק אני יודע..

snappa

New member
גם אני

הייתי בבית שלושה-ארבעה חודשים, כמעט התחלתי לטפס על הקירות..

איך מתמודדים עם זה? מן הסתם תחפש עבודה, שלח קורות חיים לכל מיני מקומות.. מישהו העלה כאן עוד נקודה חשובה שזה האקדמיה-השכלה גבוהה זה משהו שצריך כמעט תמיד בשביל משכורת נורמלית. ועוד עם המחירים האלה.. אם אין לך תואר, חפש אחד כזה. לי לקח כמה חודשים להיסגר על עצמי, במיוחד כי אני לא מאלה שיילכו ללמוד כלכלה, מנהל עסקים וכל החרטא הזה.

לגבי מקום עבודה-אני יודעת שאצלנו צריך אנשים, הבוס שלי כמעט התחנן בפניי שאני לא אלך ללימודים כי אין לו עובדים (אפשר לחשוב שאני מציאה גדולה. כן בטח). שלח לי מסר אם אתה רוצה פרטים וזה..

Upgrade U

New member
איזו סוג עבודה אתה מחפש?קד''מ ממש מומלץ

לרוב, העבודה היא 2-3 ימים בשבוע, אבל מאוד מתגלמת (בין 25-33 שקל לשעה - תלוי ומשתנה בין כל חברה וחברה).
לסטודנטים או לאנשים שרוצים את הזמן לעצמם בהמשך השבוע ולא רק לעבוד כל הזמן - זה ממש טוב.
גם אם אתה רוצה משהו קבוע בינתיים, ממליץ לך לפחות ללכת לזה. אני יודע מה זה לשבת בלי עבודה בבית וזה ללא ספק מחרפן לגמרי.
תנסה שם, הם מקבלים כל אחד לרוב, ואז כשתמצא מה אתה מחפש - תעזוב.

lee05

New member
בנוסף

תמיד יש עבודות זמניות שאתה יכוצ לעשות עד שתתקבל לעבודה שאתה רוצה. זה מה שאני עשיתי בתקופת אבטלה שלי. עזר מאוד לא לטפס על הקירות יותר מדי.

למעלה