אביב גפן רוצה להביא את החומה

ממש לא כדאי

בד"כ ידיעות כאלו הן בועות יחצ"נות ותו לא. אין עדיין כל תכנון, אין הופעה, אין ווטרס. המטרה (המגונה) היא יצירת ציפיות אצל הקהל הפוטנציאלי, ויצירת buzz סביב הפרוייקט. לעיתים קרובות, לא שומעים אח"כ על הדברים האלו, כי אין להם המשך, ומי שנתלו בידיעות, נותרים מאוכזבים. אני מציעה להנמיך ציפיות, בשלב זה.

Liorking

New member
שלא יופיע

אני ממש מקווה שאביב גפן, שלא משנה כמה הוא מוכשר, אני לא סובל אותו. הוא מנסה לשדרג את עצמו, אז כשהוא מופיע עם סטיב וילסון מ-Porcupine Tree - בסדר, אבל כשהוא מסנה לארגן הופעה פוליטית שמציגה את ישראל באור שלילי, ועוד עם ווטרס המניאק שגם הוא לא ידוע בגלל פרו-ישראליותו, אז הוא כבר עובר כל גבול. למה אי-אפשר להביא מישהו מפורסם לארץ בלי שזה יהיה כ"כ פוליטי?

בוא נבחין רגע בין כמה דברים...

ראשית, אני לא בטוחה שמדובר ב"הופעה פוליטית שמציגה את ישראל באור שלילי". משפחת גפן היא בכ"ז מאושיות הציונות, בין אם הם ירצו את זה ובין אם לא. לא נראה לי שהם הולכים לארגן מפגן אנטי-ישראלי. פוליטי? אולי. ווטרס אינו אנטי-ישראלי; ווטרס הלחין מוסיקה לסרט ישראלי, ויש לו חברים ישראליים. הוא מתנגד למדיניות מסויימת שישראל קידמה. זו הנקודה בה אנחנו יכולים להסכים או לחלוק על דעתו. שלישית, וזו הנקודה שבה רציתי לשמוע את דעתכם: מה אתם חושבים על ניכוס יצירות להפקת מופע פוליטי? האם "החומה" בכלל היא יצירה פוליטית? ואם לא, האם אפשר להפוך אותה לכזו?

Elinor BC

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

כמה דברים, 1. "החומה", האלבום הכפול והסרט המיתולוגי, האכיל הרבה ילדים בגיל תיכון מרק אנטי-ממסדי עם אטריות. תוכנית א' של המבצע הגרנדיוזי היא לתרגם את המחזה, בסיועו של אבא יהונתן גפן. תוכנית ב' היא להעלות את המופע באנגלית, עם קומץ שירי בונוס בעברית וערבית. המיזם עתיד לעלות במהלך חודש אוגוסט בפארק הירקון בתל אביב, ובביצוע אמורים להשתתף, מלבד ווטרס וגפן, גם הלהקות בלאקפילד והתעויוט, ותזמורת כלי מיתר. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ אוי ואבוי!!! מה לתרגם שירי חומה לעברית ועוד גם ערבית?! למה למה להרוס כל דבר?!? 2. לאור מה שחלקכם כתבתם, אני מצטרפת ומוסיפה, גם אני חושבת שזה באמת מפגן אנטי-ישראלי, פרו-ערבי, להציג את ישראל באור שלילי ופוליטי ביותר!! אחרת למה לתרגם את זה לעברית?
וערבית!!!!
משו כאן באמת לא נשמע משו? 3. בכלל אני חושבת שלהפוך יצירת מופת כמו "החומה" למופע פוליטי, זה ממש הריסת היצירה.. יש לה את הייחוד שלה והיופי שלה! וזה הפך למשהו אגדי כבר בהיסטורית הרוק! אז ללכת ולהרוס את זה עכישו ככה? לטובת מופע אנטי-ישראלי , שמלאני?!

Shakty

New member
אנטי ישראלי זה לא שמאלני להזכירך

השמאלנים הקימו את המדינה הזו ורק הימין צעד עם השנים שמאלה, הליכוד של 67 טען שתי גדות לירדן הליכוד של היום מבין את הקונספט של שטחים תמורת שלום. אז אם כבר ההפך הוא הנכון - הימין הוא אנטי ישראלי על ידי קידוש הטחש על פני האדם. השמאל רוצה לשמור על רוב יהודי בתוך מדינת ישראל. אז את הדמגוגיה בגרוש שלך תשאירי לעצמך.

Liorking

New member
בואו לא נידרדר לפוליטיקה

אם כבר מידרדרים אז שלפחות יהיה קשר לווטרס ולחומה (מה שלא ראיתי בתגובה שלך, Shakty). הרעיון של אביב גפן הוא קודם כל תמיכה בתוכנית ההתנתקות, שבין אם זה טוב או לא (לא נתווכח על זה), זה פוליטי. זה לא שאביב גפן מדבר עם ווטרס שיופיע כדי לתמוך בישראל, או לעזור לנפגעי פעולות האיבה. הוא מדבר איתו על "שבירת החומה בין שני הצדדים וסיום תקופת הכיבוש, השנאה והמלחמה". המילה "טרור" לא מוזכרת בדבריו של אביב גפן בכתבה. ההופעה של ווטרס, לפי אביב גפן (וגם ווטרס עצמו), תהיה בין השאר נגד הכיבוש - זה כבר אנטי-ישראלי. אל תשכחו שלפני 9 חודשים ווטרס יצא נגד גדר ההפרדה של ישראל, וגם לפני 22 שנה הוא הזכיר את רה"מ ישראל דאז, מנחם בגין, עם מנהיגים שוחרי מלחמה כמו ברז'נייב ותאצ'ר.

אולי, אבל

אין עוד הופעה של ווטרס. הכל עדיין במוחו של אביב גפן. אם וכאשר ווטרס יבוא לכאן ויביע עמדות פוליטיות בהופעה, אזי המעוניינים יוכלו להתעמת עם דעות אלו.

snunit5

New member
התדרדרת לפוליטיקה

מבלי משים ? התדרדרת לפוליטיקה: "ההופעה של ווטרס, לפי אביב גפן (וגם ווטרס עצמו), תהיה בין השאר נגד הכיבוש - זה כבר אנטי-ישראלי" נגד הכיבוש זה אנטי ישראלי ??????????????? אני אנטי הכיבוש. אני ממש לא אנטי ישראל. לא אהבתי.

Liorking

New member
התדרדרתי

כנראה לא קראת את המשפט הראשון בגוף ההודעה שלי, אמרתי שאם כבר מידרדרים אז שיהיה קשור לווטרס ולחומה. טענתי ששהופעה של ווטרס תהיה אנטי-ישראלית, כי מי שהולך להופיע בישראל ונגד המדיניות שלה, הוא לא ממש פרו-ישראלי. חוץ מזה, ההודעה שלי קשורה לווטרס, בניגוד להודעה של Shakty, שם סתם כתוב על הימין והשמאל בארץ, בלי שום קשר לווטרס. נגד זה כתבתי את ההודעה. יש לי עוד הרבה מה לומר, אבל זה לא המקום. אפשר להסכים על משהו אחד: כולנו היינו מעדיפים את פינק פלויד במקום ווטרס.

Elinor BC

New member
הייתי מוסיפה ואומרת עוד הרבה../images/Emo26.gif

אך, כמו שציף אמרה, תקנון.. ואכן יש לי המון מה לומר בנושא פוליטיקה(גם אם אין לי אפילו 18).

Shakty

New member
בין אם כן ובין אם לא - ווטרס הקדים

אותנו עם חומת ברלין - השאלה היא לטעמי האם מותר לאמן אחר לנכס פוליטית רעיון\מוסיקה\כולי של אמן אחר...

האזרחק

New member
מותר לו לבקש, ואם מאשרים לו אז כן

האלבום עצמו לא נכתב על חומת ברלין (על זה כולם מסכימים?) אבל ההופעה התקיימה - למה? כי ווטרס רצה לציין מאורע היסטורי ולקחת בו חלק, במקרה הייתה שם חומה ולתקליט שלו קראו באותו שם... אסור לו? מותר לו. תרגום של אביב גפן, שגם לדעתי כותב שירים של ילד דחוי בכיתה ג', זה באמת דבר שכדאי מאוד שלא יקרה בלי קשר להסכמתו או אי הסכמתו של ווטרס. ווטרס מתנגד לחומת\גדר ההפרדה, צודק או לא, זכותו לקשר את השירים שלו לעניין אם מתחשק לו. חבל שמאיר אריאל (או אפילו נתן אלתרמן) אינם בנמצא כדי לעשות את העבודה, ככה גם היו מצליחים לשמור על המקור, גם להפוך אותו לקשור יותר לתרבות שלנו וגם לשמור על השפה... אביב גפן בהחלט יעשה עבודה גרועה. אמנם לא קראתי את סעיף 5 בתקנון, אבל לדבר על פינק פלוייד בכלל וווטרס בפרט תוך התעלמות מפוליטיקה משאיר חלק משמעותי מהיצירה בצד וחבל.

סעיף 5 מדבר על יחס בין גולשים

שאמור להיות מנותק מהעלבות אישיות וכו'. פוליטיקה - מותר, כל עוד זה קשור לפלויד, ולא גולש לפוליטיקה מקומית. בשביל זה יש מספיק פורומים.... אני מסכימה אתך לגמרי לגבי התרגום. זה מה שמטריד את מנוחתי יותר מכל לגבי הפרוייקט המוצע. אבל החלטתי להתעטף בשתיקה דיפלומטית, עד שיתפזר העשן, ונדע איפה אנחנו עומדים. אגב, המוטיבציה של ווטרס להעלאת היצירה בברלין נבעה רק בחלקה מהקישור לחומת ברלין. החלק האחר היה רצונו להתחרות בסיבוב ההופעות המצליח-מאוד של הפלוידים האחרים, שנערך בדיוק באותם ימים. הופעות הסולו של ווטרס נחלו כישלון צורב לעומתם, והאגו שלו נפגע קשות. הוא לא ממש הסתיר את זה, כך שזה לא הערכה אישית שלי. העיתונות עשתה ממנו מטעמים, באותה תקופה, בדיוק על הנקודה הזו.

brotos

New member
קשה לי לראות את החומה כמפגן פוליטי

האלבום הוא בעיקרו תיאור של מצוקות קיומיות, פרטיות של נפש מעורערת [וואטרס]. כמובן, שכשאותו וואטרס הופיע בברלין, הוא האיר את האלבום באותו אור שהוא רצה שהוא יואר, באותו רגע. קוראים לזה מניפולציה. ואין במניפולציה משהו רע, לטעמי. הרי אומנות היא מניפולטיבית, מי יותר ומי פחות [שפילברג, לדוגמא, הוא אולטרה-מניפולטור]. אז אם גפן, שבניגוד למה שניסו לטעון פה הוא לא אנטי-ישראלי, אלא יותר בן לדור מאוד מבולבל, רוצה להפוך את "החומה" למפגן אנטי-חומת-מגן, זה לגיטימי. אגב, צריך להבין ש'ציוני' יכול להיות גם מאוד-שמאלני (לייבוביץ [שזכור לשימצה מהביטוי 'יודו-נאצים'] היה ציוני עד סוף ימיו). אז גם יהונתן וגם אביב הם (סוג מסויים של) ציונים.

תנו שיגיע קודם!

זו עדיין רק "מזימה" (מהכתבה כמובן, אם שמתם לב) של אביב גפן! אולי ווטרס יאהב את המקום ואת הקהל, ונראה אותו עם להקתו החדשה בארץ... נקווה לטוב;

Liorking

New member
למה שיגיע?

עדיף שפינק פלויד יגיעו. אם יש שמועות שהרולינג סטונס מתכננים להופיע בארץ ב-2006, אז למה שפינק פלויד לא יופיעו?

כי אין להם כרגע תכניות להופיע

ומירב הסיכויים שהם לעולם לא יופיעו עוד.

למעלה